Pingvin Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Hej!Så, efter 2 år på strikt LCHF där intaget varit ofta under 5g kolhydrater per måltid och 20g per dygn tänkte jag nu testa äta lite mer. Dum tidpunkt att göra det på då klockan är 22:00 just nu. Har dock ätit lite dåligt och faktiskt verkar ha en sväng av dyspepsi som jag inte haft senaste två åren. Kan dock vara en mild magsjuka, eller den där creme fraiche såsen som frugan gjorde förra helgen och någon morot. Men den mest troliga orsaken är Enalaprilen jag äter mot högt blodtryck. Äter maxdosen och den verkar inte få ner blodtrycket speciellt mycket när panikångesten sätter igång som ligger bakom och biverkningarna ger sig givetvis på magen och en hel del annat. Hur som helst. På tallriken ligger just nu 6 köttbullar vilket är ungefär 4 gram kolhydrater, samt 50 gram potatis vilket är runt 8 kolhydrater. Samt en fet gräddsås. Vi pratar alltså en whopping 12-15 kolhydrater jämfört med de 5 gram jag brukar äta max vid måltid. Vad tror ni händer? Kommer jag märka av något? Bli körig i magen/tarmar? Yrsel? Jag räknar nästan med att cellerna i kroppen är i en resistent fas av lång tid i ketos. Frågan är om det kommer uppstå reaktion på detta och hur den kommer yttra sig? Någon med erfarenhet? Tänker för allt i världen inte testa detta med spannmål såsom vete och så vidare. Det är totalt bannlyst från min tallrik sedan 1 veckas plågsam magknip efter att ha testat 1-2 skivor LCHF bröd som finns i butikerna för några månader under 2 år..Börjar med att äta halva av allt och vänta ett tag och känna efter hur magen reagerar och så vidare. Några av er kanske tycker detta är löjligt då det är så lite kolhydrater egentligen, men potatisen är stärkelse och jag har inte ätit den här mängden kolhydrater på lång tid - så jag har personlig anledning att vara lite orolig *gulp* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Lycka till! De få kh i köttbullarna och potatisen borde inte välta dig... men berätta snart hur det gick ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Jag äter ju mycket grönsaker (men inga mejerier) och jag skulle gissa att jag ligger runt 20-30 gram kolhydrater per dag men kan mycket väl vara 10-20 gram (jag väger inte). Jag tycker jag har blivit piggare sen jag ökade grönsakerna, men då är jag också noga med att äta grönsaker med mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Jag undviker ofta de stärkelserika grönsakerna som rotfrukter, potatis och sötpotatis, men dom är väl annars ganska näringsrika? Personligen kan jag bara säga att jag har haft positiva erfarenheter av att öka kolhydraterna något (observera att dessa kolhydrater var från grönsaker, dvs "non-trigger-foods"). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Jag äter ju mycket grönsaker (men inga mejerier) och jag skulle gissa att jag ligger runt 20-30 gram kolhydrater per dag men kan mycket väl vara 10-20 gram (jag väger inte). Jag tycker jag har blivit piggare sen jag ökade grönsakerna, men då är jag också noga med att äta grönsaker med mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Jag undviker ofta de stärkelserika grönsakerna som potatis och sötpotatis, men dom är väl annars ganska näringsrika? Personligen kan jag bara säga att jag har haft positiva erfarenheter av att öka kolhydraterna något (observera att dessakolhydrater var från grönsaker, dvs "non-trigger-foods"). Anledningen jag tänkte öka på kolhydraterna är för att främst kolla försiktigt hur jag reagerar, men en annan är att jag misstänker att jag ligger så lågt att jag är i svält-ketos vilket förmodligen är anledningen till att min vikt och kroppsmåttsnedgång tagit lång tid (nya skjortsen börjar bli för stora nu också så helt klart går man ner tydligt om man bortser från 5 mindre behov av hål i skärpet). Ihop med Enalaprilen misstänker jag att det orsakar yrsel, med mera. Men det är väldigt svårt att avgöra, kan vara Enalaprilen