Jump to content

Den nya läkerolen


noacastle
 Share

Recommended Posts

Jag undrar om det finns något negativt med den nya läkerolen rent kolhydratsmässigt.

Det "nya" är att dom har ersatt aspertanen med steviolglykosider, men har fortfarande maltitolsirap och sorbitolsirap.

Jag vet inte så mycket om sånt här, så tänkte fråga er om det egentligen finns något negativt med att äta den nya läkerolen.
Menar inte riktigt sånt som ökad risk för "sötsug", utan mer konkret.

Link to comment
Share on other sites

Maltitolsirap omvandlas till ungefär 2/3-delar till socker i kroppen och en blodsockerhöjande effekt (GI-värde) ungefär därefter jämfört med vanligt socker. Stevglukosider har ingen blodsockerhöjande effekt och sorbitol bara mycket svag sådan.

okej, maltitolsirapen ställer till det alltså. synd, hoppas de tar bort den också snart!

 

Tack för svaret! =)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...