Jump to content

Dietdocs råd om fet tveksamma!


HelgeK

Recommended Posts

De tar inte tiilräcligt hänsyn  till dena studie :  

Den bristfälliga publiceringen från främst Minnesota coronary experiment ligger troligtvis bakom en överskattad tro på att fleromättat fett bör ersätta mättat fett, skriver forskarna.

Läs mer i abstract:

Christopher E Ramsden med flera. Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesisi: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experimetn (1968-73). British Medical Journal, publicerad online den 12 april 2016. Doi: 10.1136/bmj.i1246

jämför med https://www.dietdoctor.com/se/lchf/vegetabiliska-oljor?fbclid=IwAR1QWyINx27o_1kmsEhKoxAkKkrcqnQUfWJs0S63crMEbNqVSwPz9b1EL7Q#vegetable-oils

Bör inte dessa råd omarbetas?

Dela artikeln:


 

Link to comment
Share on other sites

https://www.youtube.com/watch?v=omjWmLG0EAs

Den här länken i kost doc. artikeln rekomenderar en rafinerad  omega 6  olja    Minnesota studien visade det

var sämre än  mättat fet .Dessa oljor sänker också kolesterolet.

Den här studien visar att det är tveksamt att man skall sänka kolesterolet .:https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/nya-ron/2023/01/evidens-for-kolesterolparadoxen-vid-akut-hjartinfarkt-har-starkts/

Det är väl socker man skall sänka för att minska risken att kolesterol skall oxidera!

PS. Jag har inte sett någon ordentlig utredning, om varför värmebehandlade omega6 oljor ökade dödligheten

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

https://www.dietdoctor.com/se/lchf/fett

https://www.dagensmedicin.se/alla-nyheter/nyheter/olja-fran-raps-battre-an-oliv-for-blodfetter/

https://www.vegomagasinet.se/rapsoljan-sant-och-falskt

Några länkar i ämnet. :  https://www.facebook.com/search/top?q=dr. james dinicolantonio

 

" De hälsosammaste fetterna till matlagning

Mättat fett som smör, ghee, kokosolja och ister är de bästa valen för att steka och fritera i då de tål upphettning bra och inte oxiderar när de når höga temperaturer, som mer instabila fetter som vegetabiliska fröoljor gör.

Fleromättat fett som olivolja och avokadoolja är inte värmebeständiga, de är alltså bättre att använda till dressing eller oljebaserade tillbehör som majonnäs eller pesto. "     Från:  https://www.dietdoctor.com/se/lchf/fett

 företagen En länk från dagens medicin  :  https://www.dagensmedicin.se/alla-nyheter/nyheter/olja-fran-raps-battre-an-oliv-for-blodfetter/

                                                     Artikeln  ovan är skriven  av Lars Elegård.  Vill man veta mer om vad Elegård förespråkar kan man läsa denna. länk :  https://snf.ideon.se/verksamhetom-snf/forskningsnamnd/

PS.   Ett litet tillägg för de som inte vet vad Swedish Nutrition foundation(SNF)  är för något. SNF är en intresseorganisation för de stora företagen inom  Livsmedels industrin!!

Link to comment
Share on other sites

     På    j D s  Twitter konto skriver han om olivolja vid stekning     

Tweet

Se nya Tweets

Konversation

James DiNicolantonio

@drjamesdinic

COOKING OIL CHEAT SHEET Olive oil - high polyphenols, HIGH heat Coconut oil - HIGH heat Ghee - HIGH heat Butter - LOW heat Avocado oil - MEDIUM heat Nut oils - DON’T COOK w/ THEM! Vegetable oils - [Grapeseed, canola, sunflower, soybean, corn, safflower] DON’T COOK w/ THEM!

Översätt tweeten

1:13 em · 9 sep. 2021

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...