Gå till innehåll

[Tips] Sockerfri sylt?


Recommended Posts

Många av er är väl som jag och tar vara på sommarens bär på olika sätt. Själv är jag väldigt förtjust i att ha en klick sylt i min naturella yoghurt. Men sylten ska vara sockerfri! 

Jag brukar koka bär med en gnutta vatten, tillsätta lite flytande sötningsmedel och dessutom blötlagda gelatinblad för konsistensen.

Så hittade  jag Grön Melatin i affären; "för sockerfri syltning". Blev något förvånad när ingredienslistan på första plats upptar fruktsocker!

Jag mailade företaget och fick ett svar:  "Helt riktigt, det är både fel och vilseledande".

Man håller nu på att ta fram ett nytt recept på Grön Melatin.

Bra när man står för sina misstag.

 

 

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det borde kunna fungera att frysa bären i mindre mängd och när man tar fram dem röra ihop med den sötning man vill ha. Jag äter så sällan sylt och tittar mer på totalen i måltiden (GL) så då blir det riktig sylt ändå. Behövs väldigt liten mängd för stor sötma numera. :)

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kokar sylt utan socker helt enkelt. Det smakar mycket bättre än jag trodde. Skulle nog kännas konstigt att äta sockrad sylt igen och sötningsmedel använder jag aldrig.

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag ska erkänna att jag faktiskt aldrig kokat sylt :o Jag har alltid fryst in bären som de är. Pektin har jag hört talas om, men grön Melatin? aldrig hört talas om. Det låter som en läskig hudåkomma :P

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har heller aldrig hört talas om grön Melatonin.

Nej, inte melatonin; det är något helt annat.

Melatin heter det, och finns i tre varianter, röd, grön och röd. Har funnits i massor av år, och man hittar dessa påsar  på hyllan med  varor för syltning och saftning.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har heller aldrig hört talas om melatin. Jag brukar göra sylt med 1/5 del av sockermängden, eller inget alls beroende på bärsort och vad jag ska ha den till. Ska jag bjuda andra på något med sylt i så brukar det bli socker i. Sylten behöver dock förvaras i frysen, eftersom det vanligtvis är sockret som konserverar sylten. Men bra av företaget i alla fall att erkänna sitt fel, som du säger. Förhoppningsvis är det inte så många som har blivit lurade. De som bryr sig mycket om innehållet brukar ju oftast läsa hela innehållsförteckningen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jag tar bara frysta bär och kokar den mängd jag behöver för tillfället (tex till mandelpannkakor) mosar bären med gaffel, häller i lite vaniljpulver och låter det svalna. Sötning? Bären är ju söta i sig :)

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Många av er är väl som jag och tar vara på sommarens bär på olika sätt. Själv är jag väldigt förtjust i att ha en klick sylt i min naturella yoghurt. Men sylten ska vara sockerfri! 

Jag brukar koka bär med en gnutta vatten, tillsätta lite flytande sötningsmedel och dessutom blötlagda gelatinblad för konsistensen.

Så hittade  jag Grön Melatin i affären; "för sockerfri syltning". Blev något förvånad när ingredienslistan på första plats upptar fruktsocker!

Jag mailade företaget och fick ett svar:  "Helt riktigt, det är både fel och vilseledande".

Man håller nu på att ta fram ett nytt recept på Grön Melatin.

Bra när man står för sina misstag.

Helt sockerfri sylt kan du ju aldrig få, eftersom bären i sig innehåller socker  ;)  :P

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...