Jump to content

Kvarg trots mjölkkänslig?


Athenasmatte
 Share

Recommended Posts

Hej i värmen!

 

Jag äter mjölkfri LCHF på grund av mina magproblem. Jag har dock på kort tid nu träffat 3 olika personer som också är känsliga mot mjölkprodukter, men av någon anledning så reagerade de inte just på kvarg! Någon som känner igen det? Om det stämmer så skulle det vara intressant att veta varför? Är det inte samma typ av mjölkprotein i kvarg som i andra mejerier?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej i värmen!

 

Jag äter mjölkfri LCHF på grund av mina magproblem. Jag har dock på kort tid nu träffat 3 olika personer som också är känsliga mot mjölkprodukter, men av någon anledning så reagerade de inte just på kvarg! Någon som känner igen det? Om det stämmer så skulle det vara intressant att veta varför? Är det inte samma typ av mjölkprotein i kvarg som i andra mejerier?

Om det är så att de mest är känsliga för laktos kan de klara att äta all sorts ost eftersom den mesta laktosen har runnit av. Så är det för mej. Kvarg är ju en sorts färskost.

Man kan också prova får- och getost som har en annan sorts laktos om man är väldigt laktoskänslig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...