HelgeK Posted March 23 Share Posted March 23 De tar inte tiilräcligt hänsyn till dena studie : Den bristfälliga publiceringen från främst Minnesota coronary experiment ligger troligtvis bakom en överskattad tro på att fleromättat fett bör ersätta mättat fett, skriver forskarna. Läs mer i abstract: Christopher E Ramsden med flera. Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesisi: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experimetn (1968-73). British Medical Journal, publicerad online den 12 april 2016. Doi: 10.1136/bmj.i1246 jämför med : https://www.dietdoctor.com/se/lchf/vegetabiliska-oljor?fbclid=IwAR1QWyINx27o_1kmsEhKoxAkKkrcqnQUfWJs0S63crMEbNqVSwPz9b1EL7Q#vegetable-oils Bör inte dessa råd omarbetas? Dela artikeln: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted March 24 Share Posted March 24 Jag tyckte att DD artikeln var ganska balanserad och bra ... kanske lite väl omständlig ... även Minnesota studien nämndes där. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelgeK Posted March 27 Author Share Posted March 27 https://www.youtube.com/watch?v=omjWmLG0EAs Den här länken i kost doc. artikeln rekomenderar en rafinerad omega 6 olja Minnesota studien visade det var sämre än mättat fet .Dessa oljor sänker också kolesterolet. Den här studien visar att det är tveksamt att man skall sänka kolesterolet .:https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/nya-ron/2023/01/evidens-for-kolesterolparadoxen-vid-akut-hjartinfarkt-har-starkts/ Det är väl socker man skall sänka för att minska risken att kolesterol skall oxidera! PS. Jag har inte sett någon ordentlig utredning, om varför värmebehandlade omega6 oljor ökade dödligheten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelgeK Posted April 10 Author Share Posted April 10 https://www.dietdoctor.com/se/lchf/fett https://www.dagensmedicin.se/alla-nyheter/nyheter/olja-fran-raps-battre-an-oliv-for-blodfetter/ https://www.vegomagasinet.se/rapsoljan-sant-och-falskt Några länkar i ämnet. : https://www.facebook.com/search/top?q=dr. james dinicolantonio " De hälsosammaste fetterna till matlagning Mättat fett som smör, ghee, kokosolja och ister är de bästa valen för att steka och fritera i då de tål upphettning bra och inte oxiderar när de når höga temperaturer, som mer instabila fetter som vegetabiliska fröoljor gör. Fleromättat fett som olivolja och avokadoolja är inte värmebeständiga, de är alltså bättre att använda till dressing eller oljebaserade tillbehör som majonnäs eller pesto. " Från: https://www.dietdoctor.com/se/lchf/fett företagen En länk från dagens medicin : https://www.dagensmedicin.se/alla-nyheter/nyheter/olja-fran-raps-battre-an-oliv-for-blodfetter/ Artikeln ovan är skriven av Lars Elegård. Vill man veta mer om vad Elegård förespråkar kan man läsa denna. länk : https://snf.ideon.se/verksamhetom-snf/forskningsnamnd/ PS. Ett litet tillägg för de som inte vet vad Swedish Nutrition foundation(SNF) är för något. SNF är en intresseorganisation för de stora företagen inom Livsmedels industrin!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted April 11 Share Posted April 11 Dr Dinicolantonio som du länkar till är bra! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelgeK Posted April 12 Author Share Posted April 12 På j D s Twitter konto skriver han om olivolja vid stekning Tweet Se nya Tweets Konversation James DiNicolantonio @drjamesdinic COOKING OIL CHEAT SHEET Olive oil - high polyphenols, HIGH heat Coconut oil - HIGH heat Ghee - HIGH heat Butter - LOW heat Avocado oil - MEDIUM heat Nut oils - DON’T COOK w/ THEM! Vegetable oils - [Grapeseed, canola, sunflower, soybean, corn, safflower] DON’T COOK w/ THEM! Översätt tweeten 1:13 em · 9 sep. 2021 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.