mickeg Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Hej, Jag brukar åka och köpa opastöriserad mjölk vid en bondgård i Vallentuna. Tyvärr är det lite långt att åka, tar ca 40 min från Täby, därav drar jag mig ibland från att åka dit. Är det någon annan i som bor i nära mig (Täby) som kan tänka sig att dela på börden genom att hjälpas åt med transporten. Opastöriserad mjölk är så mjölk ska smaka, och önskar få njuta lite oftare av den känslan. Skriv gärna här eller maila mig på mikaelbg@gmail.com // Micke 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honung Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Hmmm... Jag är lite intresserad. Bor rätt nära dig. Är det ekologisk mjölk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeg Posted May 30, 2013 Author Share Posted May 30, 2013 Vad roligt, om det är ekologiskt kan jag inte svara på. Skulle anta det, läs mer om gården på www.lofsta.se , åker dit med 1-2 liters petflaskor och fyller upp. De kostar 15 kr litern för mjölken. Testa nån gång att åka förbi o köp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paleotalibanen Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 http://online.wsj.com/article/PR-CO-20130611-909875.html?mod=googlenews_wsj Washington DC, June 11, 2013 (GLOBE NEWSWIRE) -- Three quantitative microbial risk assessments (QMRAs) recently published in the Journal of Food Protection have demonstrated that unpasteurized milk is a low-risk food, contrary to previous, inappropriately-evidenced claims suggesting a high-risk profile. These scholarly papers, along with dozens of others, were reviewed on May 16, 2013 at the Centre for Disease Control in Vancouver, BC (Canada), during a special scientific Grand Rounds presentation entitled "Unpasteurized milk: myths and evidence." Peer-reviewed outbreak data confirming a negligible risk of illness from Listeria monocytogenes in raw milk was particularly notable, and demonstrates the inaccuracy of a high-risk designation given to raw milk in an older U.S. government risk assessment for Listeria. The forty-year worldwide absence of listeriosis cases from raw milk presented in a 2013 scholarly review, and affirmed in the QMRA results published in 2011, is attributed by European reviewers to the protective action of non-harmful bacteria found in raw milk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.