Gå till innehåll

10 veckors programmet för alla?


Gaia

Recommended Posts

Jo jag undrar. Jag har sett att det finns ett rekommenderat 10 veckors program för LCHF are och har en fundering. Jag har ätit enligt Gi metodens rivstartsveckor i 6 veckor och sett att den maten man äter då är väldigt lik den LCHFare äter. De rekommenderar inte att man kör på mer än 6 veckor för att det är tufft för kroppen att klara vara i ketos för länge. Stämmer detta eller är det bara att köra på i 4 veckor till? Jag har fått mycket bra resultat av mina rivstartsveckor och gått ner 6 kg på 6 veckor. Skulle behöva gå ner ca 12 kg till. Jag började alltså på 81 kg och önskar en vikt på 62. Har också hittat ett low carb bröd i tyskland som är gott -vågar man äta sånt? Sen har jag en sista fråga till doktorn. Finns det troligen risk för kroppen att utveckla diabetes senare i livet om man äter enligt lchf och sen slutar. Jag menar att man då har vant av kroppen vid socker och dåliga kolhydrater och sen ovilligt ger kroppen en chock om man börjar äta mer av detta??

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett tioveckorsprogram har jag aldrig hört talas om, i och med att LCHF snarare är en långsiktig kosthållning än en bantardiet. Kanske Atkins? Har dålig koll på hur långa perioder man ska äta lågkolhydratkost enligt Atkins-dieten.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bläddrar man i olika kokböcker om lchf så finns det 10 veckorsprogram osv vad jagville veta var om det är farligt för kroppen att vara i ketos för länge? Sen har jag en fundering kring kolesterolvärden. Är det så att det dåliga kolesterolet kanske går upp en del efter att man börjar äta grädde och olika fetter? Jag tänkte jag ska gå och ta mina värden nu i starten och sen göra en ny koll om några månader. Hoppas på ytterligare svar från doktorn ang omvänd diabetes för att man uteslutit kolhydrater och socker en tid. Är det möjligt ?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

×
×
  • Skapa nytt...