Jump to content

Tahini


Astie
 Share

Recommended Posts

Jag har en burk tahini ståendes i kylskåpet (jag minns inte ens vad jag använde den till) och undrar om någon har tips på användningsområde?

Funkar istället för t.ex mandelsmör kanske?

Det blir hög fettkvot, men jag vet inte vilka sorters fettsyror det är, t.ex. om det är mycket omega-6; http://kostbevakningen.se/?foodinput=100%20g%20sesamfr%C3%B6n%0A

Link to comment
Share on other sites

Tahini använder man till Hummus (Hummus bihn tahina) en kanonrätt från Libanon. Men den består av kikärtor och det är ju inte så lyckat om man äter LCHF.

MEN, med tahini (sesampasta) så kan man göra Baba Ganouch, jättegott. Som hummus men med aubergine. Sök på nätet och du skall leta!

 

Baka en aubergine i ugnen, låt svalna. Skala, mosa och blanda med tahini och vitlök, salt och olivolja samt pressad citron. Kanon!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...