Jump to content

Erfarenheter av att bibehålla önskevikten med lågkolhydratkost/LCHF?


StinasKompis

Recommended Posts

Jag är normalviktig och frisk och vill bara hålla vikten utan att behöva räkna kalorier. Har som ung varit en smal person utan ansträngning, men i medelåldern lagt på mig. Har nu två ggr gått ner ca 15 kg ggr med hjälp av kaloriräkning. Skulle vara underbart om jag kunde hålla vikten nu och vill försöka göra det med hjälp av lågkolhydratkost.

 

Kom in på LCHF-spåret för att min man ville testa det, eftersom han läst att LCHF kan hjälpa mot krånglig mage (IBS). Han mår fint av det och har också gått ner ca fem kg i vikt på en månad. Jag mår också fint av maten (äter ej strikt utan ca 50-100 gram kolhydrater om dagen), och är lycklig över att kunna äta så mycket gott!

 

Skulle gärna höra om det är folk här i forumet som har längre erfarenhet av att äta lågkolhydratkost/LCHF för att hålla vikten. Tacksam för era erfarenheter, tips och råd.

Link to comment
Share on other sites

Jag gick ner 25 av de 30 jag ville för 1,5 år sen. Min kropp och jag hade tydligen inte samma uppfattning om vad som är att betrakta som idealvikt, haha. 

Sen dess har jag ätit liberal LCHF (pular in nån frukt ibland och lite rotfrukter emellanåt) och har stått still i vikt i 1 år. Hade semester i ett par veckor när jag t.o.m, käkade glass, snask och ostbågar utan att lägga på mig ett gram.  :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag har gått ner 17 kg, varav 12 med LCHF och ligger nu strax under min målvikt. Känns som jag får trycka i mig extra för att inte tappa för mycket. Jag tränar också men inte mer än 2-3 gånger per vecka.

Jag har bara hållt på i ca 5 månader men jag gillar det verkligen så det känns som om det är permanent.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...