Jump to content

Tips på frukost på språng?


allissilla

Recommended Posts

Hej alla!

Jag kommer börja pendla med bil på måndag och det kommer bli en hel del tidiga morgonar. Jag undrar därför om ni har tips på frukost man kan äta bakom ratten som kan förberedas kvällen innan. Jag har tidigare ätit ägg och bacon men det känns lite svårt när jag kör.

 

Tack!

Alexandra

Link to comment
Share on other sites

Äggsmör kanske?

 

Mosa ner hårdkokta ägg i rumstempererat smör (eventuellt med en liten nypa salt), som sedan läggs upp i valfri burk. Jag brukar använda mig av cremé fraiche-burkar.

 

Gör den dagen innan, så att den gottar till sig i kylskåpet. En liten sked till, och du har en enkel mycket mättande frukost. Som variation kan man även riva ner ost i röran...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Här är några tips från en som fått passa på i bilen många gånger: Babybel, de där små röda ostarna har jag moffat bakom ratten, fast man får se upp så man inte överskrider proteinintaget per dag. Och riktig italiensk mortadella (utan massa tillsatser), fast det är lite flottigt att hålla i, kokta skalade ägg man strösslat lite salt på, men se upp för majonnäs dock, fick åka hem och byta kläder en gång. Sen kan jag äta mild dessertost på morgonen, det är det väl inte alla som känner för: då blir det en halv Bavaria Blue.

Link to comment
Share on other sites

Oststavar

Nötter (mandlar, valnötter t ex)

Kokt ägg

ost/skinkrullar med smör emellan

MBC som någon föreslog i muggtermos (svårt att förbereda kvällen innan kanske)

 

Det måste ju vara saker du kan plocka och äta tänker jag, utan att ta fokus från vägen (allt med sked och saker som ska skalas går bort).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Köttbullar. Knaperstekt fläsk i små bitar. Nötter. Sedan älskar jag groddar och har alltid två satser på gång, en ätklar och en groende. Munggroddar är klart hanterliga, kladdar inte om man spiller, och torkar ihop till små nya frön om man tappar på bilgolvet :-)

Link to comment
Share on other sites

Stek fläsk i ugnen, 225 grader i ca 30 min. Vänd nån gång under tiden. Tips: använd bakplåtspapper. Lätt att hålla i näven och kan kombineras m skalade, kokta ägg.

 

En riktigt bra termomugg är toppen att ta med valfri frukostdryck i. Jag har bra erfarenheter av muggen Travel från Bodum. Håller riktigt tätt och varmt och är smidig att dricka ur.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Hej!

Tack för alla tips.

 

Det blev tillslut ett paket mortadella för det har ju både fett och protein i sig men inget socker och så gurksticks och kaffe med kokkosfett i. I vanliga fall äter jag ett paket bacon och två ägg till frukost med gurka så detta blev lite lite men jag har äggröra på två ägg m smör och basilika med mig till första rasten.

 

Glad fredag!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...