Eva60 Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Hej! För fyra år sedan opererades jag för hormonell bröstcancer. Strålades, men behövdes ingen medicin. Jag har sen 3 mån tillbaka fått tillgång till riktig komjölk (direkt från bondgården) Jag gör egen långfil (äter 1 glas / dag) sen skummar jag av grädden till kaffet (4 kaffeskedar/dag), det är det enda jag förtär plus lite eko smör. Jag tycker allt detta är så gott!! Men tänker hela tiden om jag utsätter jag mig för att få cancer igen. Efter strålningen klara jag inte av gluten så det har jag helt uteslutit.Hur skulle ni gjort? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Fortsatt med mjölkprodukterna. Ser inte farligheten i detta? Många saker (i synnerhet kemikalier och socker/mjöl) skulle jag undvika om jag diagnosticerats med cancer men inte den mjölken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Hej! För fyra år sedan opererades jag för hormonell bröstcancer. Strålades, men behövdes ingen medicin. Jag har sen 3 mån tillbaka fått tillgång till riktig komjölk (direkt från bondgården) Jag gör egen långfil (äter 1 glas / dag) sen skummar jag av grädden till kaffet (4 kaffeskedar/dag), det är det enda jag förtär plus lite eko smör. Jag tycker allt detta är så gott!! Men tänker hela tiden om jag utsätter jag mig för att få cancer igen. Efter strålningen klara jag inte av gluten så det har jag helt uteslutit.Hur skulle ni gjort? Är det sockret i mejeriprodukterna som oroar dig eller är det mjölkproteinerna? Du skulle ju kunna prova att utesluta mejeriprodukterna i 3 veckor och sedan introducera igen. Om magen klarar av dem, dvs inga gaser eller dyl, så tror jag du kan fortsätta att äta som du gör. Om det är det totala kolhydratmängden du är oroad över så beror det ju på vad du äter i övrigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva60 Posted June 16, 2013 Author Share Posted June 16, 2013 Är det sockret i mejeriprodukterna som oroar dig eller är det mjölkproteinerna? Du skulle ju kunna prova att utesluta mejeriprodukterna i 3 veckor och sedan introducera igen. Om magen klarar av dem, dvs inga gaser eller dyl, så tror jag du kan fortsätta att äta som du gör. Om det är det totala kolhydratmängden du är oroad över så beror det ju på vad du äter i övrigt. Det är hormonerna i mjölken som oroar mig. Magen verkar må bra av långfilen och grädden. Jag äter ekologiskt som avocado, oliver, kokosfett, fisk från fiskhandlare (västkusten) och kött från gårdsförsäljning där djuren haft det bra. Sötpotatis någon enstaka gång. Groddar. Lite nötter, 1/2 granatäpple + ett eko äpple varje dag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Det är hormonerna i mjölken som oroar mig. Magen verkar må bra av långfilen och grädden. Jag äter ekologiskt som avocado, oliver, kokosfett, fisk från fiskhandlare (västkusten) och kött från gårdsförsäljning där djuren haft det bra. Sötpotatis någon enstaka gång. Groddar. Lite nötter, 1/2 granatäpple + ett eko äpple varje dag. Är du rädd att hormonerna i mjölken ska stimulera tumörstillväxt? Jag vet inte tillräckligt för att ha en åsikt känner jag. Det verkar som du mår bra av att äta mejeri och du äter inte mycket heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva60 Posted June 17, 2013 Author Share Posted June 17, 2013 Är du rädd att hormonerna i mjölken ska stimulera tumörstillväxt? Jag vet inte tillräckligt för att ha en åsikt känner jag. Det verkar som du mår bra av att äta mejeri och du äter inte mycket heller. Ja, jag är så rädd att få tillbaka cancern. Men det är ju som du säger att det är ju inte mycket jag får i mig av det. Man har ju uteslutit så mycket så man vill ju ha lite gott att längta efter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pathfinder Posted June 17, 2013 Share Posted June 17, 2013 Det låter som om du inte kommit förbi cancer paniken än, så väldigt mycket oro. Kanske du skulle må bättre av att jobba med din rädsla ett tag och "vila" lite med oron över av vad du äter? Dina mejeriprodukter är av högsta kvalitet, och LCHF är bra och riktig mat som ger minimalt med socker i maten. Det är väldigt bra ur cancer synpunkt, eftersom cancer celler behöver socker för att frodas. M a o, du äter helt rätt! För att citera Franklin D. Roosevelt; "we have nothing to fear, than fear itself", vilket jag tror är sant - oro och rädsla påverkar oss fysisikt negativt, och att hitta ett bra sätt att hantera stress och ångest är bra på alla plan för kropp och själ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.