Jump to content

[Recept] Aioli/majonnäs


Milla
 Share

Recommended Posts

Hej alla!

Vill göra en riktigt god aioli eller majonnäs att ha till maten men vet inte riktigt hur.

Brukar göra på 2 äggulor och 2 dl olja (olivolja eller rapsolja). Tycker den mest smakar fett. Testat att ha i vitlök, salt, peppar, citron och vinäger men får inte till det så det blir gott.

Någon som har ett gott recept att dela med sig av? :) 

 

Tänkte även fråga vilken olja som är bäst att använda sig av. Någon olja som är nyttigare än någon annan? Blir ju ändå ganska mycket olja i majonnäsen. ;) 

 

Tack på förhand!!

Link to comment
Share on other sites

Senap brukar jag ha i....ca en matsked, fransk senap.

mitt recept är:

2 äggulor

1 msk senap

1 tsk citron

2 tsk vitvinsäger (försiktig där, det är lätt att det blir för mycket. balsaminvinäger (den vita) går också, den är mildare.

salt - minns inte hur mycket

Några varv med vitpepparkvarnen

3,5 dl rapsolja (vill ha smakneutral olja)

 

Sen när jag använder majonäsen kan jag smaksätta den med olika saker:

rödlök, gräslök, andra örter

vitlök

tabasco

ägg

ansjovis/sardeller

kapris

citronskal

tryffelolja

beroende på vad jag ska ha den till....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...