i sig som är orsaken, har väldigt skumma blodtrycksavläsningar där det ena stunden kan vara 160/100 och plötsligt 5 minuter senare 120/82. Jag är helt inne på hur du äter, att äta mycket mer grönsaker och ta det lugnt med mejerier trots att grädde och smör verkar funkat fint ihop med kokosolja. Mjölk, fil och så vidare känns det som att jag bör undvika, tillsammans med ost. Slänga in lite nötter varje dag i mixen är nog en bra idé också. Potatis är inte så värst näringsrikt förutom kolhydraterna. De har mest av c-vitamin på 23% av RDI per 100g. B3 och B6 vardera 15%. Kalium 10%. Magnesium 7%. Fosfor 7% och lite slask på Jod, Zink, Folat. B2 och B1. Det jag funderar mest över hur man ska få i sig är Järn som sägs vara rätt svårt att ta upp. När jag tittar på hur jag ätit känns det som att jag ätit för lite järn även om jag ätit mer grönsaker numera än jag någonsin gjorde innan LCHF. Innan LCHF fick man i sig järn via blodpudding då och då. Men det är fullständigt uteslutet med tanke på vad som är i dem förutom det järn och saltrika blodet. Försöker äta spenat, broccoli oftare. Lever minst en gång i veckan helst. Inälvsmaten är fruktansvärt näringsrik på vitaminer och mineraler. Och man behöver inte äta så mycket av den heller för att täcka behovet och fortfarande väl hålla sig på 20% kött/protein. Började också kännas som jag blivit väldigt extrem med att utesluta kolhydrater. Det är ju LCHF jag äter, inte VeryLCHF eller NCHF. Måste se till få i mig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Får inte bli som så att multivitaminer fyller den delen då jag är stensäker på att det finns ämnen som är väldigt viktiga som man inte upptäckt betydelsen av än. Men först se till att man inte ligger i ketos-svält. Är kroppen i svält hämmar det väldigt mycket och man mår som sagt guppigt. Får specialisera mig i salladstillverkning. Grekisk sallad är farlig favorit ihop med fetaost och oliver, men det passar till precis allt Ingen större reaktion än. Möjligen att jag känner mig lite speedad. I och för sig bara gått en 30 minuter. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Skakar på huvet... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syro Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Efter snart ett år på Lchf med målsättning max 20kh per dag åt jag i början av veckan en salladsbulle med bröd och allt. Hamnade säkert mellan 70 - 100 kh på den måltiden men blev inte "speedad" utan bara uppblåst. Vikten rörde sig 8hg upp först andra dagen efter synden. Fyra dagar efteråt var jag tillbaka ner i vikt. Nån enstaka potatis tror jag inte gör varken till eller från, då får man nog vara väldigt känslig... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Jag gör en leverpastej på kycklinglever och det hjälpte med järnet tror jag. Jag tar lite på fröknäcke varje dag och det har också hjälpt med "piggheten". Lever är ju något av det mest näringsrika man kan äta. Tydligen får "blandkostare" i sig mycket (för mycket?) järn via berikat mjöl (så i bröd, pasta etc), vilket man inte får om man äter LCHF/paleo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Känns som lite huvudvärk. Klart mer aktivitet i magen och tarmarna än innan, lite uppblåst i magen och inte den där lena nöjda känslan som man annars brukar ha när man inte ätit potatis. Var rätt gott med potatis (tro fan det, det är trots allt stärkelse) men effekten av det gillar jag inte. Ska jag öka på kolhydraterna så får det bli sallad och mer lever. Och jag råkar älska levergryta, men även leverpastej Har du något bra recept på leverpastej, Johanna? (antar jag får försöka bistå med ett något av likvärdigt värde på något vis i framtiden (jag diggar xxxHOLIC också - tänkte på Yuko som du har som avatar)). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Här är det recept jag använt, mycket fett och protein så LCHF-heaven http://mariannslchf.se/kycklingleverpastej-kramig-mild-och-fet/ (Och visst är Yuko tjusig?) