lelleleo Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Måste man va "fanitisk" ift att vända en fiskbit i lite mjøl... den blir ju så ofantligt tråkig utan en lite stekskorpa. Ev finns det nåt annat som gör samma nytta...utan att sätta smak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Måste man va "fanitisk" ift att vända en fiskbit i lite mjøl... den blir ju så ofantligt tråkig utan en lite stekskorpa. Ev finns det nåt annat som gör samma nytta...utan att sätta smak? Vissa använder sesamfrön, men dom smakar ju men det finns mandelmjöl och sesammjöl? Jag har sett att vissa använder stötta/malda fläskvålar. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnikaE Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Det finns inga måsten. Du gör som du vill! Men man behöver inte doppa i vetemjöl, man kan panera med annat, mandelmjöl t.ex. Om man är väldigt kolhydratkänslig kan vetemjölet sätta igång suget och du trillar dit på annat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Panera med en blandning av mandelmjöl och västerbottensost.. blir himla gott.. godare än mjölpanering! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astie Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Att mixa fläsksvålar fint och vända fisken i det (efter att penslat den med ägg) funkar också mycket bra och är gott, tycker jag. Bara protein och fett också. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minou Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Måste man va "fanitisk" ift att vända en fiskbit i lite mjøl... den blir ju så ofantligt tråkig utan en lite stekskorpa. Ev finns det nåt annat som gör samma nytta...utan att sätta smak? Man kan panera med senapspulver (Colemans), det blir ruggigt gott. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Jag panerar i malda fläsksvålar smakar inte fläsk blir väldigt bra. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LottaJ Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Jag steker ofta fisk och panerar med mjöl och skorpmjöl till övriga familjen, fast till mig tar jag: mandelmjöl + skalade sesamfrön (lika delar), salt, vitpeppar och paprikapulver, blanda väl på stor tallrik. Vispa upp ett ägg, doppa fisken, lägg fisken i mandelmjölblandningen, stek i rikligt med smör. SUPERGOTT!!! Själv så har jag sällan fläsksvålar eller västerbottenost hemma, men mandelmjöl och sesamfrön finns alltid och det har lång hållbarhet också så du kan använda en månad senare igen :-). Lycka till! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 Jag steker ofta fisk och panerar med mjöl och skorpmjöl till övriga familjen, fast till mig tar jag: mandelmjöl + skalade sesamfrön (lika delar), salt, vitpeppar och paprikapulver, blanda väl på stor tallrik. Vispa upp ett ägg, doppa fisken, lägg fisken i mandelmjölblandningen, stek i rikligt med smör. SUPERGOTT!!! Själv så har jag sällan fläsksvålar eller västerbottenost hemma, men mandelmjöl och sesamfrön finns alltid och det har lång hållbarhet också så du kan använda en månad senare igen :-). Lycka till! Jo tack alla... Men pointet var, pga att jeg älskar färsk fisk, just som den är, inte vill ha nån annan smak..än den lite "brännda"/frasiga stekskorpan. Så möjligt är fläsksvål bästa tippset.... Men då får jag åka till Danmark först, för det ginns inte i Norge... Inte vesterbotten heller Zepp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Finns garanterat Italienska rivna torkade ostar att köpa, typ Parmesan, Grana Padano och några andra, det är jag övertygad om. Mandelmjölet smakar inte mer än det vanliga mjölet.. och osten skall smaka, det är tanken med det hela. Testa ostpanerad fiskfile, gärna med salsasås! Vadå.. Västerbotten ligger ju aldeles vid gränsen? Grejen med ospaneringen är snarare en lagrad ost med smak.. och det vet jag att det finns även i Norge.. men jag vet inte vad dom heter. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted June 13, 2013 Author Share Posted June 13, 2013 Finns garanterat Italienska rivna torkade ostar att köpa, typ Parmesan, Grana Padano och några andra, det är jag övertygad om. Mandelmjölet smakar inte mer än det vanliga mjölet.. och osten skall smaka, det är tanken med det hela. Testa ostpanerad fiskfile, gärna med salsasås! Vadå.. Västerbotten ligger ju aldeles vid gränsen? Grejen med ospaneringen är snarare en lagrad ost med smak.. och det vet jag att det finns även i Norge.. men jag vet inte vad dom heter. He he... Hade du gått i affären, där jeg bor, helt syd i bibelbältet (icke i Oslo som har något bättre urval), och tittat efter gormetost, hade du nog fått torka din ögonvrå...som jag ofta gör... Det är sorgen. Och bönderna här kör allt här...och fixar strafftull på alla utlänska ostar, så dom, om nån tar inn dom, kostar typ 200-300 spenn kilot... Men som sagt... jag vill inte ha nån annan smak på fisken, än fisk, så det rollar inget spel... Men ska få tag i mandelmjöl... Om det inte är lika dyrt som kokosmjöl vs, som kostar 270:- pr kg.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LottaJ Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Jo tack alla... Men pointet var, pga att jeg älskar färsk fisk, just som den är, inte vill ha nån annan smak..än den lite "brännda"/frasiga stekskorpan. Så möjligt är fläsksvål bästa tippset.... Men då får jag åka till Danmark först, för det ginns inte i Norge... Inte vesterbotten heller Zepp Men det blir lite bränt och frasigt av mandelmjöl och sesamfrön, riktigt sprödbakat faktiskt... Prova? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted June 13, 2013 Author Share Posted June 13, 2013 Men det blir lite bränt och frasigt av mandelmjöl och sesamfrön, riktigt sprödbakat faktiskt... Prova? Ska prova..men blott med mandelmjöl...sesamfrö smakar för j...igt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.