Undeniably

Min dagbok - ballongmage vik hädan!

Recommended Posts

Visst är det intressant att vi är så olika! Jag hoppas jag också får en helomvändning med maten, så jag kan äta mig mätt utan ångest!

 

Jag tror inte jag är sockerberoende egentligen. Jag gillar inte bullar, efterrätter och sådant. Choklad är gott, men jag klämmer inte i mig en hel kaka, typ. Så jag är ett levande bevis på att det inte alltid är socker som gör en överviktig! Men salta grejer, typ chips, salta pinnar eller annat som knastrar, gör mig knäsvag. Jag kan inte tänka mig att det suget går över någon gång! Dock har det märkligt nog blivit mindre efter bara två veckor? Det ligger en öppen påse cashewnötter i skåpet, som har överlevt i flera dagar, till min stora förvåning.. 

Ost-småätandet måste bort. Får heller ta en bit skinka om det blir för mycket cravings. Och försöka minska lite på grädde/creme fraiche i maten kanske. Men för all del - det har inte ens gått två veckor på lchf än, så det är kanske smart att "stabilisera" lite, innan man tar bort fler produkter ur maten. Kroppen är ju redan misshandlad med diverse bantning, (och mättnadspolis) och håller nog hårt i fettet..

 

 

13 kilo är ju toppen, fasiken så bra! Du måste ju vara ruggigt nöjd, smätter in i storlek M med glans (hade du med levande ljus i provhytten?) Hur lång tid tog det att gå ner så mycket? (som alla nybörjare är jag intresserad i "hur lång tid?" ;) )

 

Igår lyckades jag ha en vinfri dag :P  så jag förväntade ett tigersprång på vågen, och tji fick jag. Men det är mätdag, och -1 i midjan, nu är jag under 80 cm! Hipp hipp hurra för det iallafall!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Helgen blev katastrofal... High-carb-orgie.. Fast det började bra, och med en mycket intressant upptäckt.

Prosecco är det bästa jag vet, och jag har ett favoritmärke som jag druckit i flera år. Väl framme i stugan satte vi oss på altan, med en flaska. Då hade jag varit utan socker/carbs i nästan två veckor.  Till min stora överraskning smakade den torra proseccon SÖTT?! Det måste vara någon biverkning från lchf!

Det serverades chips, jag tog två stk. Borde fått nobelpriset för det där.. Sen kom en skål fläsksvålar. De var jättgoda, kryddade med något som påminde om grillkrydda. Jag åt med stor apptit, och njöt. Inte förrän skålen skulle fyllas på, läste jag på påsen, det var inga riktiga!!!! Det var någon majs-skit med kryddor och färg! Gissa om man känner sig dum.

 

Till frukost hade svärmor dukat med bröd/knäcke och pålägg. Och hur berättar man för en supersnål tant på 75 bast att jag bara ska äta hennes pålägg? Jag vågade inte. Helt enkelt.. Tanten hade fått hjärtinfarkt.. Så jag åt knäckemacka. 

Sen ble det rätt många öl under helgen.. Svaga människa...

Gjort är gjort. Ny vecka, mer fett!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Helgen blev katastrofal... High-carb-orgie.. Fast det började bra, och med en mycket intressant upptäckt.

Prosecco är det bästa jag vet, och jag har ett favoritmärke som jag druckit i flera år. Väl framme i stugan satte vi oss på altan, med en flaska. Då hade jag varit utan socker/carbs i nästan två veckor.  Till min stora överraskning smakade den torra proseccon SÖTT?! Det måste vara någon biverkning från lchf!

Det serverades chips, jag tog två stk. Borde fått nobelpriset för det där.. Sen kom en skål fläsksvålar. De var jättgoda, kryddade med något som påminde om grillkrydda. Jag åt med stor apptit, och njöt. Inte förrän skålen skulle fyllas på, läste jag på påsen, det var inga riktiga!!!! Det var någon majs-skit med kryddor och färg! Gissa om man känner sig dum.

 

Till frukost hade svärmor dukat med bröd/knäcke och pålägg. Och hur berättar man för en supersnål tant på 75 bast att jag bara ska äta hennes pålägg? Jag vågade inte. Helt enkelt.. Tanten hade fått hjärtinfarkt.. Så jag åt knäckemacka. 

