Jump to content

Mejerier enbart dåligt pga kolhydratsmängden?


SoFi
 Share

Recommended Posts

Hej! Som de flesta säkert vet så brukar ju mejerier beskrivas som en del av problemet om man har svårt att gå ned i vikt. Dels för att de trots allt ändå innehåller en del kolhydrater (en skvätt grädde här och en där blir ju sammantaget rätt många gram), och dels för att de kan trigga ett sötsug som gör att man äter mer än man tänkt sig.

 

Men min fråga är - finns det något annat förutom de två sakerna som gör att mejerier är viktstoppare?

Kan de skapa problem även om man inte överdriver intaget och håller sig till under 20 g/kolh/dag och även om man inte blir sötsugen av grädden, creme fraichen eller vad det nu är?

Link to comment
Share on other sites

Just ja, proteinmängden lär ju förstås också öka med mycket mejerier. Nu har jag inga problem (än så länge kanske, hehe) med viktplatå men det är ju bra att veta hur mejerierna egentligen fungerar i kroppen om det skulle bli ett problem. Tack för ditt svar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Men ack vad mejerierna gör maten godare! :) Dock känns ju mjölk som måltidsdryck ganska överflödig. Jag har tidigare alltid tyckt att mjölk i kaffet var det godaste som fanns, men precis som med socker i kaffet (som jag slutade med för många år sedan. Tack tandläkarn för tjatet!) så blir kaffet faktiskt godare efter man har vant av sig mjölken. Dessutom håller sig kaffet varmare längre! :) Jag är säkerligen en sådan som skulle "tjäna" på att dra ner på proteinerna. Men för mig är det just dom jag får starkast mättnadskänsla från. Den fyller ut magsäcken på ett sätt som jag inte känner från fett. En parentes men med min tidigare "normalkost" blev jag inte alls speciellt mätt på kött på samma vis som jag blir nu. Kunde lätt dra i mig 4 stora grillade karrébitar med bea, kan jag nog inte längre...

 

Men som länge trenden visar nedåt är jag nöjd! Tack LCHF!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vid viktnedgång finns det ju studier som tyder på att mer protein gör att man tappar procentuellt mer fett än muskelmassa vid viktnedgång. Om man inte behöver tappa vikt, finns det då några andra hälsonackdelar med mycket protein?

Protein er meget hårdt for kroppen at nedbryde. Derfor kan for store mængder protein i kosten skade organerne og vores tarmsystem. For mange kollisar ved vi også er skidt for systemet, så derfor ligger det lige til højrebenet at spise high fat der bruges som energi kilde når man er adaptet til fedtbenzin.:0)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Protein er meget hårdt for kroppen at nedbryde. Derfor kan for store mængder protein i kosten skade organerne og vores tarmsystem. For mange kollisar ved vi også er skidt for systemet, så derfor ligger det lige til højrebenet at spise high fat der bruges som energi kilde når man er adaptet til fedtbenzin.:0)

Precis!

 

Vi är inte specialister på protein som tex hundarna är

I längden är det nedbrytande att ligga på för höga proteinnivåer

Mycket i kroppen tar stryk av högproteinkost

Bodybuilders blir sällan 100-åringar ^_^

 

Lagom med högvärdigt protein och växling av kolisar mot fett

Det är däremot ett framgångsrecept :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...