Jump to content

Segling till Gotland - Medeltidsveckan


Leopold Roos

Recommended Posts

Nästa vecka ska jag och några kompisar göra våran årliga översegling till Gotland. Vi ska till årets höjdpunkt (för mig) - Medeltidsveckan i Visby. Självklart kommer jag klä ut mig i medeltida stil - håller just nu på att uppdatera några klädesplagg - som en övertunika och en ny barett.

Kommer vara första gången jag bli huvudansvarig för seglatsen (min kompis kommer inte kunna vara med hela tiden så jag får låna hans lilla Albin Viggen).

Denna gång seglar vi över några dagar tidigare så vi kan cykla runt innan veckan börjar. Vad bör man kolla in av gottland?

 

Är det någon annan som gillar att:

  • Segla?
  • Besöka Visby?
  • Sy egna kläder?
  • Klä ut er i medeltida kläder?
  • Insupa medeltidens härliga atmosfär?

 

PS Jag kommer vara borta närapå 2 veckor, och inte ha så mycket tid med forumet (och mitt hemliga projekt). DS

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Eftersom jag har suttit på en hästrygg från det att jag var fyra år till för tio år sedan , skulle jag gärna klä ut mig i riddarutrustning och vara med i ett tornerspel (lite överkurs för mig) men det skulle vara urkul (tror jag) :)

Link to comment
Share on other sites

gärna klä ut mig i riddarutrustning och vara med i ett tornerspel

95%+ av alla torneringar är tyvärr redan uppgjorda i dagens Sverige, bara skådespelare som underhåller barnfamiljer. Men riddardagarna i Gräffnäs såg jag för första gången ett "riktigt" tornerspel förra året. Alltså visst var det skådespelare som showade, men det var även en kamp där de inte visste vem som skulle vinna (under säkra former). Bara då är det sevärt. Alltså det som visas i Visby är inte sevärt, och det tycker nog få av mina 10 000 kamrater som är utklädda (och inte är där som barnfamilj). Alltså som unge är det ju superhäftigt, då man inte ser skillnad på skådespel och tävling.

Link to comment
Share on other sites

Egentligen är det bara Visby som är något att se på Gotland, fast man kan finna en o annan guldklimp oxå.. beroende på tycke o smak.

 

Själv tyckte jag friluftsmuseet i Bunge var värt att stanna vid, det är ett antal gamla gårdar, typ Gotlands skansen.

 

Har du sett ruinerna i Visby behöver du inte åka till Roma för att se ytterligare en.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tillbaka. Det var både en bra och en dålig resa. Lyckades tajma den största stormen på 5 år på Östersjön på vägen dit. Så halva tiden (10h) var det dödskräck. Förutom lite materiella skador gick det dock bra med oss tre.

 

Medeltidsveckan är så skoj att jag knappt haft tid att äta. Tror jag hann med 3 riktiga mål på 12 dagar. Annars vart det mest nötter, skinka och ost (och massa alkohol varje ef+kväll+natt). Gått ner 4kg och har aldrig varit så deffad. Så nu passar det perfekt att jag börjar igen med styrketräningen. Köper kort imorgon. :)

 

Medeltidsveckan var medelrolig denna gång. Höjdpunkterna var trevligt nytt folk, eldshowen (som 7 tusen såg), och nya dokumentärfilmen "7 Dagar" som såg på en temporär massiv utefilmduk (3 tusen pers). Se filmen så kommer ni mer förstå varför jag har detta som största händelsen på året.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...