Sen ble det rätt många öl under helgen.. Svaga människa...

Gjort är gjort. Ny vecka, mer fett!

Vad härligt att du fick uppleva när saker och ting helt plötsligt smakar sött! Det visar att du är på rätt väg.

Dumt att du blev "lurad" med snacksen, de där baconvarianterna är ju förrädiskt lika vanliga fläsksvålar.

 

Svärisar och släkt som vill att man ska tacksamhetsäta är tyvärr inte så mycket att göra åt :( Råkar ut för det med min farmor, det funkar liksom inte att säga nej när hon dukar fram fettsnål mat och sen bullar på det. Har dock tur med mina svärföräldrar! Där är hela familjen rätt inne på vad lchf innebär, ingen som skulle säga något om att man inte tar potatis, eller av brödet/fikat.

 

Lycka till med din nya vecka nu!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Helgen blev katastrofal... High-carb-orgie.. Fast det började bra, och med en mycket intressant upptäckt.

Prosecco är det bästa jag vet, och jag har ett favoritmärke som jag druckit i flera år. Väl framme i stugan satte vi oss på altan, med en flaska. Då hade jag varit utan socker/carbs i nästan två veckor.  Till min stora överraskning smakade den torra proseccon SÖTT?! Det måste vara någon biverkning från lchf!

Det serverades chips, jag tog två stk. Borde fått nobelpriset för det där.. Sen kom en skål fläsksvålar. De var jättgoda, kryddade med något som påminde om grillkrydda. Jag åt med stor apptit, och njöt. Inte förrän skålen skulle fyllas på, läste jag på påsen, det var inga riktiga!!!! Det var någon majs-skit med kryddor och färg! Gissa om man känner sig dum.

 

Till frukost hade svärmor dukat med bröd/knäcke och pålägg. Och hur berättar man för en supersnål tant på 75 bast att jag bara ska äta hennes pålägg? Jag vågade inte. Helt enkelt.. Tanten hade fått hjärtinfarkt.. Så jag åt knäckemacka. 

Sen ble det rätt många öl under helgen.. Svaga människa...

Gjort är gjort. Ny vecka, mer fett!

Härligt att du är igång så bra! Och jösses, lite snedsteg från planen gör alla. Och det fina är ju att detta inte är en kur eller diet som du gör tillfälligt, detta är en livsstil, en kosthållning (troligen, hoppas jag iaf!). Det blir troligen fler snedsteg, men färre och färre allt eftersom tiden går.

 

Ett tips till situationer som uppstod i stugan, ta med egna ägg och majjo på tub, koka två ägg och massor med egen majjo, så drabbar det ingen snålsväris... Jag har inga snåla svärisar, men tar ändå med egen majjo  ;) .

 

Det där med proppmättkänslan: jag har ingen som sitter på axeln och gör att jag får dåligt samvete, däremot så fattar jag inte att jag inte ska äta när jag är mätt... Lite matberoende liksom. Jag äter ändå, för att det är lunchdags. Typ. Helt knas. Så jag äter inte frukost längre, utan bara lunch och middag och lite kvällssnacks (hmmm, det är därför vågen inte rör sig). Så jag är lagom hungrig vid 12 och vid 18. Ja, jag är mätt i 6 timmar, helt normal. Nej, jag är inte hungrig på morgonen. Dricker kaffe då, ibland med grädde, ibland med kokosolja ibland med smör eller äggmjölk.

Så, om du inte vill/kan minska portionerna, så skippa ett mål mat (frukost tex).

 

Lycka till och du kommer att fixa detta galant!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tips! Mycket nyttigt!  Känner att detta blir en livsstil ja - bara att slippa alla cravings, småätande och hunger är ju suveränt!

 

Jag har slutat äta frukost nu. Jag gillar inte att äta på morgonen, men enligt alla dieter och förståsigpåare, så är frukosten "dagens viktigaste måltid" och man ska "väcka magen för att få igång förbränningen". (låter det bekant?)  Men nu kan jag med gott samvete äta när jag är hungrig i stället. Jag har inte lunch förrän vid 12, så då hinner jag bli riktigt hungrig. Men det har väl ingen dött av än.

