Jump to content

Fläsk istället för bacon?


Anic75
 Share

Recommended Posts

Hej alla LCHFare.

 

Hoppas ni inte tröttnat på mig haha.

 

Jag tycker bacon är saltare i smaken än fläsk, så jag undrar om jag kan byta ut baconet mot fläsk i min mat.

Gillar även att äta kall fläsk, tex på kvällen framför tv eller som mellan mål.

Jag äter bacon tycker bara det salta tar över för mycket och jag tröttnar jätte fort på det.

Link to comment
Share on other sites

Hej alla LCHFare.

 

Hoppas ni inte tröttnat på mig haha.

 

Jag tycker bacon är saltare i smaken än fläsk, så jag undrar om jag kan byta ut baconet mot fläsk i min mat.

Gillar även att äta kall fläsk, tex på kvällen framför tv eller som mellan mål.

Jag äter bacon tycker bara det salta tar över för mycket och jag tröttnar jätte fort på det.

Det går alldeles utmärkt att byta bacon mot fläsk. Och om jag inte missminner mig, så är det nog lättare att hitta fläsk utan en massa tillsatser jämfört med att hitta bacon utan onödiga kemiska ämnen :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

två andra småtips :)

 

Bränn in fläsket/baconet för hårt. Skadar de fina fettet och bildar farliga ämnen. Om du har tid, testa att köra de på lågtemp, länge i ungen. Kör man de redigt länge på lågtemp får man fina knapriga "chips"

 

Spara eventuellt överblivet (smält men obränt) fett till en annan, regnig dag...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

två andra småtips :)

 

Bränn in fläsket/baconet för hårt. Skadar de fina fettet och bildar farliga ämnen. Om du har tid, testa att köra de på lågtemp, länge i ungen. Kör man de redigt länge på lågtemp får man fina knapriga "chips"

 

Spara eventuellt överblivet (smält men obränt) fett till en annan, regnig dag...

Tack för tipset att steka fläsk/bacon i ugnen på låg temperatur, det blev suveränt. Själv äter jag inte gärna varken det ena eller det andra, men mina LCHF-ätande ungdomar, blev stormförtjusta över knaprigheten :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset att steka fläsk/bacon i ugnen på låg temperatur, det blev suveränt. Själv äter jag inte gärna varken det ena eller det andra, men mina LCHF-ätande ungdomar, blev stormförtjusta över knaprigheten :)

 

En annan kul grej på samma tema (om man vill impa) är att göra sånna "baconchips" Mortla/smula dom till ett grovt pulver och strö som krydda på en fin ugnsbakad fiskbit. Gott gott! Du går miste om nått! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...