Lily73 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jag har ätit strikt, väldigt strikt i en veckas tid nu. Bara kött,fett, ost och mjölkprodukter för att se hur min kropp svarar(har mått jättebra! och lugn mage). Så igår gjorde jag lchf-frallor på mandelmjöl,pofiber, fiberhusk. Åt en fralla med mycket bregott och ost på, gott som fan! Men idag känner jag att jag är lite svullen och gasig, så jag börjar fundera på om det är mandelmjölet jag inte tål eller kanske pofibret? Fiberhusk har jag ju i plättarna och det går fint. Kan man byta ut mandelmjölet rakt av med mängd och allt till kokosmjöl i recepten istället? Nån som vet? Kom på nu att jag reagerade när jag gjorde ostbröd med mandelmjöl i förförra veckan! Tycker det är konstigt för vanlig hel mandel kan jag äta utan problem... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jag har ätit strikt, väldigt strikt i en veckas tid nu. Bara kött,fett, ost och mjölkprodukter för att se hur min kropp svarar(har mått jättebra! och lugn mage). Så igår gjorde jag lchf-frallor på mandelmjöl,pofiber, fiberhusk. Åt en fralla med mycket bregott och ost på, gott som fan! Men idag känner jag att jag är lite svullen och gasig, så jag börjar fundera på om det är mandelmjölet jag inte tål eller kanske pofibret? Fiberhusk har jag ju i plättarna och det går fint. Kan man byta ut mandelmjölet rakt av med mängd och allt till kokosmjöl i recepten istället? Nån som vet? Kom på nu att jag reagerade när jag gjorde ostbröd med mandelmjöl i förförra veckan! Tycker det är konstigt för vanlig hel mandel kan jag äta utan problem... Jag gillar personligen inte mandelmjöl, brukar byta ut det mot cocosmjöl, men då måste man ta mindre, ta 75% av det som står på receptet. Pofibret är jag också lite försiktig med, då jag tycker att jag blir lite bubblig i magen av det. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jag föredrar också kokosmjöl, men av det skälet att mandel innehåller rätt mycket omega-6, vilket ju är inflammationsdrivande. Rätt som du skriver, Syster, att kokosmjölet liksom verkar fylla mer när man gör deg eller smet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Pofiber funkar inte så bra på min ibs mage. Mandelmjöl däremot bidrar inte till buller och svullnad.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jag föredrar också kokosmjöl, men av det skälet att mandel innehåller rätt mycket omega-6, vilket ju är inflammationsdrivande. Rätt som du skriver, Syster, att kokosmjölet liksom verkar fylla mer när man gör deg eller smet. Ja, jag är en "inflammatorisk" människa, så det är en av orsakerna till att jag inte använder mandelmjöl, men sen så har jag också fått den uppfattningen att det kan innehålla mögelsporer, på grund av att mandlar inte alltid är riktigt "fräscha" då dom mals till mjöl. Rätta mig gärna om jag har fel i den tron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Ja, jag är en "inflammatorisk" människa, så det är en av orsakerna till att jag inte använder mandelmjöl, men sen så har jag också fått den uppfattningen att det kan innehålla mögelsporer, på grund av att mandlar inte alltid är riktigt "fräscha" då dom mals till mjöl. Rätta mig gärna om jag har fel i den tron Det där med mögel i mandel känner jag inte till, men det låter ju inge skoj. Var har du hört detta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 (edited) Det där med mögel i mandel känner jag inte till, men det låter ju inge skoj. Var har du hört detta? Jag vet inte riktigt var jag har hört detta, jag har liksom i bakhuvudet att jag hört att man varnat för, tyvärr, ekologiskt mandelmjöl just för mögel. Men jag kan inte komma ihåg vart. Man påtalade just detta att man ibland kan hitta mandlar som inte smakar bra ( i påsen då man köper hel mandel), och att dom då mals ner till mjöl, och kan då innehålla mögelsporer. Tillägg: Aflatoxin? , är något som dyker upp nu i bakhuvudet, att mandel innehåller detta. Måste läsa på tror jag Edited June 1, 2013 by Syster Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jag vet inte riktigt var jag har hört detta, jag har liksom i bakhuvudet att jag hört att man varnat för, tyvärr, ekologiskt mandelmjöl just för mögel. Men jag kan inte komma ihåg vart. Man påtalade just detta att man ibland kan hitta mandlar som inte smakar bra ( i påsen då man köper hel mandel), och att dom då mals ner till mjöl, och kan då innehålla mögelsporer. Tillägg: Aflatoxin? , är något som dyker upp nu i bakhuvudet, att mandel innehåller detta. Måste läsa på tror jag Det är detta som jag tänker på, men vart varningen kom ifrån kan jag inte komma ihåg http://sv.wikipedia.org/wiki/Aflatoxin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Det är detta som jag tänker på, men vart varningen kom ifrån kan jag inte komma ihåg http://sv.wikipedia.org/wiki/Aflatoxin Nånstans tror jag att LCHF och andra "artegna" dieter skyddar mot olika folksjukdomar däribland cancer. Men egentligen jag vet inget om hur potent just denna cancerogen är. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusardimarie Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jag använder hasselnötsmjöl och pofiber i mina bröd. Får jätteont i magen av cocosmjöl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flipside Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jag har ätit strikt, väldigt strikt i en veckas tid nu. Bara kött,fett, ost och mjölkprodukter för att se hur min kropp svarar(har mått jättebra! och lugn mage). Så igår gjorde jag lchf-frallor på mandelmjöl,pofiber, fiberhusk. Åt en fralla med mycket bregott och ost på, gott som fan! Men idag känner jag att jag är lite svullen och gasig, så jag börjar fundera på om det är mandelmjölet jag inte tål eller kanske pofibret? Fiberhusk har jag ju i plättarna och det går fint. Kan man byta ut mandelmjölet rakt av med mängd och allt till kokosmjöl i recepten istället? Nån som vet? Kom på nu att jag reagerade när jag gjorde ostbröd med mandelmjöl i förförra veckan! Tycker det är konstigt för vanlig hel mandel kan jag äta utan problem... LCHF-butiken har ett sesam-mjöl, kanske värt att prova.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lily73 Posted June 3, 2013 Author Share Posted June 3, 2013 Tack alla för tipsen! Ska testa med kokosmjöl till en början, sen får jag köra uteslutningsmetoden =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.