 

Fast det där med att äta när man inte behöver känner jag också igen! Efter att jag började äta underbara (och mättande!) lchf luncher, så är jag inte hungrig vid middagstid. Men dum som man är, så äter man ju ändå, "för att det är middag". Så jag får exprimentera lite, kanske minska lite på lunchen, så jag blir hungrig vid 5-6 tiden igen.

Igår gjorde jag en sådan där grej, jag var ensam hemma, och skulle trösta mig med lite mys. Och mys=mat ;-)  Jag hade köpt hallon och grädde. Men när kvällen kom var jag ju proppmätt efter middagen, men tyckte ändå att "fasen, har jag nu köpt hallon får jag minsann äta också!"  (haha, skulle varit pre-lchf, då hade jag vräkt i mig hela skålen med massor av socker i ett nafs!)

Så dagens vägning hoppar vi bara över utan vidare kommentarer..

 

Fast jag gissar att vi alla nybörjare har våra utmaningar. Saker man inte drömde om skulle vara ett problem. Att vara mätt för länge, t.ex. Eller inte ha lust på bär och grädde. Vem skulle trott det?

 

Det finns förresten ännu ett hjärnspöke hos mig - att man inte ska äta för sent om kvällen? För allt man äter efter klockan 19 (eller var det 20?) lägger man på sig. Gissar att det också är en bluff..?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Fast jag gissar att vi alla nybörjare har våra utmaningar. Saker man inte drömde om skulle vara ett problem. Att vara mätt för länge, t.ex. Eller inte ha lust på bär och grädde. Vem skulle trott det?

 

Det finns förresten ännu ett hjärnspöke hos mig - att man inte ska äta för sent om kvällen? För allt man äter efter klockan 19 (eller var det 20?) lägger man på sig. Gissar att det också är en bluff..?

Men precis, vem skulle trott det?

 

Det där med att inte äta för sent på kvällarna, mest är det en myt, för äter du, säg 2000kcal över en dag så spelar det ingen större roll när.

MEN, om man vill ta vara på den naturliga fastan som blir när man sover, så kan det vara klokt att inte äta för sent, fastan blir då kortare (om man äter sent) och kroppen använder ju inte maten för att utföra fysisk aktivitet (som att zappa på fjärrkontrollen  ;) ) när den sover.

OCH om man redan ätit sina, säg 2000kcal, så är det ju också dumt att äta på kvällen, det är lätt att få i sig lite onödigt om man äter sent på kvällen.

 

Det där hjärnspöket kan gå och lägga sig iaf i avsikten att man lägger på sig i vikt om man skulle äta sent på kvällen, förutsatt att man inte äter mer/extra på kvällen än vad man behöver.

 

Mitt knep för att inte snacksa på kvällen är att borsta tänderna samtidigt som barnen  :D . Det gör de vid 20-tiden.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vågen tickar sakta neråt efter helgens bravader... Nu är det ny helg och nya bravader, vi ska bort hela helgen, kräftskiva och ståhej. Så vi får väl se hur måndagen ser ut... ;)

I början tänkte jag "vad ska jag ha istället för pasta" osv, men den tanken är borta. Varför ska man ha någon ersättning? Så nu äter jag glatt bolognese med bara extra riven ost på, eller en kycklinggryta utan ris, utan att tänka på det. För om man "ersätter" så blir det ju en saknad, på något vis. Och lets face it, squash är inte i närheten av spaghetti... ;) 
Men det har gått mycket fortare än jag trodde att vänja sig av med det suget. För all del, det hade varit supergott, men den sjuka cravingsen som är första veckan har minskat mycket mer än jag trodde!

 

Men viktnedgången lär nog vänta på sig tills livet stabiliserar sig utan så mycket festligheter... :rolleyes:

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag köpte boken Matrevolutionen förra veckan. Måste erkänna att jag inte läst ut den än, är bara halvvägs.. Iallafall låg boken på köksbordet igår.

