Jump to content

Ketos


Magnus77

Recommended Posts

Hej!

 

Kan du beskriva vad som egentligen händer vid ketos? Detta är en diskussion som ständigt återkommer på de forum där jag är verksam. Är det farligt? Blir blodet surt? Behöver inte hjärnan kolhydrater? Kan man prestera fysiskt utan kolhydrater? Ökar inte risken för sjukdom?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ketos_(metabolt_tillst%C3%A5nd)

 

Nej, hjärnan behöver inte kolhydrater. Det är en myt som beror på okunskap hos dem som sprider den.

Hjärnans bränsle är glukos som skapas av tex kolhydrater från födan men som även kan skapas av andra saker, tex ketonkroppar.

 

Ja, man kan stå på pallen i OS i skidskytte och vara elitidrottare på LCHF.

 

Nej, risken för sjukdom ökar inte, tvärtom minskar riskerna för att drabbas av flera olika sjukdomar relaterade till övervikt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nej, hjärnan behöver inte kolhydrater. Det är en myt som beror på okunskap hos dem som sprider den.

Hjärnans bränsle är glukos som skapas av tex kolhydrater från födan men som även kan skapas av andra saker, tex ketonkroppar.

 

Här blev det nog lite snurrigt.

 

Hjärnan kan till stor del drivas på ketoner, men den behöver visst kolhydrater i form av glukos. Glukos är nämligen en kolhydrat. Däremot behöver man inte äta en enda kolhydrat eftersom kroppen kan tillverka glukos av andra byggstenar via glukoneogenesen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Glukoneogenes

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Kan du beskriva vad som egentligen händer vid ketos? Detta är en diskussion som ständigt återkommer på de forum där jag är verksam. Är det farligt? Blir blodet surt? Behöver inte hjärnan kolhydrater? Kan man prestera fysiskt utan kolhydrater? Ökar inte risken för sjukdom?

 

Hej!

 

Ketos hos friska (icke typ 1-diabetiker) är ett normalt och ofarligt tillstånd när man inte äter så mycket kolhydrater. Det som händer är att hjärnan i praktiken går på fettförbränning. Fett omvandlas till ketoner i levern och blir bränsle till hjärnan. Hjärnan är ett hungrigt organ, så sen kan man sitta i soffan och bränna lika mycket fett som andra gör på trappmaskinen.  :)

 

Blodet blir inte surt vid vanlig ketos.

 

Den här intervjun är en bra genomgång av prestation på strikt lågkolhydratkost:

 

Risken för sjukdom ökar såvitt känt inte. Det finns folkslag som levt hela sina liv i ketos utan några uppenbara problem på grund av det.

 

Det känns säkert att påstå att rädslan för vanlig ketos baseras mer på okunskap än något annat.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Här blev det nog lite snurrigt.

 

Hjärnan kan till stor del drivas på ketoner, men den behöver visst kolhydrater i form av glukos. Glukos är nämligen en kolhydrat. Däremot behöver man inte äta en enda kolhydrat eftersom kroppen kan tillverka glukos av andra byggstenar via glukoneogenesen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Glukoneogenes

Det var precis vad jag menade. Ursäkta om jag var otydlig men snurrigt var att ta i  ;)

Link to comment
Share on other sites

jag mäter ofta 1,5-3,0 i ketoner på eftermiddagar men mina faste ketoner på morgonen ligger ofta på ca 0,9 min fråga är jag i optimal ketos? eller inte?

Det värde som du anger för optimal ketos är fastande morgonvärde, eftersom både aktivitet och födointag påverkar ketosen. Så i detta fall nej, inte optimal ketos än.

Link to comment
Share on other sites

Det var precis vad jag menade. Ursäkta om jag var otydlig men snurrigt var att ta i  ;)

 

Ingen fara, men var det verkligen att ta i? Tvärsäkra, felaktiga uttalanden i stil med ”Nej, hjärnan behöver inte kolhydrater. Det är en myt som beror på okunskap hos dem som sprider den.” gör ingen glad. Talaren verkar okunnig och risken finns att lyssnaren nonchalerar det egentliga budskapet. 

