Jump to content

Mandelmjölet? eller pofiber?


Lily73
 Share

Recommended Posts

Jag har ätit strikt, väldigt strikt i en veckas tid nu. Bara kött,fett, ost och mjölkprodukter för att se hur min kropp svarar(har mått jättebra! och lugn mage). Så igår gjorde jag lchf-frallor på mandelmjöl,pofiber, fiberhusk. Åt en fralla med mycket bregott och ost på, gott som fan! Men idag känner jag att jag är lite svullen och gasig, så jag börjar fundera på om det är mandelmjölet jag inte tål  :( eller kanske pofibret? Fiberhusk har jag ju i plättarna och det går fint. Kan  man byta ut mandelmjölet rakt av med mängd och allt till kokosmjöl i recepten istället? Nån som vet? Kom på nu att jag reagerade när jag gjorde ostbröd med mandelmjöl i förförra veckan!

Tycker det är konstigt för vanlig hel mandel kan jag äta utan problem...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag har ätit strikt, väldigt strikt i en veckas tid nu. Bara kött,fett, ost och mjölkprodukter för att se hur min kropp svarar(har mått jättebra! och lugn mage). Så igår gjorde jag lchf-frallor på mandelmjöl,pofiber, fiberhusk. Åt en fralla med mycket bregott och ost på, gott som fan! Men idag känner jag att jag är lite svullen och gasig, så jag börjar fundera på om det är mandelmjölet jag inte tål  :( eller kanske pofibret? Fiberhusk har jag ju i plättarna och det går fint. Kan  man byta ut mandelmjölet rakt av med mängd och allt till kokosmjöl i recepten istället? Nån som vet? Kom på nu att jag reagerade när jag gjorde ostbröd med mandelmjöl i förförra veckan!

Tycker det är konstigt för vanlig hel mandel kan jag äta utan problem...

Jag gillar personligen inte mandelmjöl, brukar byta ut det mot cocosmjöl, men då måste man ta mindre, ta 75% av det som står på receptet. Pofibret är jag också lite försiktig med, då jag tycker att jag blir lite bubblig i magen av det.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag föredrar också kokosmjöl, men av det skälet att mandel innehåller rätt mycket omega-6, vilket ju är inflammationsdrivande. Rätt som du skriver, Syster, att kokosmjölet liksom verkar fylla mer när man gör deg eller smet.

Ja, jag är en "inflammatorisk" människa, så det är en av orsakerna till att jag inte använder mandelmjöl, men sen så har jag också fått den uppfattningen att det kan innehålla mögelsporer, på grund av att mandlar inte alltid är riktigt "fräscha" då dom mals till mjöl. Rätta mig gärna om jag har fel i den tron :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, jag är en "inflammatorisk" människa, så det är en av orsakerna till att jag inte använder mandelmjöl, men sen så har jag också fått den uppfattningen att det kan innehålla mögelsporer, på grund av att mandlar inte alltid är riktigt "fräscha" då dom mals till mjöl. Rätta mig gärna om jag har fel i den tron :)

Det där med mögel i mandel känner jag inte till, men det låter ju inge skoj. Var har du hört detta?

Link to comment
Share on other sites

Det där med mögel i mandel känner jag inte till, men det låter ju inge skoj. Var har du hört detta?

Jag vet inte riktigt var jag har hört detta, jag har liksom i bakhuvudet att jag hört att man varnat för, tyvärr, ekologiskt mandelmjöl just för mögel. Men jag kan inte komma ihåg vart. Man påtalade just detta att man ibland kan hitta mandlar som inte smakar bra ( i påsen då man köper hel mandel), och att dom då mals ner till mjöl, och kan då innehålla mögelsporer.

 

Tillägg:  Aflatoxin? , är något som dyker upp nu i bakhuvudet, att mandel innehåller detta. Måste läsa på tror jag

Edited by Syster
Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte riktigt var jag har hört detta, jag har liksom i bakhuvudet att jag hört att man varnat för, tyvärr, ekologiskt mandelmjöl just för mögel. Men jag kan inte komma ihåg vart. Man påtalade just detta att man ibland kan hitta mandlar som inte smakar bra ( i påsen då man köper hel mandel), och att dom då mals ner till mjöl, och kan då innehålla mögelsporer.

 

Tillägg:  Aflatoxin? , är något som dyker upp nu i bakhuvudet, att mandel innehåller detta. Måste läsa på tror jag

Det är detta som jag tänker på, men vart varningen kom ifrån kan jag inte komma ihåg :huh:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Aflatoxin

Link to comment
Share on other sites

Jag har ätit strikt, väldigt strikt i en veckas tid nu. Bara kött,fett, ost och mjölkprodukter för att se hur min kropp svarar(har mått jättebra! och lugn mage). Så igår gjorde jag lchf-frallor på mandelmjöl,pofiber, fiberhusk. Åt en fralla med mycket bregott och ost på, gott som fan! Men idag känner jag att jag är lite svullen och gasig, så jag börjar fundera på om det är mandelmjölet jag inte tål  :( eller kanske pofibret? Fiberhusk har jag ju i plättarna och det går fint. Kan  man byta ut mandelmjölet rakt av med mängd och allt till kokosmjöl i recepten istället? Nån som vet? Kom på nu att jag reagerade när jag gjorde ostbröd med mandelmjöl i förförra veckan!

Tycker det är konstigt för vanlig hel mandel kan jag äta utan problem...

LCHF-butiken har ett sesam-mjöl, kanske värt att prova..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...