Jump to content

erfarenhet av liberal lchf?


linny32

Recommended Posts

Har någon av er ätit liberal lchf och gått ner i vikt? Hur många kolhydrater åt ni då?

jag har läst här på sidan att om man håller sig inom 50 gram kolhydrater så räknas det iallafall som lchf?!

 

Det känns som att det finns så otroligt många varianter av LCHF. Det ena kallar liberal kallas något annat av någon annan. Men ja, du kommer gå ner vi vikt om du enbart utesluter bröd, pasta, ris och potatis men i övrigt äter "relativt vanligt". Det är iaf min erfarenhet. Tror att du går ner i vikt även om det slinker ner en eller två potatisar på lördagskvällen. Går ju dock inte lika snabbt :)

Link to comment
Share on other sites

Min erfarenhet är att det är lätt att gå upp i vikt om man äter liberalt. Tillräckligt mycket kh för att trigga att suget håller i sig och sen mycket fett till det --> högt kaloriintag och viktuppgång. Sen är ju alla olika, så det kanske passar dig. Något du bara kan få reda på genom att testa.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag tror det är väldigt individuellt. Jag gick t.ex. ner när jag höll mig till strikt LCHF. 25 kilo. Så tog motivationen slut några kilo innan målvikt och jag slutade köra strikt. Det blir lite sötpotatis ibland, nån frukt kanske varannan vecka, mörk choklad lite oftare o.s.v. och därmed har jag stått still i vikt i ett års tid. 

För mig verkar det alltså som om jag måste ner ordentligt i kh för att få resultat nedåt. För andra räcker det med "att sluta dricka en liter cokacola om dan" för att de ska tappa allt överflödigt späck. Livet är lite orättvist ibland. ;-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det beror på många faktorer. Jag har alltid tillåtit mig själv att äta nötter, bär, lite mörk choklad, fet yoghurt osv. Jag har aldrig upplevt att det varit ett problem för mig. Däremot så är vi alla olika och speciellt om man jojobantat alt har haft en stor övervikt så behöver man antagligen dra ner mer på kolhydraterna. Speciellt om man samtidigt är en person som inte gillar att träna.

Link to comment
Share on other sites

Min erfarenhet är att om jag går över ~40g kh då går jag inte ner i vikt (ligger på drygt 10 kg övervikt men har gått ner 10 på LCHF)...

Men det beror så klart på fler faktorer. Hur man rör sig. Vilken typ av kolhydrater det är osv. GI-metoden har fortfarande en poäng med sin klassificering av bra och mindre bra kh. Minimalt med kolhydrater tror jag är bäst och de man äter ska helst komma från bra grönsaker som brocolli eller spenat. Absolut inte socker eller vete.

Link to comment
Share on other sites

Med liberal LCHF står min vikt still. Med striktare går jag ner.

 

Men efter graviditeten 2010 när jag började med LCHF gick jag ner i rasande takt på LCHF. De dagar jag åt strikt rasade vikten. Tur att jag åt liberalt däremellan. Blev 15-17 kg under den normalvikt jag hade före jag blev gravid. På ca 6 månader. Men räknar jag totala viktnedgången sedan jag började med LCHF var det 20-25 kg på denna tid.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...