Jump to content

England en vecka - hjälp hur klarar jag lågkolhydratkost?


Fundersam
 Share

Recommended Posts

Skall snart till England och vara där en vecka som turist, vilket betyder att jag inte har tillgång till något eget kök. Jag känner mig genuint orolig för hur det skall gå att äta lågkolhydratkost. Till saken hör att jag dessutom inte gillar fisk.

 

Om någon har erfarenhet av att turista i England och hur man fixar hyfsad mat och eventuella mellanmål är jag mycket tacksam :) .

 

 

Link to comment
Share on other sites

På en riktig ”English breakfast”  (om man inte äter av bönorna och toasten) står man sig på hela dagen.

 

På Pret a Manger är frukost baguetten med ägg-mayo-röra och bacon ett bra val. De har också flera ”No-bread sandwiches".

 

I mataffärerna finns portionsförpackningar med cheddar samt olika ostar- väldigt praktiskt och gott som mellanmål. De säljer även 50% grädde (extra double cream), finns både att vispa och i fast form.

 

På restaurangkedjan Nandos får man själv välja tillbehören t.ex. macho-peas eller coleslaw och därmed undvika annars ”obligatoriska” chips.

 

Enjoy England!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

På det hotell jag bodde på i Edinburgh, när jag var där för några år sen, hade de en utmärkt frukostmeny. Det var en slags buffé där bröd och kallskuret, yoghurt osv. stod framme, medan det varma, som äggröra, bacon, korvar etc. fick man beställa och så tillagades det portionsvis. På så sätt fick man alltså en just tillverkad riktig äggröra (till skillnad från den där smaklösa pulverröran man får på svenska hotell) serverad! Man kunde också få stekt ägg, förlorade ägg och kokta ägg!

 

Jag hade inga problem att hålla mig mätt hela dan på kallskuret, riktigt smör, äggröra, bacon och små, stekta korvar! :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jättelätt, idag var jag och min kompis på ett steakhouse fick extra sallad i stället för pommes eller annan potatis, man kunde även få en god burgare utan buns med cole slaw, extra olivolja och smör etc.. Jag har ätit strikt LCHF i ett år och bor i England, nema problema. Vill du ha tag i kokosolja finns det hos en hälsokost kedja som heter Holland & Barrett. Dricker jag kaffe på stan så tar jag en dubbel espresso med vispgrädde, på Costa och Cafe Nero görs den på äkta grädde. Mellanmål köp en förpackning Babybels ostar, finns på nästan alla supermarkets.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

På det hotell jag bodde på i Edinburgh, när jag var där för några år sen, hade de en utmärkt frukostmeny. Det var en slags buffé där bröd och kallskuret, yoghurt osv. stod framme, medan det varma, som äggröra, bacon, korvar etc. fick man beställa och så tillagades det portionsvis. På så sätt fick man alltså en just tillverkad riktig äggröra (till skillnad från den där smaklösa pulverröran man får på svenska hotell) serverad! Man kunde också få stekt ägg, förlorade ägg och kokta ägg!

 

Jag hade inga problem att hålla mig mätt hela dan på kallskuret, riktigt smör, äggröra, bacon och små, stekta korvar! :P

Var det inte mjöl i korvarna då? Brukar vara det =/....när jag var i UK hittade jag inte en enda korv utan mjöl =(

Link to comment
Share on other sites

På en riktig ”English breakfast”  (om man inte äter av bönorna och toasten) står man sig på hela dagen.

 

På Pret a Manger är frukost baguetten med ägg-mayo-röra och bacon ett bra val. De har också flera ”No-bread sandwiches".

 

I mataffärerna finns portionsförpackningar med cheddar samt olika ostar- väldigt praktiskt och gott som mellanmål. De säljer även 50% grädde (extra double cream), finns både att vispa och i fast form.

 

På restaurangkedjan Nandos får man själv välja tillbehören t.ex. macho-peas eller coleslaw och därmed undvika annars ”obligatoriska” chips.

 

Enjoy England!!

Tack så mycket Tess, inte minst för tips på ställen att äta på :).  Tyvärr tillhör jag dem som inte står mig hela dagen hur fin frukosten än är men jag antar att man får specialbeställa och "mecka" lite in menyerna, precis som här hemma.

 

No-bread sandwich är det inget bröd eller är det brödsubstitut?

Link to comment
Share on other sites

Jättelätt, idag var jag och min kompis på ett steakhouse fick extra sallad i stället för pommes eller annan potatis, man kunde även få en god burgare utan buns med cole slaw, extra olivolja och smör etc.. Jag har ätit strikt LCHF i ett år och bor i England, nema problema. Vill du ha tag i kokosolja finns det hos en hälsokost kedja som heter Holland & Barrett. Dricker jag kaffe på stan så tar jag en dubbel espresso med vispgrädde, på Costa och Cafe Nero görs den på äkta grädde. Mellanmål köp en förpackning Babybels ostar, finns på nästan alla supermarkets.

Vad bra att det har varit lätt! Själv vill jag för allt i världen inte ha tillbaka något sug som kommer vid dålig mat med mycket kolhydrat, vilket är min gamla erfarenhet av England. Som England exponeras på TV verkar det ungefär bara finnas sockerstinn och mat med ingen eller dåligt fett  :wacko:. Skönt om den bilden inte är sann.

Link to comment
Share on other sites

Vad bra att det har varit lätt! Själv vill jag för allt i världen inte ha tillbaka något sug som kommer vid dålig mat med mycket kolhydrat, vilket är min gamla erfarenhet av England. Som England exponeras på TV verkar det ungefär bara finnas sockerstinn och mat med ingen eller dåligt fett  :wacko:. Skönt om den bilden inte är sann.

