Jump to content

Ketos-stickor, vilken färg är optimal??


Petra

Recommended Posts

Kör strikt lchf(under 20 g kh) sedan en vecka. Innan körde jag liberal (50-100 g). Vill tappa 3-5 estetiska kg....Köpte ketosstickor som testar både ketoner och glukos i urin. Det finns 4 olika färger som indikerar ketoner i urinen. Den första färgen betyder inga ketoner/ej mätbart. Nivå 2 visade 0,5-4 mml, och den färgen fick jag som resultat. Kan någon med erfarenhet berätta vad dessa 4 nivåer betyder/ vilken färg är "optimal " om man vill gå ner lite i vikt? Är det bättre ju mörkare lila eller?

Link to comment
Share on other sites

Tack! Då vet jag att jag ÄR i ketos iaf. Iof känner jag det i näsan, det blir en slags metallisk känsla i luktorganet. Ska se vad som händer om jag äter obegränsat med fett. Känns som jag vräker i mig. Håller protein på en moderat nivå, men vräker på smör, kokosfett och majonnäs samt olivolja. OM jag går ner så kan jag helt förkasta kalori in/ut-hypotesen...Blir spännande!

Link to comment
Share on other sites

Ketos behöver inte innebära att man går ner i vikt, det betyder bara att du äter så lite kolhydrater att det inte täcker kroppens omedelbara behov av glukos.

 

Du kan altså vara i ketos på det fett du äter.

 

Grejen är väl mest att om man har en normal och fungerande aptitreglering och kroppen tar en del av fettdepåerna mellan måltiderna så blir man inte lika hungrig och äter mindre.

 

Finessen däremot är att man inte lika lätt lagrar.. eller rättare sagt att man lättare lever av det man lagrat.

Link to comment
Share on other sites

Tack Zepp! Du ger alltid bra förklaringar! Jag hoppas på att liiite kroppsfett slinker med i förbränningen om jag får igång fettbrasan ordentligt. Tänkte ge det några veckor. Mår faktiskt bättre nu på strikt lchf än jag gjort vid tidigare försök. Kanske beroende på att jag (efter råd från Doc, Jonas Bergqvist mfl) tar extra salt ca 1tsk i vatten varje dag. Det verkar hjälpa mot krampkänsla, matthet och yrsel! I alla fall på mig. Jag har svårt att vara hungrig och äter tills jag blir mätt. Och det blir en del. Tur jag äter lchf, annars skulle jag nog rulla fram..haha.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...