När jag kom hem från jobbet frågade sambon "Läser du om mat? Ska du bli sund?" Han vet ju att jag dragit ner på kolisar, men har nog inte fattat "allvaret" i det ;)  "Tja, svarade jag, jag vill gärna bli sund. Men det är en mycket intressant bok"
Så började jag förklara lite kort, (det lilla jag lärt :D ) om kolhydrater, socker, hur kroppen jobbar när den får kolhydrater i magen, om blodsockernivå, kolesterol, och light-produkter som är proppfulla av socker. Han fick större och större ögon.

Sen skulle vi laga mat, då hör jag från köket "En stooor klick smör, fett är bra!" och fnissade för mig själv... Så nu hoppas jag han läser boken och blir fast!! Han är normalviktig, så han behöver inte gå ner i vikt. Men med en bror som fått hjärtinfarkt vid 45 års ålder, och en far med prostatacancer, så är ju bra mat jätteviktigt!

 

Nu ska jag jobba 3 timmar till, så bär det iväg på kräftskiva! :D

Trevlig helg, och Skål på er!

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Va fint att sambon din också blir intresserad. A) bra för att det är hälsosmat, B) bra för att det är roligare/enklare att laga mat om båda vill ha liknande.

 

Jag skiter också i att ersätta ris, bröd och pasta med några lchf alternativ. I min värld smakar inget, INGET som vetemjöl eller annat spannmål. Kakor och pajer utan fett el ägg, vetemjöl och socker smakar s..it. Jag har inte provat, men jag är gaaaanska säker jag också på att squash inte smakar spagetti... Och mycket lättare är det att inte ersätta det som man förr kunde frossa i. Man har lättare att bryta det ohälsosamma beteendet.

 

Har vågen varit snäll och visat mindre siffror i veckan? Det är ju fint, hördudu :D  

 

Jag har varit och handlat idag. Inte ett enda plagg i 40 eller L. Bara 38 och M. Jiiihaaa.

 

Trevlig helg på er

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett välförtjänt hopp åt fel håll på vågen. Men det var det värt! Världens kalas i två dygn, så jag känner mig minst sagt urlakad...
Sambon blir mer och mer intresserad, frågar mycket. Hurra! Nu ska jag skynda mig att läsa ut boken, och "råka" lägga den på hans nattbord... :-)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

HEJA Tr0llet!! Bara str 38? Fatta hur bra det är! Hurra för dig!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har jag ätit ägg & smör till lunch. Jisses så gott!! Lite kokt skinka till också. Nam!

 

Har tagit upp nötkött ur frysen, måste bara komma på något gott man kan göra av den till middag..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Visst är det lite konstigt att smör och ägg är gott..? Men det är min nödlunch på jobbet och funkar mer än väl.

 

Köttfärs?? Ca 400-500g?

Ungsomelett är gott. Vill du ha recept? Ja naturligtvis vill du ju det:

Jag brukar använda den större långpannan med handtag från Ikea.

Och först brukar jag sätta på ugnen. 150 grader. Sen brukar jag, för att det är enklast så, lägga några klickar smör i formen och lägga formen i ugnen tills smöret smält.

Därefter blandar jag en omelettsmet på ägg och grädde. Om jag minns rätt så blir fem ägg lämpligt i Ikea formen. Smeten kryddar jag med oregano och häller den i formen var det flyter smält smör. Släng in omelettsmeten i ugnen och lämna den där tills den har stannat. Under tiden fixar du till maletköttet.

Stek maletköttet och krydda med salt, peppar och timjan. Lägg i ett par matskedar tomatpuré och lite vatten. Låt puttra. Om jag nu minns rätt brukar jag inte använda just några andra kryddor... Du kan ju förstås variera efter smak och tycke.

När omeletten har stelnat tar du fram den från ugnen och breder ut maletköttet på den. Skruva upp tempen i ugnen till 200 grader. 

Utanpå maletköttet ska du sen lägga en geggamoja av ost, grädde och creme fraiche. I geggamojan kan du trycka ner några delade körsbärstomater, det ser trevligt ut. In med härligheten i ugnen och ut tillbaka när ostgeggamojan fått fin färg.

Ät lämpligast på tallrik med goda tillbehör ;) Tycker själv att det är lite småjobbigt att hitta tillbehör som passar till det här, förutom grönsallad och något mera än så behövs ju. Kanske avocado?

