Jump to content

Större behov av salt i maten?


Athenasmatte
 Share

Recommended Posts

Jag tycker salt är godare än förut, men kan bero på att jag inte är saltskrämd längre (sen jag läst på). Kroppen har inte lika mycket vatten bundet i musklerna (i glykogenet), kan ha med det att göra, samt man blivit av med en smak i maten, det söta, och vill ersätta det med nåt annat.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag saltar maten mer nu när jag äter. Men för min del beror det, tror jag på att jag får i mig mindre av det "gömda" saltet i maten. Jag lagar i princip allt från "scratch" och äter mycket sällan korv, bacon och skinka. Tar ofta lite extra salt när jag dricker vatten.

Link to comment
Share on other sites

Jag har alltid varit en saltälskare... I mitt "tidigare liv" föredrog jag chips och ostbågar framför godis och kakor.

 

Nuförtiden får jag min saltkick från knaperstekt bacon. En annan favorit är Herbamare Örtsalt på löskokta ägg. Om nom nom!

 

Jag är varken salt- eller fettskrämd längre. Däremot tror jag inte jag ökat saltmängden nu när jag minskat kolhydratintaget rejält. Jag har nog bara bytt ut sättet jag får i mig saltet på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...