Astie Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Jag har en burk tahini ståendes i kylskåpet (jag minns inte ens vad jag använde den till) och undrar om någon har tips på användningsområde? Funkar istället för t.ex mandelsmör kanske? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Jag har en burk tahini ståendes i kylskåpet (jag minns inte ens vad jag använde den till) och undrar om någon har tips på användningsområde? Funkar istället för t.ex mandelsmör kanske? Det blir hög fettkvot, men jag vet inte vilka sorters fettsyror det är, t.ex. om det är mycket omega-6; http://kostbevakningen.se/?foodinput=100%20g%20sesamfr%C3%B6n%0A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Tahini använder man till Hummus (Hummus bihn tahina) en kanonrätt från Libanon. Men den består av kikärtor och det är ju inte så lyckat om man äter LCHF. MEN, med tahini (sesampasta) så kan man göra Baba Ganouch, jättegott. Som hummus men med aubergine. Sök på nätet och du skall leta! Baka en aubergine i ugnen, låt svalna. Skala, mosa och blanda med tahini och vitlök, salt och olivolja samt pressad citron. Kanon! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Måste erkänna att när jag är i Mellanöstern kan jag bara inte avstå från hummus... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.