Jump to content

Fakir - berätta mer!


evab

Recommended Posts

Har levt LCHF-liv sedan mitten av oktober. Mår bra men går inte ner så mycket, lite syns på vågen men märks inte på bl a byxorna i midjan. Solsemester i nov och helgerna har gått bra men nu tänkte jag att vi skulle sätta in en stöt, alltså äta strikt en period och sedan kolla vad som fungerar/inte fungerar som t ex ost, grädde, nötter osv.

 

Men vad innebär då fakir eller strikt diet. Vill gärna ha konkreta förslag!

Link to comment
Share on other sites

Så nära noll beträffande kolhydrater som möjligt... max fem gram och rejält med fett. M.a,o behöver du skippa det mesta av mjölkprodukter och grönsaker. Inte allt, men det mesta.

Tack Limp men jag är envis och vill gärna ha mer konkreta råd/förslag på vad som är lämpligt att äta!

Link to comment
Share on other sites

Så här har jag ätit idag... det kanske ger ideer ?

 

10:12 Frukost - 150,0 gram Bacon              518 Kcal

                       -     2,0 st      Ägg, kokt          141 Kcal

 

Fett: 59 g Protein: 33 g Kolhydrater: 1 g =    659 kcal

 

16:16 Middag  - 220,0 gram Bogfläsk           436 Kcal

                       -   60,0 gram Bearnaisesås    395 Kcal

                       -   60,0 gram Gurka                    8 Kcal

                       -   28,0 gram Paprika, grön         6 Kcal

 

Fett: 64 g Protein: 60 g Kolhydrater: 2 g =     845 kcal

 

Totalt intag:

Fett: 123 g Protein: 93 g Kolhydrater: 3 g =  1504 kcal

 

Kalorierna och fettet är litet lågt, men jag kommer dricka en kopp med te blandat med kokosfett senare ikväll för att balansera dagens intag.

Link to comment
Share on other sites

Jag kallades fakirernas fakir av Sten-Sture i ett nummer av LCHF-magasinet. Jag har under ganska långa perioder ätit väldigt lite kolhydrater. Mellan 0 och 3 gram per dag. Under de tre år jag ätit LCHF snittar jag ca 5g per dag. Mediaen skulle jag tro ligger lägre men det ska jag kolla på när jag lärt mig hur jag gör...

 

Normalkosten för mig under mina nollperioder var/är kött och smör. Ibland lite ost och smöret byts också ut till majonnäs ibland. Väldigt lite grönsaker. Möjligtvis lite spenat. När jag går upp lite i kolhydrater (dvs mot 5g per dag) så kan det bli lite broccoli eller blomkål. När jag skriver kött menar jag 3-400g kött, fisk eller fågel. Inte bara "vanligt" kött...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...