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richard Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Känns som lite huvudvärk. Klart mer aktivitet i magen och tarmarna än innan, lite uppblåst i magen och inte den där lena nöjda känslan som man annars brukar ha när man inte ätit potatis. Var rätt gott med potatis (tro fan det, det är trots allt stärkelse) men effekten av det gillar jag inte. Ska jag öka på kolhydraterna så får det bli sallad och mer lever. Och jag råkar älska levergryta, men även leverpastej Om du inte har ätit så mycket stärkelse på ett tag kanske det behövs några dagar för kroppen att reglera upp enzymerna för att bryta ner stärkelse. Du kan testa att hålla ut några dagar och se om uppblåstheten försvinner. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per J Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 …Enalaprilen jag äter mot högt blodtryck. Äter maxdosen och den verkar inte få ner blodtrycket speciellt mycket när panikångesten sätter igång som ligger bakom och biverkningarna ger sig givetvis på magen och en hel del annat. Borde du inte diskutera byte av medicin med din läkare? När jag fick Enalapril kändes det inte bra i kroppen, då sattes den ut och ersattes med Losartan som jag inte märkt något negativt av. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 9, 2013 Author Share Posted August 9, 2013 Snacka om att man hade hungersug nu på morgonen. Tur att min fru, som är kock, hade tagit hem en kycklinggryta som är LCHF från jobbet igår som stod och bad att få bli konsumerad i kylen Låg dock på 1.5-4 i urea på stickan vilket är rätt så bra än att vara bort mot 8. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Jag gör en leverpastej på kycklinglever och det hjälpte med järnet tror jag. Jag tar lite på fröknäcke varje dag och det har också hjälpt med "piggheten". Lever är ju något av det mest näringsrika man kan äta. Tydligen får "blandkostare" i sig mycket (för mycket?) järn via berikat mjöl (så i bröd, pasta etc), vilket man inte får om man äter LCHF/paleo. Lite OT kanske men det här var mycket intressant, att blandkostare kan få i sig för mycket järn. Själv har jag alltid haft skyhöga järn och blodvärden, och är utredd för sjukdomen Hemokromatos. MEN proverna är nu i det närmaste normala, och blev det ganska snabbt efter kostomläggningen till LCHF 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 9, 2013 Author Share Posted August 9, 2013 Borde du inte diskutera byte av medicin med din läkare? När jag fick Enalapril kändes det inte bra i kroppen, då sattes den ut och ersattes med Losartan som jag inte märkt något negativt av. Det borde jag verkligen. Han är tillbaka om en vecka eller så från sin semester. Innan han gick så gav han mig okej att ta bort 5 mg amlodipin som jag fick värk i magen och tryck i bröstet av (kan varit bieffekt av kombinationen Enalapril och Amlopidin också). Visserligen hade jag rätt lågt blodtryck då (dippade ner mot 105/72 vissa gånger) med svullna anklar samtidigt givetvis. Problemet var att jag var väldigt yrslig hela tiden, orkade knappt klippa gräsmattan längre och gick runt och drog efter andan/suckade. Nu däremot har jag på morgonen upp mot 136/99, ungefär 4 veckor efter att Amlopidinen sattes ut och jag kan klippa gräsmattan och promenera runt igen. För 4 dagar sedan började blodtrycket dock gå upp plötsligt från 130/90-95 till över 150/105 som gick ner lite till knappt under 140/100 efter vilat en 30 minuter innan tog om blodtrycket. Det verkar som att mitt diasystoliska tryck är det som måste ner. Det ligger ofta över 90 hela tiden. Sedan kan det plötsligt gå ner till 85 en serie mätningar när jag kontrollerat medelvärde. Kanske har en period av panikångest som ligger och trycker just nu, svårt att avgöra. Med tanke på att jag har panikångest och att det är länkat till en störning i stressreaktioner mellan hypofysen och binjurarna