Jump to content

Unilever


Pygmepuff

Recommended Posts

Haha, älska unilevers kostråd för att gå ner i vikt :P
http://www.unilever.se/brands/healthyliving/Kom_i_form.aspx

 

Gå ner i vikt och kom i form

Alla som försökt vet att gå ner och behålla vikten inte är det lättaste. Satsa på att gå ner 0.5 - 1 kg per vecka tills du når ditt mål. Det kan ta lite tid så ta en dag i taget. Ha tålamod och en dag når du ditt mål!

Bästa sättet för att gå ner i vikt är att förändra sina mat- och dryckesvanor samt att röra på sig mer. Följande tips hjälper dig att uppnå och behålla en hälsosam vikt.  

Några tips på vägen 
  • Försök att röra på dig mer i ditt dagliga liv, till exempel genom att promenera istället för att ta bilen, ta trappan istället för hissen eller hoppa av bussen en hållplats tidigare.  
  • Om du har möjlighet så testa en ny aktivitet som simning, dans, badminton eller tennis. Hitta det du tycker är roligt. 
  • Hoppa inte över måltider. Ät istället tre lagom stora portioner om dagen snarare än en stor. Komplettera med ett par hälsosamma mellanmål som till exempel färsk frukt.  
  • Ät mycket frukt och grönsaker som ger mättnadskänsla utan att tillföra en massa onödiga kalorier. Försök att äta minst 500g om dagen. Hälften frukt och hälften grönsaker. 
  • Ät stärkelserika livsmedel till varje måltid. Försök att välja fiberrika brödsorter, fullkornspasta och –ris då dessa ger längre mättnadskänsla. 
  • Ät mindre fett och undvik mättat fett och transfett.   

- Välj  mjukt matfett och olja som har ett högt innehåll av fleromättat och enkelomättat fett (t ex solrosolja, sojaolja, olivolja, rapsolja, majsolja etc. )
- Välj fettsnåla mjölk- och köttprodukter, gärna med nyckelhålsmärkning.
- Ät mindre av kakor, bakelser, godis och choklad.

  • Drick mycket vatten – det är billigt, saknar kalorier och ger mättnadskänsla. Försök att dricka 6-8 glas per dag.
  • Drick inte för mycket alkohol. Alkoholhaltiga drycker innehåller mycket kalorier och ökar suget efter fettbildande mellanmål.   

Oroa dig inte ifall du äter mer än du borde en dag. En dag med för mycket mat kommer inte att förstöra din viktminskning. Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Haha, men det är ändå från Unilever så vad kan man förvänta sig! Igår lyckades jag för första gången på länge att gå in på slv.se, det är verkligen en uppvisning i dåliga råd och helt felaktig data. Hur underhållande som helst, finns massor att läsa. Först hamnade jag om kolhydrater http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Kolhydrater/

 

Sedan fanns en länk med riskerna av lågkolhydratkost http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Kolhydrater/Finns-det-nagra-risker-med-lagkolhydratkost/

Denna länken visar också att de inte ens har en aning om vad tex LCHF går ut på, tex risken med för mycket protein. Vad har det med att undvika kolhydrater att göra.

Jag det finns myckeet roligt att läsa här. Varför lägger man inte ner många dumma myndigheter. SLV och Statens Folkhälsoinstitut stå högt upp på min lista.

Link to comment
Share on other sites

OM det hade varit inne att vara tjock, då hade det stått:

Kostråd för dig som vill gå upp i vikt

Eller om det hade varit inne att vara kort/lång/grön/.....då hade det nog stått exakt samma sak. 

Allt för att få folk att köpa, köpa, köpa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...