Jump to content

LCHF och huvudvärk?


Truestepper

Recommended Posts

Jag: 32 år. Fick mitt första barn i juni -12. 1/10 började jag med LCHF. Vikt då 118kg. Är 175cm lång och grovt byggd. Väger nu 100kg och mår bra med LCHF. Inte alls lika uppblåst längre. Har sedan barnsben psoriasis på fotknölarna. Under våren har det nu blossat upp massor av eksem på underbenen.Efter ett par veckor i shorts så benen har fått sol och eksemen är i princip borta. Sedan är det huvudvärken... Jag har spänningshuvudvärk nästan varje dag, så pass att jag måste ta ipren eller diklofenak mot det. Så var det inte innan. Visst hade jag huvudvärk och ibland migrän, men nu är det ju var och varannan dag.  Även lite synrubbning. Vaknar ju ett par gånger varje natt, dels pga ettåringen och dels pga annat som jag inte vet. Använder bettskena, så det torde inte ha med att jag biter ihop i sömnen att göra.

Huvudvärken börjar bli allt mer invalidiserande, och jag undrar nu om det kan bero på någon vitamin- eller mineralbrist att göra, då jag även haft eksemen. Jag äter ganska strikt, så det borde inte vara ständiga övergångsfaser. Åt under hela vintern tillskott av d-vitamin men det gör jag inte längre, och i övrigt inga naturläkemedel.

Tacksam för svar och goda råd.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Truestepper!

Varför har du slutat med d-vit?

 

Jag äter 6000ie om dagen hela året.I vårt solfattiga land

finns det ingen anledning att inte äta d-vit hela året.

Link to comment
Share on other sites

Äter ganska så strikt. Har ätit LCHF sedan 1/10-12 med några få undantag. Tycker att jag dricker och saltar tillräckligt. Ska prova magnesium som stammis skrev.

 

Om du är rädd för vitamin/mineral brist så kan ägg och extra grönsaker som tex babyspenat, broccoli, rödkål, svamp, lök kanske vara bra?

Link to comment
Share on other sites

Om du är rädd för vitamin/mineral brist så kan ägg och extra grönsaker som tex babyspenat, broccoli, rödkål, svamp, lök kanske vara bra?

Men dessa jäkla ägg står mig upp i halsen. Klarar inte av det, och det är jättesvårt att variera frukosten. Ska prova grönsakerna!

Link to comment
Share on other sites

Eftersom du redan använder bettskena på natten så misstänker jag att du har spänningar i dina käkmuskler som behöver behandlas av en duktig kinesiolog eller likvärdig. Har läst en artikel en gång att 80% av huvudvärken kommer från käkmuskulaturen! Har ej artikelkällan kvar tyvärr men du kan ju kontakta någon i ämnet kunnig person.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...