Link to comment
Share on other sites

När jag är i ketos får jag en konstig stickig känsla i tungan. Främst på sidorna, främre delen av tunga. Den här känslan försvinner när jag äter kolhydrater och återkommer så fort jag kommer in i ketos igen. Jag känner av detta vid ganska låga nivåer, 0.3, och stickigheten ökar med ökande ketosvärden. Jag har inte läst några kommentarer om detta och funderar på varför bara jag noterat detta.

Vad jag också noterat i ketos är att om jag negligerar mättnadskänslan, som jag tidigare inte varit så bra på att uppmärksamma, och överäter så blir illamående. Bra skäl att inte äta för mycket och äta långsamt och lite i taget.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Kan du beskriva vad som egentligen händer vid ketos? Detta är en diskussion som ständigt återkommer på de forum där jag är verksam. Är det farligt? Blir blodet surt? Behöver inte hjärnan kolhydrater? Kan man prestera fysiskt utan kolhydrater? Ökar inte risken för sjukdom?

Jag tar mig friheten att svara på frågan, trots att den inte är ställd till mig.

 

Varenda gång du hör om LCHF som en fördelaktig kost vid förebyggande av diverse konstiga sjukdomar och åkommor (diabetes, cancer, epilepsi, alzheimers, osv) så är det _strikt_ LCHF man pratar om - nämligen en ketogen kost (under 50 gram kolhydrater om dagen) där du får din energi från huvudsakligen ketonkroppar, och inte socker. Vill du dra alla dessa hälsofördelar från LCHF, så bör du sikta på ett så lågt socker-, och stärkelseintag som möjligt, och äta dig mätt på fett istället. Överdriv inte proteinintaget heller.

 

Nej, hjärnan behöver inte kolhydrater (ja, den behöver glukos, men inte dietära kolhydrater). Jag äter mindre kolhydrater nu, och min hjärna fungerar bättre än någonsin. Inuiter äter knappt kolhydrater alls, och detta folkslag är känt för sitt t.ex. exceptionellt goda bildminne.

 

Oroa dig inte. Det flödar omkring en hel del myter där ute. :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det finns ketos stickor har jag sett som man kan använda för att se om man är i ketos (om jag fattat rätt) - hur som helst, använder ni er av sådana och i såfall undrar jag om man måste mäta med morgonkisset eller om det inte spelar någon roll?

Link to comment
Share on other sites

Det finns ketos stickor har jag sett som man kan använda för att se om man är i ketos (om jag fattat rätt) - hur som helst, använder ni er av sådana och i såfall undrar jag om man måste mäta med morgonkisset eller om det inte spelar någon roll?

Det du ska veta om ketosstickorna är att, efter ett tag när kroppen blivit bra på att förbränna ketoner, kommer du inte se något resultat på ketosstickorna trots att du är i ketos. Dessutom är det lite av en "nörd"-grej, tycker jag (jag är en av dessa nördar). Går du ner i vikt finns det ingen anledning att använda dem annat än ren nyfikenhet.

Link to comment
Share on other sites

Det finns ketos stickor har jag sett som man kan använda för att se om man är i ketos (om jag fattat rätt) - hur som helst, använder ni er av sådana och i såfall undrar jag om man måste mäta med morgonkisset eller om det inte spelar någon roll?

Jag har köpt såna ketos stickor på apoteket som kostar ca 90 kr. De är supersvåra att läsa av och absolut inget att skaffa. det finns en mätare som är mer exakt och digital vill man verkligen ha koll så är det den som gäller. Enligt min erfarenhet...

Link to comment
Share on other sites

Om du har problem med att gå ner i vikt och är mycket intresserad av mäta din ketos, rekommenderar jag att skaffar en blodketon mätare (du får en blodsockermätare på köpet. Slösa inga pengar på urinstickor. Beroende på vilket märke du använder kan du hitta test stickor för din mätare till olika pris, det kan löna sig att beställa dem från Tyskland eller något annat land.

Link to comment
Share on other sites

Det finns ketos stickor har jag sett som man kan använda för att se om man är i ketos (om jag fattat rätt) - hur som helst, använder ni er av sådana och i såfall undrar jag om man måste mäta med morgonkisset eller om det inte spelar någon roll?

 

Äter du lite kolhydrater (<50g/dag) så är du i ketos, du behöver inte mäta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

En fråga om ketos. Varför i hela friden kallar alltid läkare det att man är sur vid ketos? Är det så enkelt att det är okunskap, så vitt jag har lärt mig och förstått så jobbar kroppen alltid på att upprätthålla balans.

