Milla Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Hej alla! Vill göra en riktigt god aioli eller majonnäs att ha till maten men vet inte riktigt hur. Brukar göra på 2 äggulor och 2 dl olja (olivolja eller rapsolja). Tycker den mest smakar fett. Testat att ha i vitlök, salt, peppar, citron och vinäger men får inte till det så det blir gott. Någon som har ett gott recept att dela med sig av? Tänkte även fråga vilken olja som är bäst att använda sig av. Någon olja som är nyttigare än någon annan? Blir ju ändå ganska mycket olja i majonnäsen. Tack på förhand!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gladan Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Senap brukar jag ha i....ca en matsked, fransk senap. mitt recept är: 2 äggulor 1 msk senap 1 tsk citron 2 tsk vitvinsäger (försiktig där, det är lätt att det blir för mycket. balsaminvinäger (den vita) går också, den är mildare. salt - minns inte hur mycket Några varv med vitpepparkvarnen 3,5 dl rapsolja (vill ha smakneutral olja) Sen när jag använder majonäsen kan jag smaksätta den med olika saker: rödlök, gräslök, andra örter vitlök tabasco ägg ansjovis/sardeller kapris citronskal tryffelolja beroende på vad jag ska ha den till.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Majonäs diskuteras en del i denna tidigare tråden. Där kanske du kan få några uppslag. Förutom det du nämnde brukar jag ha i en skvätt fransk senap också http://forum.kostdoktorn.se/topic/2739-majonn%C3%A4s-hur-g%C3%B6r-man/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.