Jump to content

Världens äldste är LCHF:are


dufva
 Share

Recommended Posts

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/article17064.ab

Världens äldsta person idag (med god marginal) är LCHF:are
Nr 2 i världen är en japanska men den tjejen är ännu bara 115 år

Carmelo Flores Laura (123 år ung) bor ensam i en jordhydda i Bolivia
Hela sitt liv har han med god aptit käkat orm räv och massor med grissvål
Dessutom har han tuggat en hel del kokablad sedan han var barn :-)

 

Fett/protein & ovanjordgrönsaker

Mer Lchf än så blir det inte ;)
 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/article17064.ab

 

Världens äldsta person idag (med god marginal) är LCHF:are

Nr 2 i världen är en japanska men den tjejen är ännu bara 115 år

 

Carmelo Flores Laura (123 år ung) bor ensam i en jordhydda i Bolivia

Hela sitt liv har han med god aptit käkat orm räv och massor med grissvål

Dessutom har han tuggat en hel del kokablad sedan han var barn :-)

 

Fett/protein & ovanjordgrönsaker

Mer Lchf än så blir det inte ;)

 

 

Vilka proportioner mellan fett, protein och kolhydrater tycker du är optimalt för ett långt och friskt liv?

Link to comment
Share on other sites

Vilka proportioner mellan fett, protein och kolhydrater tycker du är optimalt för ett långt och friskt liv?

Frågan var visserligen inte till mig, men... Jag tror fördelningen mellan makronutrienter är av underordnad betydelse. Det viktiga är att man äter ur paletten med artegen kost, alltså sådan föda som vi är biologiskt anpassade till. Dokumentation av nyligen levande "naturliga" populationer av jägare-samlare har haft högst olika fördelning av makronutrienter, men hos alla har välfärdssjukdomarna lyst med sin frånvaro. Det samma gäller av allt att döma olika populationer som levde under äldre stenåldern.

(Naturligtvis ska man äta behovet av protein samt övriga essentiella näringsämnen såsom fleromättade fettsyror som vi inte kan syntetisera och mineraler/vitaminer.)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Som Kjell skriver vet vi ju idag att det går att leva väl på högst olika makronutrientfördelning

 

Vad är gemensamt för inuiten och hackebrukaren på Kitawa?

Båda är friska fast dom är i var sin ände av repet :mellow:

 

Vi i mitten verkar synbart må sämst så vad är det egentligen vi bevittnar?

 

Den gemensamma nämnaren är att ingen av dom friska folken äter spannmål socker och processad mat

 

 

Sen är det en annan sak om man som jag redan är insulinresistent

Då duger det inte att äta som en Kitawan

Då måste jag kostmässigt närma mig inuiten för att få fortsätta vara frisk :)

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Som Kjell skriver vet vi ju idag att det går att leva väl på högst olika makronutrientfördelning

 

Vad är gemensamt för inuiten och hackebrukaren på Kitawa?

Båda är friska fast dom är i var sin ände av repet :mellow:

 

Vi i mitten verkar synbart må sämst så vad är det egentligen vi bevittnar?

 

Den gemensamma nämnaren är att ingen av dom friska folken äter spannmål socker och processad mat

 

 

Sen är det en annan sak om man som jag redan är insulinresistent

Då duger det inte att äta som en Kitawan

Då måste jag kostmässigt närma mig inuiten för att få fortsätta vara frisk :)

Fullständigt enig med dig!

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker också att en kost mer som intuiten kan vara bra när man har problem med aptitreglering, som många överviktiga har. Men det är kanske en biverkning av att vara insulinresistent?

Jag upplever, efter fem decennier på svensk snabbköpskost, att kroppen på något sätt "skadats" av alla snabba kh, och att jag därför inte tål dem så bra längre. Men jag har ingen specifik förklaring varför det är så. Kanske insulin- och leptinresistens under många år ger en eftersläpande överkänslighet mot kh?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dufva, replik 4, samt Kjell G replik 7, precis så tror jag oxå insulinresistens samt leptinresistens är långtidsskador som går att råda bot på med LCHF-kost. Sen har vi ju massor med olika slags kemiska, hormonella individuella variationer som spelar roll, samt våra miljöer i olika aspekter som gör att ju mer jag lär mig, desto ödmjukare blir jag inför det faktum hur lite jag faktiskt kan! Det är bara att testa sig fram, grunden är dock LCHF.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...