som sägs påverka förhållandet mellan renin, angiotensin och så vidare och att enalaprilen är en ACE hämmare som har som funktion att förhindra produktionen av angiotensin I och vidare till angiotensin II och den inte får ner, speciellt det diasystoliska, gör att jag gissar på att jag har mer produktion av ACE än vad Enalaprilen klarar av att hämma. Känner mig rätt orolig över det diasystoliska höga trycket, eftersom högt sådant kan vara indikation på annalkande hjärtinfarkt. När man samtidigt har dyspepsi och är illamående i maggropen sedan 4 dagar tillbaka gör det inte den oron mindre så att säga med tanke på att symptomen för sådant omfattar just känsla av körd i magen. Har dock varit inne hos familjeläkaren och en annan läkare här om dagen och hon var inte orolig och tyckte jag skulle gå vidare med en plan med min ordinarie läkare när han kom tillbaka. Losartan kan vara en lösning som Angiotensin II Receptor Blockerare eftersom Angiotensin II är mycket starkare på att höja blodtrycket än ACE och Angiotensin I. Det enda jag är orolig över med ARB är att det finns indikation på olika sorts cancer kan utvecklas med den när jag läst runt om den. Men det kanske är en risk man får ta, med tanke på att hjärt och kärlproblem är bra mer frekvent och dödligare om man inte behandlar högt blodtryck. Dessutom tror jag att etablering av cancer just beror på högt intag av kolhydrater, specifikt snabba och högt insulin hela tiden. Förresten, är inte ARB mycket dyrare än ACE-hämmare? Har för mig jag läste att de är mellan 5-17 kronor per intag jämfört med några ören på Enalapril där patentet gått ut. Eller är ARB subventionerad när inte ACE-hämmare funkat efter man försökt med det? ps. Gör inget om man går lite OT i mina trådar. Vägen är aldrig rak till någon destination, utan krokig och har fullt med sidostickare ds. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 9, 2013 Author Share Posted August 9, 2013 Här är det recept jag använt, mycket fett och protein så LCHF-heaven http://mariannslchf.se/kycklingleverpastej-kramig-mild-och-fet/ (Och visst är Yuko tjusig?) Tackar (Yuko är ståtligt tjusig ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Lite OT kanske men det här var mycket intressant, att blandkostare kan få i sig för mycket järn. Själv har jag alltid haft skyhöga järn och blodvärden, och är utredd för sjukdomen Hemokromatos. MEN proverna är nu i det närmaste normala, och blev det ganska snabbt efter kostomläggningen till LCHF Lite mer OT: Fertila kvinnor blir naturligt av med järn vid menstruation men efter menopaus ökar halterna igen. Man kan ge blod för att sänka halterna vad jag förstått? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Lite mer OT: Fertila kvinnor blir naturligt av med järn vid menstruation men efter menopaus ökar halterna igen. Man kan ge blod för att sänka halterna vad jag förstått? Ja det är riktigt att man kan "tappa" de som har för mycket järn och för högt blodvärde, men problemet är att kroppen hos de som har för höga värden verkar vilja att de ska ha höga värden. Så för att kompensera förlusten skyndar kroppen på att "producera" mera järn så att det i kroppens "tycke" blir normalt igen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Ja det är riktigt att man kan "tappa" de som har för mycket järn och för högt blodvärde, men problemet är att kroppen hos de som har för höga värden verkar vilja att de ska ha höga värden. Så för att kompensera förlusten skyndar kroppen på att "producera" mera järn så att det i kroppens "tycke" blir normalt igen. Vilken typ av järn har man mätt då? