Pingvin Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Låga halter i blodet av en grupp fett, fosfolipider, ökar risken för barn att tidigt insjukna i diabetes typ 1, visar en studie vid Lunds universitet. Fosfolipider finns i till exempel sojabönor och äggula, men än vill forskarna inte rekommendera kosttillskott under graviditeten. Studien är liten och måste kompletteras. Prov från navelsträngar har analyserats hos 76 friska barn och 76 som insjuknat i diabetes typ 1 före åtta års ålder. "Det viktigaste resultatet är att de barn som insjuknade före fem års ålder fötts med brist på fosfolipider. Det är intressant eftersom vi vet att immunsystemet är beroende av fosfolipider", säger Åke Lernmark, professor i experimentell diabetesforskning i ett pressmeddelande. En finländsk studie visar liknande resultat. http://vlt.se/nyheter/omvarlden/1.2196357-nya-ron-om-barndiabetes Får man spekulera så tror jag att fett och äggskräcken ligger bakom detta i en betydande omfattning. Det är inte tillskott kvinnorna behöver, utan RIKTIG MAT med animaliska fetter (kött och ägg med mera) och ta bort socker och det överintag av kolhydrater som de inte behöver. Synd att de inte verkar ha blodproven från mödrarna och data på deras kosthållning. Är säker på att de ätit animaliskt fettsnålt, med mycket kolhydrater där omega-6 fetter varit dominerande där deras kolesterolvärden med all säkerhet visat en inte så rolig balans mellan goda och onda ox-LDL samt höga triglycerider. Men detta är som sagt en liten studie, kanske så pass att det inte går att alls vara säker på vad de egentligen tittar på. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 FInns det andra livsmedel än ägg och sojabönor som innehåller fosfolipider? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted September 2, 2013 Author Share Posted September 2, 2013 FInns det andra livsmedel än ägg och sojabönor som innehåller fosfolipider? Eftersom fosfolipider finns i alla däggdjurs cellmembran och membranen i hjärnan antar jag att all föda vi äter som innehåller dessa celler kommer oss till del. Detta är ytterligare ett belägg för att vi människor bör äta kött och inälvsmat. Inte fasens har soja, som dessutom innehåller hormonstörande ämnen för att bara börja ta upp hur mycket dumt det är i den fabricerade och raffinerade produkten, funnits under människans miljontals år av utveckling. Men det förekommer även i krillolja i form av marint lecitin: http://www.krillolja.se/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Ja, sojan förvånade mig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.