Petra Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Hittade ohärdat kokosfett i affären för 19kr. Tänker använda till stekning. Det kan väl inte vara så tokigt? Iaf väldigt prisvärt. (I morgonkaffet fortsätter jag med ekologiskt.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Jo det är nog ett Coprafett som dessutom gått igenom en del processer.. men cocosfett tål en hel del så det torde vara hyfsat bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shapeshifter Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Tyvärr var det nog härdat ändå. Nu har dom dragit in det med hänvisning till problem i tillverkningsprocessen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Tyvärr var det nog härdat ändå. Nu har dom dragit in det med hänvisning till problem i tillverkningsprocessen. Mm.. härdat är lixom inga problem.. det är delvis härdat som är faran/hälsorisken! Lika gäller Unilevers cocosfett.. det är fullhärdat, dvs de enkel och fleromättade fetterna.. iomed att det främst är avsett för bakverk i länder där medeltemperaturen oftare överstiger 24 grader, än här! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shapeshifter Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Fullhärdat fett.... Låter ungefär som motorolja. Helsyntetiskt 10W30, Longlife. Motverkar koksbildning, Hållbart i evighet och tål höga temperaturer. Knappast något man vill sätta i sig av! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Fullhärdat fett.... Låter ungefär som motorolja. Helsyntetiskt 10W30, Longlife. Motverkar koksbildning, Hållbart i evighet och tål höga temperaturer. Knappast något man vill sätta i sig av! Prexis.. vaför äta något som är kemiskt och termiskt micklat med när det finns naturliga råvaror att använda i sitt hushåll? På det så slipper du nickelresterna och bensen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gemma Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Hur är det med palmolja? Hur lite behövs för att vända en sund kost till att bli förkastig om man utgår ifrån idealet, att man inte äter varken hel eller halvfabrikat utan lagar allt själv samt råkost? Är palmolja på flaska proucerad för matlagning, cancerogen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gemma Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Prexis.. vaför äta något som är kemiskt och termiskt micklat med när det finns naturliga råvaror att använda i sitt hushåll? På det så slipper du nickelresterna och bensen! Tyvärr finns många situationer utan val, så funkar industrisamhället. Betyder inte att man inte kan använda hhärnan, dock tar det tid att anlita hjärna i industrisamhälle. Men det går, om man biter ihop! där det går att bita ihop. Vill säga att matindusrin påtvingat folk mat och ägnar sig ännu åt exakt samma agendor, biter man ihop drar industrin till enbart än mer fantasifulla metoder. Det är mycket tråkiga faktum och jag tror nog de flesta som vill "ta taag i sig" på matfronten, vet detta mer än väl, egentligen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVS Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Om jag förstått det rätt, så är palmolja naturligt mättat. Inga problem av hälsoskäl alltså, betydligt mer tveksamt ur miljösynpunkt. Men det lär finnas palmolja som är bättre där också. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Tyvärr finns många situationer utan val, så funkar industrisamhället. Betyder inte att man inte kan använda hhärnan, dock tar det tid att anlita hjärna i industrisamhälle. Men det går, om man biter ihop! där det går att bita ihop. Vill säga att matindusrin påtvingat folk mat och ägnar sig ännu åt exakt samma agendor, biter man ihop drar industrin till enbart än mer fantasifulla metoder. Det är mycket tråkiga faktum och jag tror nog de flesta som vill "ta taag i sig" på matfronten, vet detta mer än väl, egentligen. Prexis.. ju mer man lär sig ju bättre val gör man.. dels hälsomässigt.. dels miljömässigt. Det lär alltid finnas billiga matsubstitut att välja på. Tror inte att matindustrin "påtvingar folk" per se.. utan de funkar som övriga företag.. dvs de strävar att gå med vinst. Och så länge folk är villiga att köpa matsubstitut som nästan smakar som mat så lär de fortsätta. Oandrasidan.. när folk väl blir mer nogräknade så lär de förändra sina recept. Det räcker att kika på margarin.. som förr gjordes med hjälp av transfetter.. numera används främst palmolja. Det är numera främst våra äldre, sjuka och barn som får lov att hålla tillgodo med transfetter i maten.. de har lixom inget val/de får sällan välja själva! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.