Hade med en kompis på besök (också LCHFare) till vår fantastiska Farmers Market här i Hampshire och hon var klart imponerad, Dedt finns inte LCHF direkt på pubar men ofta finns det så mycket andra ställen att välja på. Du kan messa mig om du vill ha mer tips om du ska till ett specifik område etc och vill ha mer tips.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hade med en kompis på besök (också LCHFare) till vår fantastiska Farmers Market här i Hampshire och hon var klart imponerad, Dedt finns inte LCHF direkt på pubar men ofta finns det så mycket andra ställen att välja på. Du kan messa mig om du vill ha mer tips om du ska till ett specifik område etc och vill ha mer tips.

Ja tack, jag ber att få återkomma under veckan...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hade med en kompis på besök (också LCHFare) till vår fantastiska Farmers Market här i Hampshire och hon var klart imponerad, Dedt finns inte LCHF direkt på pubar men ofta finns det så mycket andra ställen att välja på. Du kan messa mig om du vill ha mer tips om du ska till ett specifik område etc och vill ha mer tips.

Ja Modesty, England var både lätt och svårt :D  . Helt ok kött på restauranger och det gick att köpa till grönsaker (här hemma byter krogen vänligt ut potatis mot andra grönsaker utan kostnad) men inte så mycket med såser. Full english breakfast funkade också, men fettskrämt var det. Hade turen att få låna ett hus två dagar och vi kunde äta frukost hemma det var en fröjd. Tyckte dock inte det var helt lätt  att hitta fullfeta alternativ på Waitrose men det kanske handlar om min engelska  :) .

 

Var i Oxford en dag och köpte fräsch sallad på M & S men fettskrämd, köpte för säkerhetskull en coleslow men det räckte inte riktigt till ändå. Den dagen var jag inte riktigt mätt och eftermiddagen i Oxfords City blev ett gatlopp mellan all kolhydrat. Vilket galet utbud av dålig "mat".

 

Nu låter jag kanske gnällig men semestern i sydöstra England var underbar, otroligt vackert och lite "galet" med svenska ögon. Lunchen i Oxford avåts vid kanalen med alla dessa fantastiska kanalbåtar. Themsen är också en upplevelse och kommer jag dit igen är det vandrarkängor som gäller och gå promenader i detta idylliska landskap. 

 

Upplevde generellt maten bättre än för de dryga 25 åren sedan jag var i Skottland!

Link to comment
Share on other sites

På en riktig ”English breakfast”  (om man inte äter av bönorna och toasten) står man sig på hela dagen.

 

På Pret a Manger är frukost baguetten med ägg-mayo-röra och bacon ett bra val. De har också flera ”No-bread sandwiches".

 

I mataffärerna finns portionsförpackningar med cheddar samt olika ostar- väldigt praktiskt och gott som mellanmål. De säljer även 50% grädde (extra double cream), finns både att vispa och i fast form.

 

På restaurangkedjan Nandos får man själv välja tillbehören t.ex. macho-peas eller coleslaw och därmed undvika annars ”obligatoriska” chips.

 

Enjoy England!!

Problemet är att det ofta är socker i Cole Slaw. Exempelvis KFCs cole slaw innehåller 18,8 gr kolhydrater (liten portion, 200 gr). Majonäs innehåller ibland också tillsatt socker.

Link to comment
Share on other sites

Ja Modesty, England var både lätt och svårt :D  . Helt ok kött på restauranger och det gick att köpa till grönsaker (här hemma byter krogen vänligt ut potatis mot andra grönsaker utan kostnad) men inte så mycket med såser. Full english breakfast funkade också, men fettskrämt var det. Hade turen att få låna ett hus två dagar och vi kunde äta frukost hemma det var en fröjd. Tyckte dock inte det var helt lätt  att hitta fullfeta alternativ på Waitrose men det kanske handlar om min engelska  :) .

 

Var i Oxford en dag och köpte fräsch sallad på M & S men fettskrämd, köpte för säkerhetskull en coleslow men det räckte inte riktigt till ändå. Den dagen var jag inte riktigt mätt och eftermiddagen i Oxfords City blev ett gatlopp mellan all kolhydrat. Vilket galet utbud av dålig "mat".

 

Nu låter jag kanske gnällig men semestern i sydöstra England var underbar, otroligt vackert och lite "galet" med svenska ögon. Lunchen i Oxford avåts vid kanalen med alla dessa fantastiska kanalbåtar. Themsen är också en upplevelse och kommer jag dit igen är det vandrarkängor som gäller och gå promenader i detta idylliska landskap. 

 

Upplevde generellt maten bättre än för de dryga 25 åren sedan jag var i Skottland!

Förstår att det var en blandad upplevelse; färdigmat är ofta fettsnål och kolhydratrik, oftast brukar man kunna byta ut potatis/pommes mot salld utan kostnad och man kan be om extra smör eller olivolja, Det flesta supermarkets har doubble cream (fetare än svensk riktig grädde), fullfet creme fraich, på yoghurt sdian får man leta efter greek style yoghurt, men det finns tyvärr många fatfree varianter av det mesta.

Om någon annan är på väg att besöka mitt vackra nya hemland så hör gärna av er om ni vill ha tips.

 

Om du var i Oxford trakten jag skulle kalla det för södra England (bor själv närmare kusten i det som kallas "The South")  ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...