Zipit Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Jag har börjat äta LCHF och har ätit det lite mer än en vecka. Det går jättebra och som det känns nu vill jag verkligen fortsätta. Men så kom jag på att snart är det midsommar! Vad äter man då? Inlagd sill är det ju socker i och potatis går ju bort. Finns det några som har bra tips på midsommarmat som är LCHF vänlig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnikaE Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Sallad med grillad kyckling, kokt ägg, fetaost och annat gott. Med en smaskig creme fraiche-dressing. Jordgubbar med keso och vispgrädde till efterrätt. Ugnsbakad lax med ugnsrostade grönsaker och fet sås är mums med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Läste nånstans (Kostrådgivarna?) att färskpotatisen har mindre stärkelse än vinterpotatisen för den som tittar på andelen kolhydrater totalt sett och inte är superstrikt. Tror att man ska satsa på minstingarna och det är ju inte fel med en stor klick smör! Birgitta Höglund har ett fantastiskt gott recept på "potatissallad" gjord på zucchini (http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=falsk+potatissallad). Generellt är det svenska firandet himla bra ur LCHF-synpunkt eftersom det normalt är en buffé. Ingen större skillnad på midsommar, jul eller påskbord. Ägghalvor med räkor och majonäs. Olika sillar har olika sötma (handlar du styr du mot det du vill ha). Ostar. Kallskuret. Grillat. Och gärna en skvätt rödvin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Gubbröra utan potatis funkar bra, mera hårdkokta hackade ägg istället Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Kall inkokt lax, skivad avokado med lite citron på, créme frach-sås med färsk gräskök/dill i och en god grönsallad, kanske. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Falsk potatissallad byt ut potatisen mot rädisor blir jätte gott. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Rättika gaar ocksaa bra, det har inte lika stark smak som rädisor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mithera Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Egen sill med créme fraichesås, ex senap eller blandade örter och vitlök. Se till att ha mycket sås till dina sillbitar Gubbröra med hackad sill, rödlök, saltgurka, kokt ägg och persilja. Ägghalvor med skagenröra. Solöga med hackad ansjovis, hackad gul lök och rå äggula. Fröknäcke med bregott och god ost Jordgubbar med grädde Grillat kött och grönsaker med feta såser. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CarlH Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Finns goda sillsorter som inte är inlagda på traditionellt vis utan med majonnäs/creme fraiche-baserade "såser". Andra favoriter på bordet är ägg, lax (i vilket format som helst), paj/omelett, Jordgubbar serveras i min mening bäst med Mascarponefluff (utan socker då). Det blir lite lyxigare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zipit Posted June 19, 2013 Author Share Posted June 19, 2013 Tack för alla tips =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.