Jump to content

Avokadoolja


KataM
 Share

Recommended Posts

Sprang på en flaska kallpressad avokadoolja idag och kunde inte låta bli att köpa den. Jag menar, avokado är ju både gott och nyttigt, så då borde ju oljan också vara bra. Men jag vet ju egentligen inte och vet inte heller hur man bäst använder den. Den var ju inte billig precis, så jag vill gärna göra det bästa möjliga av den.

 

Finns det någon avokadooljeexpert där ute som vet hur det är med nyttan och kan komma med tips på användning?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sprang på en flaska kallpressad avokadoolja idag och kunde inte låta bli att köpa den. Jag menar, avokado är ju både gott och nyttigt, så då borde ju oljan också vara bra. Men jag vet ju egentligen inte och vet inte heller hur man bäst använder den. Den var ju inte billig precis, så jag vill gärna göra det bästa möjliga av den.

 

Finns det någon avokadooljeexpert där ute som vet hur det är med nyttan och kan komma med tips på användning?

Om den är kallpressad är den bra. Väldigt god som olja på sallad o.s.v. och den är faktiskt bra att laga mat med också. T.ex. att pensla den över aubergine-skivor som sen grillas tills de är mjuka. Yum.

Link to comment
Share on other sites

Bare ikke varme olien op, det kan den ikke tåle !!

 

Hmm, är du säker på det? Jag har googlat runt lite under dagen och tvärt om läst att avokadoolja tål värme bättre än olivolja, ja rentav bäst av alla vegetabiliska oljor.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, är du säker på det? Jag har googlat runt lite under dagen och tvärt om läst att avokadoolja tål värme bättre än olivolja, ja rentav bäst av alla vegetabiliska oljor.

Ja helt 100% sikker, har læst at det må bruges til at stege i . Men det eneste der må varmes højt op er kokos og smør uden at det bliver giftigt :0) Ville ikke selv tage chancen!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja helt 100% sikker, har læst at det må bruges til at stege i . Men det eneste der må varmes højt op er kokos og smør uden at det bliver giftigt :0) Ville ikke selv tage chancen!

Vad menar du om avokadooljan - kan den värmas upp eller inte? Det ter sig lite oklart  :)

Link to comment
Share on other sites

OBS! Härsknar snabbt!

...och det är INTE bra, för då får man i sig oxiderade molekyler av fleromättat fett, som söker runt efter elektroner som de snor helt fräckt från "friska" molekyler. Oxidativ stress är en orsak till skador på celler samt ateroskleros.

Känner man på lukten att det är härsket?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

...och det är INTE bra, för då får man i sig oxiderade molekyler av fleromättat fett, som söker runt efter elektroner som de snor helt fräckt från "friska" molekyler. Oxidativ stress är en orsak till skador på celler samt ateroskleros.

Känner man på lukten att det är härsket?

 

Om man sticker ner näsan i en nötpåse så känner man på lukten om dom är härskna. Det tycker jag man gör redan när dom fortfarande smakar någorlunda gott. Vi köpte en påse jordnötter med skal för ett tag sedan men dom luktade härsket så det blev inte av att äta dom.

 

Om man hettar upp oljor så försämras också kvalitén men då tycker jag inte det luktar härsket. Promenerar man bakom ett gatukök eller en restaurang som friterar mat så luktar det ofta förstört fett.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...