Jump to content

Alba Dalby kokosfett


Petra

Recommended Posts

  • 3 years later...

Tyvärr var det nog härdat ändå.   :mellow:

Nu har dom dragit in det med hänvisning till problem i tillverkningsprocessen. :rolleyes:

 

Mm.. härdat är lixom inga problem.. det är delvis härdat som är faran/hälsorisken!

 

Lika gäller Unilevers cocosfett.. det är fullhärdat, dvs de enkel och fleromättade fetterna.. iomed att det främst är avsett för bakverk i länder där medeltemperaturen oftare överstiger 24 grader, än här!

Link to comment
Share on other sites

Fullhärdat fett.... Låter ungefär som motorolja. :unsure:  Helsyntetiskt 10W30, Longlife. Motverkar koksbildning, Hållbart i evighet och tål höga temperaturer. :D

Knappast något man vill sätta i sig av!

 

Prexis.. vaför äta något som är kemiskt och termiskt micklat med när det finns naturliga råvaror att använda i sitt hushåll?

 

På det så slipper du nickelresterna och bensen!

Link to comment
Share on other sites

Hur är det med palmolja?

 

Hur lite behövs för att vända en sund kost till att bli förkastig om man utgår ifrån idealet, att man inte äter varken hel eller halvfabrikat utan lagar allt själv samt råkost?

 

Är palmolja på flaska proucerad för matlagning,  cancerogen?

Link to comment
Share on other sites

Prexis.. vaför äta något som är kemiskt och termiskt micklat med när det finns naturliga råvaror att använda i sitt hushåll?

 

På det så slipper du nickelresterna och bensen!

Tyvärr finns många situationer utan val, så funkar industrisamhället. Betyder inte att man inte kan använda hhärnan, dock tar det tid att anlita hjärna i industrisamhälle. Men det går, om man biter ihop! där det går att bita ihop. 

 

Vill säga att matindusrin påtvingat folk mat och ägnar sig ännu åt exakt samma agendor, biter man ihop drar industrin till enbart än mer fantasifulla metoder. Det är mycket tråkiga faktum och jag tror nog de flesta som vill "ta taag i sig" på matfronten, vet detta mer än väl, egentligen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tyvärr finns många situationer utan val, så funkar industrisamhället. Betyder inte att man inte kan använda hhärnan, dock tar det tid att anlita hjärna i industrisamhälle. Men det går, om man biter ihop! där det går att bita ihop. 

 

Vill säga att matindusrin påtvingat folk mat och ägnar sig ännu åt exakt samma agendor, biter man ihop drar industrin till enbart än mer fantasifulla metoder. Det är mycket tråkiga faktum och jag tror nog de flesta som vill "ta taag i sig" på matfronten, vet detta mer än väl, egentligen.

 

Prexis.. ju mer man lär sig ju bättre val gör man.. dels hälsomässigt.. dels miljömässigt.

 

Det lär alltid finnas billiga matsubstitut att välja på.

 

Tror inte att matindustrin "påtvingar folk" per se.. utan de funkar som övriga företag.. dvs de strävar att gå med vinst.

 

Och så länge folk är villiga att köpa matsubstitut som nästan smakar som mat så lär de fortsätta.

 

Oandrasidan.. när folk väl blir mer nogräknade så lär de förändra sina recept.

 

Det räcker att kika på margarin.. som förr gjordes med hjälp av transfetter.. numera används främst palmolja.

 

Det är numera främst våra äldre, sjuka och barn som får lov att hålla tillgodo med transfetter i maten.. de har lixom inget val/de får sällan välja själva!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...