Birgitta Höglund Posted September 11 Share Posted September 11 Förra veckan kom min och Lars-Erik Litsfeldts Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker. Bibliotekens tidning BTJ gav boken betyget 5 av 5, Briljant. Det tackar vi för Så här skrev Lektör Per Björgell i sin recension: "God mat förlänger livet", står det på bokens baksida. Det känns som att det stämmer när man läser denna text- och kokbok, med recept och råd för stabilt blodsocker. Det roliga med Stora diabeteskokboken är att allt är så inspirerande och gott, vare sig man har diabetes eller ej. Det rör sig om fantasifulla rätter med fin smaksättning och variation. Birgitta Höglund har dessutom fotograferat vackert. Ugnsbakad lax med pesto och tillbehör, ostfyllda viltfärsbiffar med ragu på bladspenat, eller rätter med kyckling, nötter, kikärtsbiffar, goda röror, indiskt eller svenskt, ja verkligen blandat. Lars-Erik Litsfeldts texter om och för diabetiker, typ 1 eller främst typ 2, är bra och hänger med i den medicinska trenden. Läs om resistent stärkelse, GLP-1, probiotika och tarmflora, insulin, kolesterol och olika målsättningar, inte minst det något minskade kolhydratintaget som är gynnsamt för en diabetiker. Och så en vettig sammanfattning. Jag vågar i nuläget hålla med författarna om att detta är den bästa kokboken för diabetiker. Helhetsbetyg: 5. Här kan du läsa en till recension av boken: https://basilicablogg.se/2023/september/stora-diabetes-kokboken-recept-och-rad-for-stabilt-blodsocker-av-birgitta-hoglund-och-lars-erik-litsfeldt-2.html 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.