lusardimarie Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Läste någonstans om olivolja light dvs smaklös olivolja till majonäs. Det enda jag hittade var mild olivolja men den var raffinerad. Kan någon förklara vad som gjorts då och är det inte bra att äta den. Kanske bättre att använda rapsolja än raffinerad olivolja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Ska man tro på detta http://www.oliveoilsource.com/definition/refined-olive-oil så är raffinerad olivolja samma fettsammansättning som "vanlig". Då skulle jag hellre göra majonnäs på den, eftersom den innehåller så hög grad av enkelomättat så att den knappt oxiderar/härsknar. Rapsolja innehåller många fler omättade molekyler som lätt oxiderar. (Fast ändå långt bättre än solros-, soja- eller majsolja!) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.