 

Har haft denna diskussion ganska många gånger när vi legat inlagda för magsjuka med sonen som har terapiresistent epilepsi och alltid blir anfallsfri vid dessa tillfällen och kramperna kommer som ett brev på posten när det vänder och man vätskat upp honom med dropp. 

Link to comment
Share on other sites

Jag tar mig friheten att svara på frågan, trots att den inte är ställd till mig.

 

Varenda gång du hör om LCHF som en fördelaktig kost vid förebyggande av diverse konstiga sjukdomar och åkommor (diabetes, cancer, epilepsi, alzheimers, osv) så är det _strikt_ LCHF man pratar om - nämligen en ketogen kost (under 50 gram kolhydrater om dagen) där du får din energi från huvudsakligen ketonkroppar, och inte socker. Vill du dra alla dessa hälsofördelar från LCHF, så bör du sikta på ett så lågt socker-, och stärkelseintag som möjligt, och äta dig mätt på fett istället. Överdriv inte proteinintaget heller.

 

Nej, hjärnan behöver inte kolhydrater (ja, den behöver glukos, men inte dietära kolhydrater). Jag äter mindre kolhydrater nu, och min hjärna fungerar bättre än någonsin. Inuiter äter knappt kolhydrater alls, och detta folkslag är känt för sitt t.ex. exceptionellt goda bildminne.

 

Oroa dig inte. Det flödar omkring en hel del myter där ute. :)

Visst att inuiter åt lite kolhydrater men de år knappast enligt LCHF. De åt bra mycket mer protein.

Link to comment
Share on other sites

En fråga om ketos. Varför i hela friden kallar alltid läkare det att man är sur vid ketos? Är det så enkelt att det är okunskap, så vitt jag har lärt mig och förstått så jobbar kroppen alltid på att upprätthålla balans.

 

Har haft denna diskussion ganska många gånger när vi legat inlagda för magsjuka med sonen som har terapiresistent epilepsi och alltid blir anfallsfri vid dessa tillfällen och kramperna kommer som ett brev på posten när det vänder och man vätskat upp honom med dropp. 

Många inom vården blandar ihop ketos med ketoacidos. Ketoacidos är ett farligt tillstånd då blodketonerna stigit till farligt höga nivåer. Det sker inte i individer som har egen insulinproduktion. Normalt sett är det bara diabetiker typ 1 (eller alkoholister) som kan drabbas. Ketoacidos är ett försurande av blodet, kan man nog säga.

 

Ketos däremot är helt ofarligt för friska människor. Det är ett tillstånd där kroppen använder fett som energikälla istället för socker.

Link to comment
Share on other sites

Många inom vården blandar ihop ketos med ketoacidos. Ketoacidos är ett farligt tillstånd då blodketonerna stigit till farligt höga nivåer. Det sker inte i individer som har egen insulinproduktion. Normalt sett är det bara diabetiker typ 1 (eller alkoholister) som kan drabbas. Ketoacidos är ett försurande av blodet, kan man nog säga.

 

Ketos däremot är helt ofarligt för friska människor. Det är ett tillstånd där kroppen använder fett som energikälla istället för socker.

Precis det jag lärt mig. Men det verkar inte gå in hos läkare och ssk. Förhöjda blodketoner sur lika med extra glukos i droppet och snabb krampökning.

Med tanke på att vi äter lågkolhydratskost hemma och han mår väl av detta för sin ep så får jag stå på mig nästa gång.

 

Tom ketoteamens (de som står för den medicinska ketogena kosten) neurologer kallar ketosför "sur" vilket jag tycker är ganska förvånande. Tänkte spontant att det kanske är en term man slänger sig med utan att veta vad innebörden egentligen är. Men men det är svårt att hävda sig mot läkare och ssk som har en gedigen specialistutbildning när man själv "bara" är kostrådgivare med lite specialintresse och mamma som vet hur ens barn reagerar på olika saker, Får bli att börja plugga medicin helt enkelt :D

Link to comment
Share on other sites

Precis det jag lärt mig. Men det verkar inte gå in hos läkare och ssk. Förhöjda blodketoner sur lika med extra glukos i droppet och snabb krampökning.