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 15, 2013 Author Share Posted August 15, 2013 Ja, hur gick det nu med att äta mer kolhydrater nu så här en vecka senare? Det gick inte så värst bra efter potatisen. Blev ordentligt bubblig i magen och började bli illamående och smärta längst upp i maggropen. Kändes plötsligt som om jag var hungrig efter knappt 2-4 timmar senare hela tiden. Var minst sagt obehagligt. Kan varit någonting med dålig sallad eller magsjuka som numera bara lägger sig lite dovt och aldrig bryter ut på vare sig mig eller frugan. Eller så var det kroppen som inte gillade vad den fick för ny mat. Ska testa öka kolhydraterna genom grönsaker och inte potatis nästa gång. Känner mig bättre i magen nu, men om man fortfarande mår dovt illa om några dagar när man slutar med omeprazolen så lär man gå till läkaren och börja spåna i om all panikångest och någon bakterie orsakat mer dyspepsi i en vända, eller begynnande magsår (det tror jag dock inte eftersom jag testat chili och det har hjälpt ordentligt än att det börjat svida som fasens i magen, vilket det då gör om man skulle ha magsår). Går mycket magsjuka och influensor numera den här tiden på året också så det gäller att inte dra förhastade slutsatser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majabella Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Om blodtrycksmedicin, jag fick prova fyra olika sorter innan det blev Losartan som funkade. Gav minst biverkningar, av Enalapril blev jag yrslig. Att din blodtryck varierar är inget konstigt alls. Däremot tycker jag att det är konstigt att inte två år på strikt kost gett en avsevärd trycksänkning?, det hoppas jag på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Om det är magsjuka du har föreslår jag en matsked hela vitpepparkorn. Jag har för mej att jag läst nåt ruskigt om ACE-hämmare på sistone?? Jag har själv ätit nån sån och konstaterade att det var skönt att jag slutade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 16, 2013 Author Share Posted August 16, 2013 Om blodtrycksmedicin, jag fick prova fyra olika sorter innan det blev Losartan som funkade. Gav minst biverkningar, av Enalapril blev jag yrslig. Att din blodtryck varierar är inget konstigt alls. Däremot tycker jag att det är konstigt att inte två år på strikt kost gett en avsevärd trycksänkning?, det hoppas jag på. Det har nog gett trycksänkning. Brukade ligga på 170/100 hela tiden när de tog blodprov på mig för 1 år sedan med enbart Enalaprilen. Var därför de satte in Amlodipinen. Nu ligger jag ofta precis under 140 och kanske upp mot 160 vid tung panikångest på bara Enalaprilen 20mg, men inte sett värden upp mot 170 som tidigare. Ska prata med läkaren på Måndag om Enalaprilen. Är som dig ofta yrslig och har börjat att småirritera i halsgropen på senare där jag får behov av att hosta till då och då. Jag tror inte att ACE-hämmaren klarar av att hämma all ACE som jag förmodligen öser ut pga. utmattningssyndrom, panikångest och orostillstånd jag har i grund och botten. Sätter jag mig i total meditation eller lyckas koppla bort oro och tankar när jag är uppe i något ser man tydligt hur undre trycket tar sig ner 85-90 från 100 på bara 5 minuter. Vid oro sticker det iväg upp ordentligt och det är de värdena som de förmodligen sett på provtagning, vilket bekräftas av 24-timmars de tog för 1-2 år sedan som visade genomsnitt på 147/94. Men så här blir det när man inte fått en fast läkare på två år. Haft 5 stycken pga. den här jädra stafettläkareidiotin som pågår i det här landet och stressen de lever med. Nu har jag äntligen en fast igen, dock på privat läkarmottagning. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 16, 2013 Author Share Posted August 16, 2013 Om det är magsjuka du har föreslår jag en matsked hela vitpepparkorn. Jag har för mej att jag läst nåt ruskigt om ACE-hämmare på sistone?? Jag har själv ätit nån sån och konstaterade att det var skönt att jag slutade. Trycker i mig vitpepparkorn och färsk chilepeppar direkt när jag känner sådant Har läst mycket ruskigt om ACE-hämmare. Räcker att läsa bipacksedeln för att bli likblek om man säger så. Hittar du det du läste får du gärna återkomma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Jag blir nyfiken, om det går bra? på vad du gör mer för att må bättre förutom kost, medicin och meditation? Jag har personligen låg serotoninhalt, så får passa mig för att hålla deppigheten och oro borta, därför är jag nyfiken. Har du märkt någon mental förändring med din oro etc med din kost? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Jag blir nyfiken, om det går bra? på vad du gör mer för att må bättre förutom kost, medicin och meditation? Jag har personligen låg serotoninhalt, så får passa mig för att hålla deppigheten och oro borta, därför är jag nyfiken. Har du märkt någon mental förändring med din oro etc med din kost? Min ADD verkar inte lika känslig längre (förmodligen p.g.a. inget gluten), sover lite bättre - mest att somna och vakna har förbättrats. Däremot definieras utmattningssyndromet och tvångsmässigheten mycket mer nu och orostillståndet/panikångesten. Försöker hålla mig inom ramar och inte fastna i detaljer och stressiga miljöer och situationer, psykodynamisk terapi löpande för att förhoppningsvis ladda ur psyket. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Det har nog gett trycksänkning. Brukade ligga på 170/100 hela tiden när de tog blodprov på mig för 1 år sedan med enbart Enalaprilen. Var därför de satte in Amlodipinen. Nu ligger jag ofta precis under 140 och kanske upp mot 160 vid tung panikångest på bara Enalaprilen 20mg, men inte sett värden upp mot 170 som tidigare. Ska prata med läkaren på Måndag om Enalaprilen. Är som dig ofta yrslig och har börjat att småirritera i halsgropen på senare där jag får behov av att hosta till då och då. Jag tror inte att ACE-hämmaren klarar av att hämma all ACE som jag förmodligen öser ut pga. utmattningssyndrom, panikångest och orostillstånd jag har i grund och botten. Sätter jag mig i total meditation eller lyckas koppla bort oro och tankar när jag är uppe i något ser man tydligt hur undre trycket tar sig ner 85-90 från 100 på bara 5 minuter. Vid oro sticker det iväg upp ordentligt och det är de värdena som de förmodligen sett på provtagning, vilket bekräftas av 24-timmars de tog för 1-2 år sedan som visade genomsnitt på 147/94. Men så här blir det när man inte fått en fast läkare på två år. Haft 5 stycken pga. den här jädra stafettläkareidiotin som pågår i det här landet och stressen de lever med. Nu har jag äntligen en fast igen, dock på privat läkarmottagning. Ja, tyvärr är det inte optimalt med stafettläkare, man vill träffa samma läkare och slippa dra samma vals om och om igen. MEN, det kan även vara bra, har man gått hos samma läkare gång på gång utan att få ett vettigt svar på vad som man är drabbad av, så kan det faktiskt dyka upp en stafettläkare med nya ideèr och tankar. Men jag förstår frustrationen över att inte få en kontinuerlig kontakt, och det kostar PENGAR med stafettläkare. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Min ADD verkar inte lika känslig längre (förmodligen p.g.a. inget gluten), sover lite bättre - mest att somna och vakna har förbättrats. Däremot definieras utmattningssyndromet och tvångsmässigheten mycket mer nu och orostillståndet/panikångesten. Försöker hålla mig inom ramar och inte fastna i detaljer och stressiga miljöer och situationer, psykodynamisk terapi löpande för att förhoppningsvis ladda ur psyket. Ok, både bättre och sämre alltså, det var tråkigt. Av LCHF så har jag bara känt att jag håller mitt humör jämnare över dagen. Det var inte förrän jag började ta 1000mg magnesiumolja om dagen som jag har upplevt ett lugn, ingen oro, negativa tankar är mindre förekommande, inte rädd för spindlar etc. längre inte mörkrädd. För mig så fungerar mitt tänkande mer rationellt jämfört med tidigare, det är tydligt att min kroppskemi varit rubbad! (kroppen tar upp 90% av mg genom huden, jämfört med 20% genom magen!!!) Om magnesium http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/03/19/fantastiska-magnesium-weston-a-price/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.