Maskros Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Många av er är väl som jag och tar vara på sommarens bär på olika sätt. Själv är jag väldigt förtjust i att ha en klick sylt i min naturella yoghurt. Men sylten ska vara sockerfri! Jag brukar koka bär med en gnutta vatten, tillsätta lite flytande sötningsmedel och dessutom blötlagda gelatinblad för konsistensen. Så hittade jag Grön Melatin i affären; "för sockerfri syltning". Blev något förvånad när ingredienslistan på första plats upptar fruktsocker! Jag mailade företaget och fick ett svar: "Helt riktigt, det är både fel och vilseledande". Man håller nu på att ta fram ett nytt recept på Grön Melatin. Bra när man står för sina misstag. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Det borde kunna fungera att frysa bären i mindre mängd och när man tar fram dem röra ihop med den sötning man vill ha. Jag äter så sällan sylt och tittar mer på totalen i måltiden (GL) så då blir det riktig sylt ändå. Behövs väldigt liten mängd för stor sötma numera. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Jag kokar sylt utan socker helt enkelt. Det smakar mycket bättre än jag trodde. Skulle nog kännas konstigt att äta sockrad sylt igen och sötningsmedel använder jag aldrig. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnikaJ Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Min son kokar sylt lite i taget. Han kryddar antingen med lite kanel eller lite ingefära och både han och hustrun gillar det.Ingen sötning! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maskros Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Men varför reagerar ingen av er på grön Melatin? Hur många har inte använt detta och trott på att det är sockerfritt??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Jag ska erkänna att jag faktiskt aldrig kokat sylt Jag har alltid fryst in bären som de är. Pektin har jag hört talas om, men grön Melatin? aldrig hört talas om. Det låter som en läskig hudåkomma 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Men varför reagerar ingen av er på grön Melatin? Hur många har inte använt detta och trott på att det är sockerfritt??? Ehhh... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Jag har heller aldrig hört talas om grön Melatonin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maskros Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 Jag har heller aldrig hört talas om grön Melatonin. Nej, inte melatonin; det är något helt annat. Melatin heter det, och finns i tre varianter, röd, grön och röd. Har funnits i massor av år, och man hittar dessa påsar på hyllan med varor för syltning och saftning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nessima Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Jag har heller aldrig hört talas om melatin. Jag brukar göra sylt med 1/5 del av sockermängden, eller inget alls beroende på bärsort och vad jag ska ha den till. Ska jag bjuda andra på något med sylt i så brukar det bli socker i. Sylten behöver dock förvaras i frysen, eftersom det vanligtvis är sockret som konserverar sylten. Men bra av företaget i alla fall att erkänna sitt fel, som du säger. Förhoppningsvis är det inte så många som har blivit lurade. De som bryr sig mycket om innehållet brukar ju oftast läsa hela innehållsförteckningen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pygmepuff Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 jag tar bara frysta bär och kokar den mängd jag behöver för tillfället (tex till mandelpannkakor) mosar bären med gaffel, häller i lite vaniljpulver och låter det svalna. Sötning? Bären är ju söta i sig 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athenasmatte Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Många av er är väl som jag och tar vara på sommarens bär på olika sätt. Själv är jag väldigt förtjust i att ha en klick sylt i min naturella yoghurt. Men sylten ska vara sockerfri! Jag brukar koka bär med en gnutta vatten, tillsätta lite flytande sötningsmedel och dessutom blötlagda gelatinblad för konsistensen. Så hittade jag Grön Melatin i affären; "för sockerfri syltning". Blev något förvånad när ingredienslistan på första plats upptar fruktsocker! Jag mailade företaget och fick ett svar: "Helt riktigt, det är både fel och vilseledande". Man håller nu på att ta fram ett nytt recept på Grön Melatin. Bra när man står för sina misstag. Helt sockerfri sylt kan du ju aldrig få, eftersom bären i sig innehåller socker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athenasmatte Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Jag testade en gång att koka hallon tillsammans med Fun Light sötad med Stevia (smak Strawberry Marula). Det blev jättegott! =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.