Med tanke på att vi äter lågkolhydratskost hemma och han mår väl av detta för sin ep så får jag stå på mig nästa gång.

 

Tom ketoteamens (de som står för den medicinska ketogena kosten) neurologer kallar ketosför "sur" vilket jag tycker är ganska förvånande. Tänkte spontant att det kanske är en term man slänger sig med utan att veta vad innebörden egentligen är. Men men det är svårt att hävda sig mot läkare och ssk som har en gedigen specialistutbildning när man själv "bara" är kostrådgivare med lite specialintresse och mamma som vet hur ens barn reagerar på olika saker, Får bli att börja plugga medicin helt enkelt :D

Läkare och sjuksköterskor har i stort sett ingen kunskap alls inom näringslära. I alla fall inte genom läkar- eller sjuksköterskeutbildningen. De lär sig hur man behandlar symptom med medicin, men inte hur man botar sjukdomar (sorry Doc, men det är min uppfattning). De som kan något i detta ämne har skaffat sig den kunskapen på annat håll.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Läkare och sjuksköterskor har i stort sett ingen kunskap alls inom näringslära. I alla fall inte genom läkar- eller sjuksköterskeutbildningen. De lär sig hur man behandlar symptom med medicin, men inte hur man botar sjukdomar (sorry Doc, men det är min uppfattning). De som kan något i detta ämne har skaffat sig den kunskapen på annat håll.

Frågan är väl kanske om det är ketonerna som styr "uttrycket" sur har man X antal i ketoner kallar man detta sur trots att det blir fel är det ett rotat utryck som för oss som äter lågkolhydratskost blir ganska fel?

Link to comment
Share on other sites

Ursäkta mig om jag hoppar ifrån ämnet här (med en kanske lite konstig fråga ;) ).

 

De gånger jag kommer i ketos så upplever jag de första dagarna att det känns som man har hår i halsen, det känns som ludd långt bak på tungan liksom :wacko:

Efter ett par dagar försvinner det dock. Men det känns lite obehagligt först, man vill harkla sig hela tiden för att få bort "luddet"..

Någon annan som också upplevt detta??

Link to comment
Share on other sites

De gånger jag kommer i ketos så upplever jag de första dagarna att det känns som man har hår i halsen, det känns som ludd långt bak på tungan liksom :wacko:

Efter ett par dagar försvinner det dock. Men det känns lite obehagligt först, man vill harkla sig hela tiden för att få bort "luddet"..

Någon annan som också upplevt detta??

 

Ja JAG!!! Har aldrig gjort kopplingen till ketos dock, så kan det ju kanske vara såklart :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ursäkta mig om jag hoppar ifrån ämnet här (med en kanske lite konstig fråga ;) ).

 

De gånger jag kommer i ketos så upplever jag de första dagarna att det känns som man har hår i halsen, det känns som ludd långt bak på tungan liksom :wacko:

Efter ett par dagar försvinner det dock. Men det känns lite obehagligt först, man vill harkla sig hela tiden för att få bort "luddet"..

Någon annan som också upplevt detta??

Se #10 där jag beskriver mina erfarenheter av att vara i ketos. Jag har en mer stickig känsla i tungan än luddig som dock inte försvinner över tid. Stickigheten försvinner om jag äter kolhydrater så jag sätter den här konstiga känslan i samband med ketosen.

Link to comment
Share on other sites

Se #10 där jag beskriver mina erfarenheter av att vara i ketos. Jag har en mer stickig känsla i tungan än luddig som dock inte försvinner över tid. Stickigheten försvinner om jag äter kolhydrater så jag sätter den här konstiga känslan i samband med ketosen.

Ja, det är skumt det här med hur kroppen reagerar på vissa saker, och att man som olika individer reagerar på olika sätt :)

Jag är nog glad ändå att mitt "ludd" försvinner efter några dagar, istället för att ha stickighet hela tiden :(

Fast det hade varit kul att få en vetenskaplig förklaring på vad den här luddiga (alt. stickiga) känslan egentligen är för något?

Link to comment
Share on other sites

Ta en titt på denna artikel. Kanske kan det vara antingen acetonet (som produceras vid ketos), eller ammoniaken (som produceras av högt proteinintag) som ger dig obehag på tungan/i munnen?!?

