Petra

Snabbast rostbrödet??

Recommended Posts

Världens snabbaste lågkolhydratsbröd?? 4 ägg och ca 2 dl kesella blandas med visp. Vill du ha mer fett så blanda i valfritt 1/2-1 dl... Sen i med mjölblandning av: 1 dl kokosmjöl, 1 dl mandelmjöl, 2-3 msk husk, 2 tsk bakpulver, ev 1 msk brödkryddor, ev lite frön typ 1/2 dl vardera solros o linfrö men det blir bra utan.. Vispa ihop allt, låt svälla 5 min. Lägg i smörsmord microsäker form, jag har fyrkantig 1 liter, vill du så på med lite extra frön: vallmo, sesam el annat.. Kör på högsta effekt i micron 6-7 min. Voila! Klart. Blir 10 skivor perfekt rostbröd. Varje skiva, 10 st, innehåller, om man tar kesella o inget extra fett: 7 g protein, 7 g fett, o 1,7 g kolhydrater. Och det tar max 15 min inalles! Blir urgott i rosten! Obs! Behöver INTE några förmaningar om Micron... Vet att det Kanske ej är världsnyttigt men ibland HAR man bråttom?

post-777-0-50785600-1378744718_thumb.jpg

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag hade jag slut på kesellan, bytte mot naturell yoghurt, gick lika bra kan jag säga... Ta vad som passar!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ska absolut testa! Fast erkänner att jag börjar bli trött på mandelmjöl-smaken. Kan man byta ut det mot något annat?? Helst inte kokosmjöl, för den smaken slår också igenom, tycker jag. Någon som har något förslag? B)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har bakat det här många ggr, o ibland är det slut på det ena än det andra, då får man anamma "man tager vad man haver". Nån gång tog jag 1,5 dl pofiber, 1/2 dl havrekli och några msk husk; blev minst lika bra! Men ca 2 dl "mjöl" + husk blir nog lagom...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ska absolut testa! Fast erkänner att jag börjar bli trött på mandelmjöl-smaken. Kan man byta ut det mot något annat?? Helst inte kokosmjöl, för den smaken slår också igenom, tycker jag. Någon som har något förslag? B)

Har inte provat att baka på det men tycker att valnötter påminner lite om rågsmak. I början tog jag valnöt med smör när jag var sugen på bröd. Har också provat en rawfood pajdeg av valnöt

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns ju också hasselmjöl. Har inte bakat sedan jag köpte hem det, så jag vet inte smaken

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Petra, snälla... Kan du tagga det här på bröd eller bakning så det blir lätt att hitta det när jag behöver receptet. Det här är nåt jag gärna skulle vilja ha tillgängligt, men jag är för lat att spara ner det i nåt jag inte har ordning på i alla fall

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så nu har taggat det på bröd och bakning. Hoppas jag... Visste inte att man kunde göra det men alltid lär man sig nåt nytt!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

MÅSTE testas!!!!!

Behöver bara inskaffa en bra form först. Men, att köpa en snygg form till köksarsenalen är ju sällan ett problem ;-)

Jag älskar mat som går snabbt att göra (därför älskar jag lchf-mat, grytor klara på 15 minuter!).

 

Sådana här bröd är så bra att ha i frysen tycker jag (skivar och fryser in), bara att plocka fram när det behövs.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.