 

 

Har nu lärt mej att om man skriver stora B och ) efter varandra så ser det ut så här B)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det lät GOTT!  Fast idag har jag något grytbitarliknande, så jag får göra en wok, gryta eller liknande. Nästa gång jag har köttfärs blir det ugnsomelett! Nam! Tack för tipset!

 

Man lär sig alltid något nytt! Då vet vi hur man gör en glasögonsmiley :D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag väger jag under 65, för all del - vågen visar 64,9 - men jag har sett talet 64! Vilken kickstart på dagen!

 

Igår hade jag lite bråttom, jag skulle iväg på något efter jobbet, och jag behövde något att äta, då det blev länge till middag. Jag slängde ihop världens bästa äggröra, 1 ägg, 1msk grädde och 1 msk smör (smälte smöret i stekpannan, och precis när det var smält hällde jag i äggsmeten, och rörde om så smöret blandades med röran) och åt med en skiva Bauernschinke. Det var så gott så jag nästan slickade tallriken. Och jag var så MÄTT! Fyra timmar senare var det dax för middag, men jag var fortfarande mätt. Otroligt!  Fast jag åt lite för syns skull, vi hade gäster. Fisk med tomat, mozarella och basilika. Nam!

 

Vi diskuterar fortfarande mycket mat hemma :-) Sambon åt ägg + tonfisk till frukost och konstaterade att "han var mätt så länge, det är min nya favvofrukost nu". Han är fortfarande lite fettskrämd, men det löser sig.  Han jobbar som konsult, och är stort sett ute hos kunder, så lunch är klurigt för honom. Måste vara något som man kan ta med i matlåda, och inte behövs värmas - är ju inte alltid tillgång till micro. Tips mottages tacksamt!  Finns kanske någon tråd om det här på forumet redan, lunchtips?

 

Några dagar känner man sig helt enkelt BRA. Idag är en sådan dag. :D

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag väger jag under 65, för all del - vågen visar 64,9 - men jag har sett talet 64! Vilken kickstart på dagen!

 

Igår hade jag lite bråttom, jag skulle iväg på något efter jobbet, och jag behövde något att äta, då det blev länge till middag. Jag slängde ihop världens bästa äggröra, 1 ägg, 1msk grädde och 1 msk smör (smälte smöret i stekpannan, och precis när det var smält hällde jag i äggsmeten, och rörde om så smöret blandades med röran) och åt med en skiva Bauernschinke. Det var så gott så jag nästan slickade tallriken. Och jag var så MÄTT! Fyra timmar senare var det dax för middag, men jag var fortfarande mätt. Otroligt!  Fast jag åt lite för syns skull, vi hade gäster. Fisk med tomat, mozarella och basilika. Nam!

 

Vi diskuterar fortfarande mycket mat hemma :-) Sambon åt ägg + tonfisk till frukost och konstaterade att "han var mätt så länge, det är min nya favvofrukost nu". Han är fortfarande lite fettskrämd, men det löser sig.  Han jobbar som konsult, och är stort sett ute hos kunder, så lunch är klurigt för honom. Måste vara något som man kan ta med i matlåda, och inte behövs värmas - är ju inte alltid tillgång till micro. Tips mottages tacksamt!  Finns kanske någon tråd om det här på forumet redan, lunchtips?

 

Några dagar känner man sig helt enkelt BRA. Idag är en sådan dag. :D

Härligt att det känns bra!

 

Tips på lunchmat:

 

Omelett funkar bra att äta kall i mitt tycke. Att äta kall mat är över huvud taget ganska underskattat - det går ju om man vänjer sig.

Hemgjord tonfiskröra (med majonnäs, lite rödlök osv) med hackade kokta ägg i en sallad

Ovanstående sallad fast med kycklingröra istället

Makrill i tomatsås, babybelost

En tub majonnäs som får följa med till jobbet kan användas till det mesta :)

 

Vissa mataffärer har även bregott i små portionsförpackningar har jag sett. Såna går ju också bra att ta med sig och bre på lite ost/skinkrullar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Äter snabblunch ett par dagar i veckan och det brukar bli:

 

caprese (mozzarella, tomat, basilika, olivolja)

makrill på burk m en skivad avokado, flingsalt och olivolja

röra på kokt ägg, tonfisk, philadelphiaost, kapris, purjo. Servera med babyspenat, ruccola el salladsblad

hel avokado i halvor m Ica Sellections skagenröra (den absolut godaste färdigköpta!)

middagsrester av alla de slag, kallskuret som sallad m babyspenat, grönsaker. Förstärk med kokt ägg om det behövs.

