Jump to content

Glutenfri pasta


boa68
 Share

Recommended Posts

Du FÅR äta vad du vill... Glutenfri pasta görs väl till stor del av soya och det bör man undvika av flera andra skäl (finns förklarat i andra trådar och på många websidor). Vill du hålla nere kolhydratintaget och inte bryr dig om GMO och växtgifter så läs på förpackningen.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

FÅR får du, men... om du ska äta LCHF så duger inte pasta som i stället för vetemjöl är gjort på majs, ris eller kikärtsmjöl. Det bästa är att vänja sig vid annat i stället. Strimla vitkål och kok en stund, hyvla squash som får koka en pyttestund, gör lasagne-plattor på lchf-vis etc.

Skrivet av en som verkligen gillade pasta i mitt gamla liv...  :(

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Men det finns ju nudlar av konjaksrot (shirataki) och andra gjorda av alger. Men inte smakar de som Barillas pasta inte!

Men ibland, när resten av familjen äter spaghetti eller när man blir väldigt sugen så är de ett kolhydratsnålt alternativ. T o m i Karlskrona finns de idag på den asiatiska hyllan på ICA maxi där jag brukar handla och finns de där finns de nog i alla affärer överallt i Sverige!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Måste bara flagga för sjögräsnudlar!

Idag gjorde jag en thaigryta med kokosgrädde och klippta sjögräsnudlar i.

Alla älskade det! Dock smakar det inte pasta, men det gjorde det inte innan heller. Eftersom kryddorna tog överhand.

Både vuxna och barn mumsade i sig, och jag var supernöjd.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Måste bara flagga för sjögräsnudlar!

Idag gjorde jag en thaigryta med kokosgrädde och klippta sjögräsnudlar i.

Alla älskade det! Dock smakar det inte pasta, men det gjorde det inte innan heller. Eftersom kryddorna tog överhand.

Både vuxna och barn mumsade i sig, och jag var supernöjd.

Låter gott! Var köper du sjögräsnudlar?

Link to comment
Share on other sites

Man ska även ha i åtanke att de flesta glutenfria produkter som bröd och pasta har ett väldigt högt GI, det höjer blodsockret ännu snabbare än en produkt gjord på vetemjöl.

Det finns även risk för rejäla blodsockerfall om man är känslig. Jag har en dotter som är glutenintolerant och således är tvungen att äta glutenfritt som hade förskräckliga vredesutbrott när hon kom hem på eftermiddagarna efter skolan samt säckade ihop ibland när vi var ute på stan. Fullständigt mysterium till jag kollade hennes blodsocker under dessa "attacker" och då var det farligt lågt. Dietisten hade mer kunskap om detta än vad barnläkaren hade och därifrån fick vi handfasta råd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...