Jeanette H-H Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Jag drömmer om en resa. God mat, avkoppling, vacker natur. Och framför allt LCHF-vänlig mat. Det är en matresa jag vill göra. Vart ska jag åka? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Australien Där grillar man kött i tid och otid och äter det med feta såser. Har själv inte varit där tyvärr, men jag går på hörsägen från vänner som är Australiensare 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Ditt eget kök? Skicka barnen till svärmor, så får du avkoppling.. även gubben om det behövs! Ta en promenad så får du se vacker natur.. det e så fint nu på hösten! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fundersam Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Riga! Massor med god sund mat och ingen fetträdsla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Jag tycker att det fungerar fint i Grekland. En grekisk sallad ÄR ju LCHF! Dessutom lätt att på restaurang beställa den typ av protein du vill ha och önska sallad istället för de eviga stripsen. Olivoljan står alltid på bordet, brödet kan man be servitören att ta bort. Nu har Apollo dessutom resor till Kreta hela hösten. Skulle SÅ gärna åka! Höstlovet kanske... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted September 1, 2013 Author Share Posted September 1, 2013 Aha. Riga. Det är ju nära och inte så jättedyrt. Någon lång dyr resa kommer knappast på fråga då jag studerar nu. Jo eget kök njuter jag av varje dag. men jag drömmer om god färsk fisk, gräsbeteskött, bra ost, gott smör, härliga grönsaker. Typ Madeira? Turkiet? Dessutom åker jag först när studierna är klara om två år... Men kanske jag redan nu i höst kunde vara ett par nätter i Tallin. Jag tror maten kan vara LCHF-vänlig där också. Jag hade inte alls tänkt på Baltikum. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fundersam Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Aha. Riga. Det är ju nära och inte så jättedyrt. Någon lång dyr resa kommer knappast på fråga då jag studerar nu. Jo eget kök njuter jag av varje dag. men jag drömmer om god färsk fisk, gräsbeteskött, bra ost, gott smör, härliga grönsaker. Typ Madeira? Turkiet? Dessutom åker jag först när studierna är klara om två år... Men kanske jag redan nu i höst kunde vara ett par nätter i Tallin. Jag tror maten kan vara LCHF-vänlig där också. Jag hade inte alls tänkt på Baltikum. Har tyvärr inte varit i Tallin och vet otroligt lite om de Baltiska länderna men det var en trevlig, vacker och positiv upplevelse 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted September 1, 2013 Author Share Posted September 1, 2013 ^Jag har också varit väldigt lite i Baltikum. Jag bor nära Helsingfors och härifrån åker man till och med på "spendera dagen i Tallin och åk hem till kvällen"-kryssningar. Många åker flera gånger i året. Men jag har helt enkelt inte fått det till vana. Jag minns dock ännu lyriskt ett enormt grisben med tysk senap som jag åt på en restaurang där för något år sedan. Inte dyrt heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Fundera på om du vill göra ett husbyte en vecka med någon i södra England, visserligen får ni laga maten själva men många små städer har Farmers Market med lokala uppfödare och odlare, Kerrygold från Irland finns i nästan varje affär och landskapet inte helt fel. Kanske för nästa sommar (här går de skolan till mitten av juli och börjar nästa vecka). 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted September 1, 2013 Author Share Posted September 1, 2013 Prova läs om Tallins restauranger via denna länk. Använd google translate från finska: http://tallinnakutsuu.blogspot.com/2012/01/blog-post_6692.html?m=1 Det var här jag åt det där grisbenet. Och det kallas LCHF-arens drömställe. Här finsk text: KULDSE NOTSU KÖRTS, Dunkri 8, www.notsu.ee Ruokaa virolaisia perinteitä kunnioittaen. Isot tuhdit annokset joissa ei rasvaa eikä suolaa säästellä! Karppaajan unelmapaikka. (Karppaaja=LCHF:are) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted September 1, 2013 Author Share Posted September 1, 2013 Fundera på om du vill göra ett husbyte en vecka med någon i södra England, visserligen får ni laga maten själva men många små städer har Farmers Market med lokala uppfödare och odlare, Kerrygold från Irland finns i nästan varje affär och landskapet inte helt fel. Kanske för nästa sommar (här går de skolan till mitten av juli och börjar nästa vecka). Gillar idén! Och eventuellt husbyte till Frankrike. Eller hyra hus. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyx-LCHF Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 ^Jag har också varit väldigt lite i Baltikum. Jag bor nära Helsingfors och härifrån åker man till och med på "spendera dagen i Tallin och åk hem till kvällen"-kryssningar. Många åker flera gånger i året. Men jag har helt enkelt inte fått det till vana. Jag minns dock ännu lyriskt ett enormt grisben med tysk senap som jag åt på en restaurang där för något år sedan. Inte dyrt heller. Enormt grisben kan ha varit Haxe...eller ja, deras variant av den anrättningen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Enormt grisben kan ha varit Haxe...eller ja, deras variant av den anrättningen... Jag tror köttet var med surkål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Har varit både i Turkiet och i Budapest och ätit fantastskt gott inom rätt sida av kosten. Det är dessutom billiga ställen. Azorerna har jag ätit mycket gott gräsbetat kött, men det var väldigt svårt att hitta vettig lunch ute... Vi levde på ost på utflykterna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.