SoFi Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Hej! Som de flesta säkert vet så brukar ju mejerier beskrivas som en del av problemet om man har svårt att gå ned i vikt. Dels för att de trots allt ändå innehåller en del kolhydrater (en skvätt grädde här och en där blir ju sammantaget rätt många gram), och dels för att de kan trigga ett sötsug som gör att man äter mer än man tänkt sig. Men min fråga är - finns det något annat förutom de två sakerna som gör att mejerier är viktstoppare? Kan de skapa problem även om man inte överdriver intaget och håller sig till under 20 g/kolh/dag och även om man inte blir sötsugen av grädden, creme fraichen eller vad det nu är? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 De innehåller förutom laktos en hel del protein, som vid överintag också kan stimulera insulinfrisättning. Ost innehåller dock inte laktos, men väl mycket protein. Testa en period utan och se om det gör skillnad! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoFi Posted September 4, 2013 Author Share Posted September 4, 2013 Just ja, proteinmängden lär ju förstås också öka med mycket mejerier. Nu har jag inga problem (än så länge kanske, hehe) med viktplatå men det är ju bra att veta hur mejerierna egentligen fungerar i kroppen om det skulle bli ett problem. Tack för ditt svar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Kasein & vassle (mjölkproteinerna) är specialdesignade av naturen att bygga vävnad effektivt Bra om du är en liten kalv eller bodybuilder Mindre bra om man är färdigvuxen stillasittande och mest bygger bilringar 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Men ack vad mejerierna gör maten godare! Dock känns ju mjölk som måltidsdryck ganska överflödig. Jag har tidigare alltid tyckt att mjölk i kaffet var det godaste som fanns, men precis som med socker i kaffet (som jag slutade med för många år sedan. Tack tandläkarn för tjatet!) så blir kaffet faktiskt godare efter man har vant av sig mjölken. Dessutom håller sig kaffet varmare längre! Jag är säkerligen en sådan som skulle "tjäna" på att dra ner på proteinerna. Men för mig är det just dom jag får starkast mättnadskänsla från. Den fyller ut magsäcken på ett sätt som jag inte känner från fett. En parentes men med min tidigare "normalkost" blev jag inte alls speciellt mätt på kött på samma vis som jag blir nu. Kunde lätt dra i mig 4 stora grillade karrébitar med bea, kan jag nog inte längre... Men som länge trenden visar nedåt är jag nöjd! Tack LCHF! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats M Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Vid viktnedgång finns det ju studier som tyder på att mer protein gör att man tappar procentuellt mer fett än muskelmassa vid viktnedgång. Om man inte behöver tappa vikt, finns det då några andra hälsonackdelar med mycket protein? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sukkersensitiv Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Vid viktnedgång finns det ju studier som tyder på att mer protein gör att man tappar procentuellt mer fett än muskelmassa vid viktnedgång. Om man inte behöver tappa vikt, finns det då några andra hälsonackdelar med mycket protein? Protein er meget hårdt for kroppen at nedbryde. Derfor kan for store mængder protein i kosten skade organerne og vores tarmsystem. For mange kollisar ved vi også er skidt for systemet, så derfor ligger det lige til højrebenet at spise high fat der bruges som energi kilde når man er adaptet til fedtbenzin.:0) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Protein er meget hårdt for kroppen at nedbryde. Derfor kan for store mængder protein i kosten skade organerne og vores tarmsystem. For mange kollisar ved vi også er skidt for systemet, så derfor ligger det lige til højrebenet at spise high fat der bruges som energi kilde når man er adaptet til fedtbenzin.:0) Precis! Vi är inte specialister på protein som tex hundarna är I längden är det nedbrytande att ligga på för höga proteinnivåer Mycket i kroppen tar stryk av högproteinkost Bodybuilders blir sällan 100-åringar Lagom med högvärdigt protein och växling av kolisar mot fett Det är däremot ett framgångsrecept 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats M Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Om ni har några referenser på vad nyttiga proteinnivåer är så är jag mycket intresserad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Jag tror SLV ligger ganska rätt i sin rekommendation om 20e% Även en blind höna ska väl hitta ett korn nån gång emellanåt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats M Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Sökte lite och hittada bl.a. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2129142/ Har inte hittat nån bra studie som tyder på att mycket protein skulle vara farligt, förutom om man äter för lite fett, men det är ju ingen större risk med LCHF. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.