Jump to content

Alternativ till Puck (smältost)


Lasse™
 Share

Recommended Posts

Brukar köpa någon burk Puck på Netto när dom har. Lägger några skedar på omeletten innan jag viker ihop den. Så vansinnigt galet gott, salt och fett!

Dock tror jag inte att det fanns palmolja med i innehållsförteckningen senast jag köpte men nu så.

Kan någon rekommendera ett alternativ? Helst svensk ursprung kanske.

 

Bild för er som inte vet vad jag snackar om :)   PUCK06CC30.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vad ser ni för problem med palmolja? Innehåller nästan bara mättat och enkelomättat fett... Vilket ju är utmärkt.

Ett av mina argument till varför man inte ska äta  margariner är att dom innehåller, eller har innehållit palmolja. frakten av dessa oljor från Indonesien och hit till Sverige är inte det bästa, man fraktar kemikalier dit i tankers och fyller sen, efter avlastning med palmolja, utan rengöring :( och kör tillbaka till Sverige. Jag har hört folk som jobbar inom massaindusrin som inte äter margariner enbart för den orsaken. Sen vet jag inte hur mycket palmoljan bidrar till skövlingen av regnskogen i Indonesien, men det sägs vara en del :(

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag älskade ckså Puck, har ätits i mängd på mackor under tidigare liv.....

Men i Italien finns den godaste färskosten i världen!!! Stracchino, den används i st för våra tubostar, särs i sandwich. Den smälter och blir trådig i smörgåsgrill, mamma mia, supergott och inga tillsatser :wub:

Har försökt få tag i den här, i specialaffärer men aldrig lyckats. Pröva den ni lyckliga som åker till Italien, den är säkert gudomlig som fyllning i omelett....................

Link to comment
Share on other sites

Jag älskade ckså Puck, har ätits i mängd på mackor under tidigare liv.....

Men i Italien finns den godaste färskosten i världen!!! Stracchino, den används i st för våra tubostar, särs i sandwich. Den smälter och blir trådig i smörgåsgrill, mamma mia, supergott och inga tillsatser :wub:

Har försökt få tag i den här, i specialaffärer men aldrig lyckats. Pröva den ni lyckliga som åker till Italien, den är säkert gudomlig som fyllning i omelett....................

Jag blev lite nyfiken på vad det var för ost, och googlar lite. Hittade den här, vore nästan lite kul att testa :) :

http://www.youtube.com/watch?v=1SZQYSiesfU

Link to comment
Share on other sites

Vad ser ni för problem med palmolja? Innehåller nästan bara mättat och enkelomättat fett... Vilket ju är utmärkt.

 

Problemet är att man skövlar regnskogar för att kunna odla oljepalmer. Detta har bl. a. medfört att orangutangerna på Borneo numera är utrotningshotade.

 

Det finns 'certifierade' oljepalmsodlingar, men de befinner sig i minoritet.

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipsen. Det mesta har testats innan, färskost och brie är gott. Någon som testat någon av Kavlis produkter som skulle kunna likna Puck i smak? Dock är väl även de tveksamma innehållsmässigt.

 

Vad tycker ni förresten om denna "färskost"  http://www.philadelphia.se/philadelphia3/page?locale=sesv1&PagecRef=797&cid=1957&pid=3126

 

Får flashbacks från barndomen när vi åkte till Danmark och köpte med oss chokladpålägg hem och hade på limpmackan  :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Tusen tack för youtubelänken!!! Har inte kunnat titta på den ännu pga dålig mottagning, shit! Men OM det stämmer vore det ju underbart! Där fanns klipp om hur man gör salsiccia och mozzarella också! Låter nästan för bra för att vara sant! Återkommer när nätet är mer stabilt och jag kunnat se filmen....

Link to comment
Share on other sites

Nja, så suddig upplever jag inte att den är. Kolla om klippet spelas upp med maximal upplösning (i det här fallet 480p, håll muspekaren över kugghjulet i bildens nederkant).
Det går att se vilka ingredienserna är, däremot framgår det inte med full tydlighet hur mycket man skall ha av varje. Så här tolkar jag:
Ostlöpe: några droppar

Ohomogeniserad mjölk+grädde: total mängd  2.1l. (2+0,1 eller upp till 1.1+1 om osten skall vara fetare)

Naturell yoghurt: 10msk

Tid: En hel del

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...