 

Olivolja kan man ju ha stående i rumstemperatur på jobbet, likaså kryddor och vinäger om man vill ha det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, kära vänner, då är mitt 4-veckors testprojekt över!

Det har sig nämligen så, att jag tyckte det lät för gott för att vara sant. Grädde och smör = viktminskning?

Så jag bestämde mig för att prova 4 veckor. Onsdag reser vi på semester i 14 dagar, så planen var att prova fram till semestern. Att ha en "deadline" för försöket, ifall det var jobbigt/tråkigt/äckligt/whatever...

 

Men det har gått över all förväntan! Ändå har jag "syndat" varje helg - svärmorfrukostar, 2 kräftskivor och diverse, som helt säkert inte hjälper på viktnedgången... Och all rosevin de vackra sommarkvällarna...

Trots allt detta har jag gått ner 2,5 kg, minskat 4 cm runt midjan och 4 cm runt höfterna!!!!!!!!!!!!!!

I tillägg är jag kvitt sötsug/snacks, är MÄTT i flera timmar, blivit kvitt fettskräcken och börjat märka skillnad på energinivå.

Jag har läst boken "Matrevolutionen" och lärt mig både det ena och andra. Lyckats väcka intressen hos sambon också.

Jag är fast! :D

Onsdag morgon går flyget, och då blir det två underbara semesterveckor. Helt lowcarb blir det nog inte... ;)  (mycket gott öl i tyskland!!!) Men sen blir det back to my new life. :D

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns sämre saker att bli fast i än lågkohydratkost :)

Du frågade tidigare hur länge det tog för mej att gå ner i vikt. Det tog ungefär tre månader att gå ner tio kilo. Efter det har vikten segat neråt, tror att mängder med jordgubbar i somras gjorde att jag inte gick ner, men när jordgubbarna var slut började vikten krypa neråt igen. Nu har jag stått på 64-65 kg ett par veckor. Jag har alltså gått ner två-tre kilo till, men det går långsamt. Och det är egentligen inget som jag strävar efter just nu. Just nu är jag så ivrig att börja träna att jag inte bryr mej nämnvärt vad vågen visar, jag vill se en annan sorts förändring i mitt utseende och det når jag inte med att stirra på vågen. Jag har nått mitt mål vad gäller kilona och mår så bra att jag vill träna.

 

Många grattisar till tappade kilon och centimetrar. Man blir lite lycklig då man ser att det funkar samtidigt som man mår så bra. Vem hade trott att man kan må bra och vara pigg och energisk och ändå gå ner i vikt? Och ännu bättre kommer det att gå då det inte finns orsaker till semesterfusk mera :P

Ha det trevligt på resan nu och njut av allt det goda :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I'm back! Tjockare, men glad, det var en fantastisk resa!

Nu ser jag fram till att få kroppen tillbaka, dvs. mätt, utan sötsug, lättare och klar för nya äventyr!

Igår kväll gick jag amok i skåpet som "förr i tiden" - men nu är det slut.

 

Tr0llet - 3 månader, det är ju fantastiskt! Det riktigt lyser av din mail hur bra du mår, verkligen inspiration.

Det blir väl ett år till nästa semester - så då är jag bättre rustad mot semesterfusk :-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

*skriva av mig dag*
Usch, nu känner jag mig tjockare och plufsigare än någonsin.
Första veckan efter semestern så försvann 1,5 kilo, och det är ju trevligt. Sen har det liksom spårat ur, och jag hittar inte motivation till att låta bli att småäta, och låta bli mejerier. Jag tycker det är SVÅRT att laga mat utan grädde/gräddfil/yoghurt/creme F. Bechamelsås går ju fetbort, och buljongbaserade såser måste ju redas med något för att inte bli soppa. Jag älskar sallader med massor av tjock creme fraiche-dressing, men igen, mejerier...  Och på kvällarna och som mellanmål har jag snaskat brie/blåmögel, hallon och grädde. För det är ju "lov", det är ju lchf! (fan så bra man är på att hitta ursäkter!)

