Jump to content

Rön om barndiabetes - låg halt av fosfolipider


Pingvin

Recommended Posts

 

Låga halter i blodet av en grupp fett, fosfolipider, ökar risken för barn att tidigt insjukna i diabetes typ 1, visar en studie vid Lunds universitet. Fosfolipider finns i till exempel sojabönor och äggula, men än vill forskarna inte rekommendera kosttillskott under graviditeten. Studien är liten och måste kompletteras.

Prov från navelsträngar har analyserats hos 76 friska barn och 76 som insjuknat i diabetes typ 1 före åtta års ålder.

"Det viktigaste resultatet är att de barn som insjuknade före fem års ålder fötts med brist på fosfolipider. Det är intressant eftersom vi vet att immunsystemet är beroende av fosfolipider", säger Åke Lernmark, professor i experimentell diabetesforskning i ett pressmeddelande.

En finländsk studie visar liknande resultat.

http://vlt.se/nyheter/omvarlden/1.2196357-nya-ron-om-barndiabetes

 

Får man spekulera så tror jag att fett och äggskräcken ligger bakom detta i en betydande omfattning. Det är inte tillskott kvinnorna behöver, utan RIKTIG MAT med animaliska fetter (kött och ägg med mera) och ta bort socker och det överintag av kolhydrater som de inte behöver. Synd att de inte verkar ha blodproven från mödrarna och data på deras kosthållning. Är säker på att de ätit animaliskt fettsnålt, med mycket kolhydrater där omega-6 fetter varit dominerande där deras kolesterolvärden med all säkerhet visat en inte så rolig balans mellan goda och onda ox-LDL samt höga triglycerider.

Men detta är som sagt en liten studie, kanske så pass att det inte går att alls vara säker på vad de egentligen tittar på.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

FInns det andra livsmedel än ägg och sojabönor som innehåller fosfolipider? 

 

Eftersom fosfolipider finns i alla däggdjurs cellmembran och membranen i hjärnan antar jag att all föda vi äter som innehåller dessa celler kommer oss till del. Detta är ytterligare ett belägg för att vi människor bör äta kött och inälvsmat. Inte fasens har soja, som dessutom innehåller hormonstörande ämnen för att bara börja ta upp hur mycket dumt det är i den fabricerade och raffinerade produkten, funnits under människans miljontals år av utveckling.

 

Men det förekommer även i krillolja i form av marint lecitin:

 

http://www.krillolja.se/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...