Jump to content

[Recept] Favorit Sqashrecept för att ta hand om skörden


stoscha

Recommended Posts

5 vitöksklyftor

750 g squash

Salt, peppar

75 g smör

2 äggulor

2 msk creme fraiche

1 tsk paprikapulver

2,5 dl riven parmesan

 

Skiva vitlök och squash tunt. Lägg dem i kokande saltat vatten. Låt koka upp igen och häll av.

Smält smöret, rör samman med fraiche och äggulor, krydda.

Lägg squash i smord form och häll äggröran på. Strö på riven ost. 

Gratinera 40-40 min 250 gr

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 vitöksklyftor

750 g squash

Salt, peppar

75 g smör

2 äggulor

2 msk creme fraiche

1 tsk paprikapulver

2,5 dl riven parmesan

 

Skiva vitlök och squash tunt. Lägg dem i kokande saltat vatten. Låt koka upp igen och häll av.

Smält smöret, rör samman med fraiche och äggulor, krydda.

Lägg squash i smord form och häll äggröran på. Strö på riven ost. 

Gratinera 40-40 min 250 gr

Jag skulle nog välja att låta vitlöken svettas i smör, och sedan byta ut creme fraichen mot grädde som hälls i och låts koka i ca 20 min tillsammans med paprikakryddan, varvid äggulorna sedan monteras ner på slutet.

 

Sedan varva squash, sås och ost som även toppas. Anrättningen blir fylligare då både vitlökens och gräddens smaker fått utvecklas.

 

Säkert gott även med CF, men den har sina begränsningar. Grädde är kungen i köket...

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle nog välja att låta vitlöken svettas i smör, och sedan byta ut creme fraichen mot grädde som hälls i och låts koka i ca 20 min tillsammans med paprikakryddan, varvid äggulorna sedan monteras ner på slutet.

 

Sedan varva squash, sås och ost som även toppas. Anrättningen blir fylligare då både vitlökens och gräddens smaker fått utvecklas.

 

Säkert gott även med CF, men den har sina begränsningar. Grädde är kungen i köket...

Receptet är taget från en vanlig kokbok från 80-talet, så helt klart är att det kan behöva förbättringar. Tackar för tipsen. Måste absolut provas nästa gång

Link to comment
Share on other sites

Här kommer ett recept jag fått av min italienskafröken - tänkt till antipasto:

 

Hylva 2 zucchini med osthyvel på längden, salta och lägg i durkslag för att rinna av en bra stund (vattnar sig synligt).

Koka 2dl vitvinsvinäger, 1dl vatten, 2 skivade vitlöksklyftor och ett par nypor torkad salvia i ett par minuter.

Fritera zucchinin i olja, några remsor i taget, tills de börjar få färg (passa, det går fort).

Lägg zucchinin i en glasburk och häll över lagen.

 

Själv tar jag alltid mer vitlök för den blir vansinnigt god... ;)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mjölksyra!

Tvätta, ta bort blomfästen, riv grovt (släng bort kärnorna om de är större än 15 cm) blanda 2kg zucchinirasp med 30 g jodfritt salt. Packa en 2- liters glasburk (konserv-) stampa/pressa ihop så all luft försvinner, täck ytan med t ex en liten tvättad fryspåse som fylls med vatten, (luften sugs ut och försluts väl).

Se till att raspet är väl täckt av saltlaken.

Låt stå i rumstemperatur i 14 dagar. Se'n klar att äta. Förvaras då i kylskåp.

Jättegott!

 

Går bra att syra lök, tomater (både röda och gröna) och de flesta andra grönsaker!

Hur enkelt som helst! Gott och gratis probiotika!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...