Anic75 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Hej alla lchfare där ute nu har jag fler frågor Har fått total hjärnsläpp, den ända feta fetmat jag kan komma på är bacon och fläsk. Det måste ju finnas fler allternativ till bra fet i maten. Tycker jag tar för mycket fet från mejeriprodukter och då jag läste tråden här om just mejeriprodukter så vill jag utvidga mitt fet intag till fler saker men har gått nu i två dagar och grunnat på det, men har fått total hjärnsläpp hahaha . Snälla hjälp mig med ideer till fet mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingo Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Rejäla slevar med feta såser till köttet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anic75 Posted August 30, 2013 Author Share Posted August 30, 2013 Tar jag redan. Jag skulle mer vilja ha variation till fet bacon och sekt fläsk/ sidfläsk? Någon som har idéer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Kryddsmör kan man äta till mycket. Kolla in http://www.tommytappar.se han har recept på olika kryddsmör på sidan http://www.tommytappar.se/?page_id=73 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoFi Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Fläskkarré, hel i bit eller skivat - fett kött. Fläskfärs - hög fettprocent. Håll dig undan från filé av alla typer då det är rätt magert Vill du ha nötkött så finns det ju mycket insprängt fett i entrecote. Högrev väl också rätt fett kött. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoFi Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Kom på en annan sak: Soppa kan ju låta som att det inte är särskilt fett, men tar du ett par rejäla matskedar med smör som får smälta ner i buljongen så blir det mycket mättande, även om det bara skulle vara en "simpel" kycklingsoppa. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Ägg.. 66E% fett! Lax, sill, makrill, sardiner.. cirka 60E% fett! Genomsnitt nötkött.. cirka 60E% fett! Lamkött.. cirka 50-70E% fett. Osv, steker du dessutom i smör/cocsfett och har en slatt grädde i såsen så! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Personligen så är jag föga förtjust i fett kött, så mitt största intag av fett kommer nog från smör, cocosolja, majonäs och olika såser som jag äter som tillbehör till maten, det blir i sanningens namn STORA tillbehör 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anic75 Posted August 30, 2013 Author Share Posted August 30, 2013 Syster- jag är inte heller så förtjust i rent kött, har svårt att äta bara kött sedan jag gick i skollan. Där emot älskar jag kokt potatis eller ris med mycket sås- vilket jag nu inte äter, duktiga mig hihi JA- fisk så klart. Jag gillar att göra olika sorters såser och röror då kan jag blanda i lite kött eller fet fisk i det, mmmm låter super gott och jag längtar till jag ska äta hihihi Soppor har jag inte varit mycket för men ska försöka göra det någon gång. Tack igen för era kreativa svar, ni är mina räddare när jag nu fick hjärnsläpp. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Bacon äter jag mycket sällan (hör och häpna) då det har så mycket tillsatt socker och e-ämnen. Ja det är svårt att komma på feta saker ibörjan, men när man hållit på det länge går det av bara farten. Tog lång tid att uppskatta skinnet på kycklingen, men nu är det mums (och mycket fett). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats M Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Bacon äter jag mycket sällan (hör och häpna) då det har så mycket tillsatt socker och e-ämnen. Ja tyvärr, handlade bacon på lunchen idag och jag hittade inte ett enda paket utan natriumnitrit (E250). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Är du rädd för nitrit skall du undvika vissa grönsaker då de innehåller mer nitrit än bacon! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Ett bra sätt att få i sig fett upptäckte jag för ett par dagar sedan när jag stekte Zucciniplättar. Smet på lite grädde, 3 tsk fiberhusk, ägg, riven ost och riven avrunnen zuccini. Jag tror varje plätta drog åt sig 50g smör. Goda som sjutton blev de, en riktig fettbomb 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Ja tyvärr, handlade bacon på lunchen idag och jag hittade inte ett enda paket utan natriumnitrit (E250). I LCHF magasinet så stod det om att detta ämnet inte var så dumt, att det vidgade blodkärlen tex! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Ett bra sätt att få i sig fett upptäckte jag för ett par dagar sedan när jag stekte Zucciniplättar. Smet på lite grädde, 3 tsk fiberhusk, ägg, riven ost och riven avrunnen zuccini. Jag tror varje plätta drog åt sig 50g smör. Goda som sjutton blev de, en riktig fettbomb Tror du de går att göra utan ost? Jag tyvärr svårt för smaken på smält ost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats M Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 I LCHF magasinet så stod det om att detta ämnet inte var så dumt, att det vidgade blodkärlen tex! Intressant med tanke på vad mycket skriverier om hur dåligt det har varit på sistone. Finns LCHF-magasinet på nätet eller är det en papperstidning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Papperstidning. Ja, det är intressant, spec eftersom jag har för mig att det är en olaglig substans att använda i livsmedel i Danmark. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats M Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Hittade en intressant tråd här på forumet om nitrit: http://forum.kostdoktorn.se/topic/163-hur-farligt-%C3%A4r-e250-natriumnitrit/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Ja den tråden är intressant. Beroende på vad man vill uppnå, äta så rent som möjligt, då kan man ju strunta i bacon. Men om man är rädd för cancer så kan man ju betänka vad cancer lever av = kolhydrater, så då kan någon som äter LCHF äta bacon Kul att du bor i Västernorrland, det gör jag med Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavegirl IF Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Snälla hjälp mig med ideer till fet mat. Äggsallad: Hacka kokt ägg och blanda med majonnäs, hackad purjolök, salt och peppar eller någon annan favoritkrydda. Man kan även lägga i bitar av exempelvis räkor, lax, makrill eller skinka om man vill. Fylld omelett: Rör ihop ägg med en skvätt vatten eller grädde, stek i smör eller kokosfett och lägg till dina favoritgrönsaker och kanske lite kött eller någon annan fyllning. (Svamp, ost, färska örter...). Man kan göra tvärtom också. Fräs upp grönsakerna först och häll sedan äggröran över grönsakerna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Tror du de går att göra utan ost? Jag tyvärr svårt för smaken på smält ost Jag tycker nog att de bör kunna göras utan ost, man kan testa, fast kanske med lite mera fiberhusk, smeten får inte vara allt för lös, och glöm inte, mycket smör vid stekning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Har alltid typ 50g vid stekning och sen nästan lika mycket som får smälta ovanpå ok mer fiberhusk, ska bli! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Avokado och lax. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.