 

There are many causes of bad breath, but if the change in your breath happened suddenly after starting a low-carb diet there are two main causes: 1) bad breath due to acetone caused by ketosis, and 2) an excess of protein in the diet producing ammonia in the breath.

 

http://lowcarbdiets.about.com/od/lowcarbliving/a/Is-Your-Low-Carb-Diet-Giving-You-Bad-Breath.htm

Link to comment
Share on other sites

Läkare och sjuksköterskor har i stort sett ingen kunskap alls inom näringslära. I alla fall inte genom läkar- eller sjuksköterskeutbildningen. De lär sig hur man behandlar symptom med medicin, men inte hur man botar sjukdomar (sorry Doc, men det är min uppfattning). De som kan något i detta ämne har skaffat sig den kunskapen på annat håll.

Nu har jag sökt runt efter svar och givetvis är det inte vården som kan förklara vad de menar med "sur" utan pålästa föräldrar som har barn som går på medicinsk ketogen kost. Här är förklaringen jag fick.

 

"Den surhet som kan uppstå kallas Metabol acidos och kommer av att vätejoner bildats på andra vägar än genom koldioxid, ex av ketonkroppar. Detta gör att större mängd bikarbonat har använts för att utsöndra dessa joner genom njuren, metabol accidos kännetecknas i början av låg bikarbonat. Man mäter blodgaserna och om ph ligger på under 7,32 och BE (base excess) ligger på -8 eller lägre anses man ha metabol acidos och beroende på hur låg BE är behandlas det på olika sätt -8 till -10 med ringer acetat, -10 till -12 med natriumbikarbonat i tablett form och -12 eller lägre med tribonat. Symtomen är illamående, kräkningar, matthet, aptitlöshet och att man bara vill sova. Man kan tidigt upptäcka detta genom att mäta blodgaserna". "

Link to comment
Share on other sites

Sen leder en proteinrik diet till försurning när dessa proteiner bryts ner. Även om LCHF anses som mestadels fett, så är dieten oavsett hög i protein jämfört med många vetenskapliga rekommendationer.

Det är bland annat detta som kan leda till benskörhet, eftersom kroppen måste urlaka bland annat kalcium och fosfor från skelettet för att balancera den försurningen.

 

http://jn.nutrition.org/content/128/6/1051.short

 

Jag har även läst att detta är samma mekanism som kan orsaka njurstenar (som består till stor del av kalcium). 

Link to comment
Share on other sites

När jag är i ketos får jag en konstig stickig känsla i tungan. Främst på sidorna, främre delen av tunga. Den här känslan försvinner när jag äter kolhydrater och återkommer så fort jag kommer in i ketos igen. Jag känner av detta vid ganska låga nivåer, 0.3, och stickigheten ökar med ökande ketosvärden. Jag har inte läst några kommentarer om detta och funderar på varför bara jag noterat detta. Vad jag också noterat i ketos är att om jag negligerar mättnadskänslan, som jag tidigare inte varit så bra på att uppmärksamma, och överäter så blir illamående. Bra skäl att inte äta för mycket och äta långsamt och lite i taget.

Det har jag med!!! Första gången jag kände det var några dagar efter jag började med lchf, då började jag även med grazax (vaccination mot pollen) och trodde att detta jag kände i tungan var en biverkning av medicinen... :D  Men efter ett tag fattade jag att det var ketosen jag kände. Däremot vet jag inte om jag är ur ketos när den försvinner, eller om den försvinner när efter ett tag, fastän man är i ketos? Har inte mätt med några stickor och känner inget behov längre då jag tycker mig kunna förlita mig på stickigheten  :P på tungan.

Link to comment
Share on other sites

Sen leder en proteinrik diet till försurning när dessa proteiner bryts ner. Även om LCHF anses som mestadels fett, så är dieten oavsett hög i protein jämfört med många vetenskapliga rekommendationer.

Det är bland annat detta som kan leda till benskörhet, eftersom kroppen måste urlaka bland annat kalcium och fosfor från skelettet för att balancera den försurningen.

 

http://jn.nutrition.org/content/128/6/1051.short

 

Jag har även läst att detta är samma mekanism som kan orsaka njurstenar (som består till stor del av kalcium). 

