Petra Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Världens snabbaste lågkolhydratsbröd?? 4 ägg och ca 2 dl kesella blandas med visp. Vill du ha mer fett så blanda i valfritt 1/2-1 dl... Sen i med mjölblandning av: 1 dl kokosmjöl, 1 dl mandelmjöl, 2-3 msk husk, 2 tsk bakpulver, ev 1 msk brödkryddor, ev lite frön typ 1/2 dl vardera solros o linfrö men det blir bra utan.. Vispa ihop allt, låt svälla 5 min. Lägg i smörsmord microsäker form, jag har fyrkantig 1 liter, vill du så på med lite extra frön: vallmo, sesam el annat.. Kör på högsta effekt i micron 6-7 min. Voila! Klart. Blir 10 skivor perfekt rostbröd. Varje skiva, 10 st, innehåller, om man tar kesella o inget extra fett: 7 g protein, 7 g fett, o 1,7 g kolhydrater. Och det tar max 15 min inalles! Blir urgott i rosten! Obs! Behöver INTE några förmaningar om Micron... Vet att det Kanske ej är världsnyttigt men ibland HAR man bråttom? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 Kom på 1 tsk salt också!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 Idag hade jag slut på kesellan, bytte mot naturell yoghurt, gick lika bra kan jag säga... Ta vad som passar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaBanana Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Ska absolut testa! Fast erkänner att jag börjar bli trött på mandelmjöl-smaken. Kan man byta ut det mot något annat?? Helst inte kokosmjöl, för den smaken slår också igenom, tycker jag. Någon som har något förslag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 Jag har bakat det här många ggr, o ibland är det slut på det ena än det andra, då får man anamma "man tager vad man haver". Nån gång tog jag 1,5 dl pofiber, 1/2 dl havrekli och några msk husk; blev minst lika bra! Men ca 2 dl "mjöl" + husk blir nog lagom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Ska absolut testa! Fast erkänner att jag börjar bli trött på mandelmjöl-smaken. Kan man byta ut det mot något annat?? Helst inte kokosmjöl, för den smaken slår också igenom, tycker jag. Någon som har något förslag? Har inte provat att baka på det men tycker att valnötter påminner lite om rågsmak. I början tog jag valnöt med smör när jag var sugen på bröd. Har också provat en rawfood pajdeg av valnöt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Det finns ju också hasselmjöl. Har inte bakat sedan jag köpte hem det, så jag vet inte smaken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Petra, snälla... Kan du tagga det här på bröd eller bakning så det blir lätt att hitta det när jag behöver receptet. Det här är nåt jag gärna skulle vilja ha tillgängligt, men jag är för lat att spara ner det i nåt jag inte har ordning på i alla fall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra Posted September 9, 2013 Author Share Posted September 9, 2013 Så nu har taggat det på bröd och bakning. Hoppas jag... Visste inte att man kunde göra det men alltid lär man sig nåt nytt! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LottaJ Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 MÅSTE testas!!!!! Behöver bara inskaffa en bra form först. Men, att köpa en snygg form till köksarsenalen är ju sällan ett problem ;-) Jag älskar mat som går snabbt att göra (därför älskar jag lchf-mat, grytor klara på 15 minuter!). Sådana här bröd är så bra att ha i frysen tycker jag (skivar och fryser in), bara att plocka fram när det behövs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.