noacastle Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Jag undrar om det finns något negativt med den nya läkerolen rent kolhydratsmässigt.Det "nya" är att dom har ersatt aspertanen med steviolglykosider, men har fortfarande maltitolsirap och sorbitolsirap.Jag vet inte så mycket om sånt här, så tänkte fråga er om det egentligen finns något negativt med att äta den nya läkerolen.Menar inte riktigt sånt som ökad risk för "sötsug", utan mer konkret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Wikholm Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Maltitolsirap omvandlas till ungefär 2/3-delar till socker i kroppen och en blodsockerhöjande effekt (GI-värde) ungefär därefter jämfört med vanligt socker. Stevglukosider har ingen blodsockerhöjande effekt och sorbitol bara mycket svag sådan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noacastle Posted May 27, 2013 Author Share Posted May 27, 2013 Maltitolsirap omvandlas till ungefär 2/3-delar till socker i kroppen och en blodsockerhöjande effekt (GI-värde) ungefär därefter jämfört med vanligt socker. Stevglukosider har ingen blodsockerhöjande effekt och sorbitol bara mycket svag sådan. okej, maltitolsirapen ställer till det alltså. synd, hoppas de tar bort den också snart! Tack för svaret! =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.