Det är en vanlig missuppfattning att LCHF skulle vara hög i protein, så du är förlåten för det misstaget. Tittar man på tallriken kan det se ut som att andelen proteinrik föda är stor jämfört med annat på tallriken, men man får inte glömma att många som äter LCHF också går ner i vikt. Detta vikttapp ska även det räknas med eftersom kroppen så att säga "äter" på sina fettlager också.

Link to comment
Share on other sites

Det är en vanlig missuppfattning att LCHF skulle vara hög i protein, så du är förlåten för det misstaget. Tittar man på tallriken kan det se ut som att andelen proteinrik föda är stor jämfört med annat på tallriken, men man får inte glömma att många som äter LCHF också går ner i vikt. Detta vikttapp ska även det räknas med eftersom kroppen så att säga "äter" på sina fettlager också.

 

Alldeles korrekt ! Det enda man gör är att ersätta de minskade kolhydraterna med lika mycket fett. En enkel omfördelning beträffande källa för näring.

 

Undra varifrån alla dessa sanslösa missuppfattningar kommer ifrån ? 

Link to comment
Share on other sites

Det som händer vid ketos är att levern börjar producera ketonkroppar som huvudsakliga energikälla åt kroppen istället för en massa glukos! hjärnan drivs bland annat på en stor andel ketonkroppar, de aminosyror och fetter som man får i sig via födan tillverkar hjärnan även en minimal mängd glukos som behövs till hjärnan! Man kan säga att ketos innebär att vi går på fettdrift.

 

Behöver hjärnan socker? Ja, fast man behöver inte inta socker eller kolhydrater via födan... kroppen tillverkar den minimala dos glukos själv. Absolut kan man prestera fysiskt på kolhydrater är väl bara att kolla på atler som Peter Attic, Jonas Colting, Björn Ferry etc... som är LCHF:are hela bunten.

 

Kroppen reglerar ph blalansen i kroppen själv, om man bara lyssnar på de anekdoter där bland annat att svårt sjuka människor tillfrisknar så är det ett tillräckligt bevis på att det är någonting med LCHF som kroppen gillar, och som andra skriver här! Många blandar ihop ketos med ketoacidos. det är två helt olika saker då ketos innebär fettdrift och ketoacidos är ett livshotande tillstånd. 

 

Det är just kolhydratshetsen i Sverige som gör att vi har paradoxen med många tjocka motionärer, många tränar hårt men är trots det tjocka. Det går nämligen inte att förbränna fett på de höga insulinnivåer som kolhydrater ger.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 years later...

Tar upp den här gamla tråden i hopp om att fler kan hitta den.
Googlade själv på "hårstrå på tungan" och hamnade här. 
Jag trodde jag höll på att bli galen eftersom det sedan ett dygn tillbaka ungefär känns som det hela tiden finns ludd på tungan, som när något fluff kommit in i munnen från en halsduk eller hög krage eller liknande.
Men visst kan det vara detta som ni ovan skriver! Är i mitten av min 3:e snabbstartvecka (av 3) på Itrim, så det finns en logisk förklaring. Jag har dessutom influensa, så mun/näsa/hals har det jobbigt ändå.
Hoppas dock att det här försvinner snabbt!
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minuter sedan, ABS sade:

Tar upp den här gamla tråden i hopp om att fler kan hitta den.
Googlade själv på "hårstrå på tungan" och hamnade här. 
Jag trodde jag höll på att bli galen eftersom det sedan ett dygn tillbaka ungefär känns som det hela tiden finns ludd på tungan, som när något fluff kommit in i munnen från en halsduk eller hög krage eller liknande.
Men visst kan det vara detta som ni ovan skriver! Är i mitten av min 3:e snabbstartvecka (av 3) på Itrim, så det finns en logisk förklaring. Jag har dessutom influensa, så mun/näsa/hals har det jobbigt ändå.
Hoppas dock att det här försvinner snabbt!
 

Mm.. tredje veckan på LCHF och eventuell influensa är väl ingen höjdarkombo prexis!

Det kan räcka med en av grejerna?

Iallafall tredje veckan på LCHF, då känns det som en död råtta i munnen, det kan kännas liknande på en influensa oxå.. kallas för Keto flu!

Dvs man får liknande symptom som influensa.. förutom att hög feber är typiskt för riktig influensa.. inte för keto flu!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...