GAAAAAAAAAAAAAAAH.

Sådärja. Skönt att skriva av sig.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

*skriva av mig dag*

Usch, nu känner jag mig tjockare och plufsigare än någonsin.

Första veckan efter semestern så försvann 1,5 kilo, och det är ju trevligt. Sen har det liksom spårat ur, och jag hittar inte motivation till att låta bli att småäta, och låta bli mejerier. Jag tycker det är SVÅRT att laga mat utan grädde/gräddfil/yoghurt/creme F. Bechamelsås går ju fetbort, och buljongbaserade såser måste ju redas med något för att inte bli soppa. Jag älskar sallader med massor av tjock creme fraiche-dressing, men igen, mejerier...  Och på kvällarna och som mellanmål har jag snaskat brie/blåmögel, hallon och grädde. För det är ju "lov", det är ju lchf! (fan så bra man är på att hitta ursäkter!)

GAAAAAAAAAAAAAAAH.

Sådärja. Skönt att skriva av sig.

Kör kryddsmör till maten i stället, som Tommy, på bloggen Tommy tappar, gör. Ta varma grönsaker så kan du smörsvänga dem också. (mums!)

 

Om du är sugen, börja med att dricka en kopp roibooste eller ett stort glas vatten. Sen kan du ta en liten ostskiva med smör på, eller en ostkub tillsammans med en rädisa...eller er gurkbit. (Rädisor är visserligen inte ovanjordgrönsaker, men har bara 2g kolisar, så de är OK i alla fall). Eftersom du verkar ha kvar suget efter semester när du "unnade" dej mer än nödvändigt föreslår jag att du väljer bort grädde och bär tills det värsta sötsuget gått bort. Till vardags är det väl inte OK med efterrätt varje dag? Det körde man på 50-talet, nu är det NU :-)

Är det svårt att sluta, försök bryta tänket på att du måste belöna/trösta dej med mat genom att göra nåt annat... gå ut och gå en stund, lägg dej i ett skönt hett badvatten eller i värsta fall gå och lägg dej. Du kanske är trött helt enkelt. Jag blir sugen på att småäta när jag försöker hålla mej vaken.

 

Om du kan äta lite mjölkprodukter så välj rätt! Youghurt, gräddfil och fil är för mycket kolisar i förhållande till fettet, så de går bort. Köp inte ens hem dem! Kör creme fraiche i stället. En sås på fullfet creme fraiche behöver inte redas.

Vill du reda en sås välj t ex philadephiaost och en äggula som redning.

Sen har jag börjat servera en hel del mat i djupa tallrikar i stället, bara för att såserna inte blir lika tjocka och man inte har nån potatis att "stampa" ihop den med.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du brukar äta fil eller nåt till frukost så välj creme fraiche i stället, och eftersom du har sötsug välj bort bären till. Jag har börjat äta med gott örtsalt i och saknar inte frukt och bär alls.

Fast min favvefrulle är kokta ägg mosade med smör och gott salt. Jag bara älskar det och håller mej långt in på eftermiddagen innan jag blir hungrig.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för era svar :)
Frukost äter jag aldrig, jag är inte hungrig på morgonen... Så det blir lunch vid 12 i stället.

 

Fast jag tror inte det är så mycket "sötsug" - har till och med orörd choklad i skåpet. Det är mest ÄTA som är grejen. Helst ost. Eller korv. Eller skinka. Eller något.  Plocka i sig något, fast man inte är hungrig, bara sugen. Jag tror helt enkelt det är en ovana, som måste bort. Jag är ju inte hungrig!
Får ta fram stickningen igen, då har händerna något att göra.

Tack för tipps om såsredning, det ska provas!! Ägg-gula låter kanon!

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag börjar småäta mycket av vanlig mat är det ofta för att jag äter för lite när jag väl ska äta (lunch eller middag). 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.