stoscha 7 142 Postad 9 September, 2013 Share Postad 9 September, 2013 5 vitöksklyftor 750 g squash Salt, peppar 75 g smör 2 äggulor 2 msk creme fraiche 1 tsk paprikapulver 2,5 dl riven parmesan Skiva vitlök och squash tunt. Lägg dem i kokande saltat vatten. Låt koka upp igen och häll av. Smält smöret, rör samman med fraiche och äggulor, krydda. Lägg squash i smord form och häll äggröran på. Strö på riven ost. Gratinera 40-40 min 250 gr 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lyx-LCHF 258 Postad 10 September, 2013 Share Postad 10 September, 2013 5 vitöksklyftor 750 g squash Salt, peppar 75 g smör 2 äggulor 2 msk creme fraiche 1 tsk paprikapulver 2,5 dl riven parmesan Skiva vitlök och squash tunt. Lägg dem i kokande saltat vatten. Låt koka upp igen och häll av. Smält smöret, rör samman med fraiche och äggulor, krydda. Lägg squash i smord form och häll äggröran på. Strö på riven ost. Gratinera 40-40 min 250 gr Jag skulle nog välja att låta vitlöken svettas i smör, och sedan byta ut creme fraichen mot grädde som hälls i och låts koka i ca 20 min tillsammans med paprikakryddan, varvid äggulorna sedan monteras ner på slutet. Sedan varva squash, sås och ost som även toppas. Anrättningen blir fylligare då både vitlökens och gräddens smaker fått utvecklas. Säkert gott även med CF, men den har sina begränsningar. Grädde är kungen i köket... Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
stoscha 7 142 Postad 10 September, 2013 Författare Share Postad 10 September, 2013 Jag skulle nog välja att låta vitlöken svettas i smör, och sedan byta ut creme fraichen mot grädde som hälls i och låts koka i ca 20 min tillsammans med paprikakryddan, varvid äggulorna sedan monteras ner på slutet. Sedan varva squash, sås och ost som även toppas. Anrättningen blir fylligare då både vitlökens och gräddens smaker fått utvecklas. Säkert gott även med CF, men den har sina begränsningar. Grädde är kungen i köket... Receptet är taget från en vanlig kokbok från 80-talet, så helt klart är att det kan behöva förbättringar. Tackar för tipsen. Måste absolut provas nästa gång Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
MariaF 21 090 Postad 10 September, 2013 Share Postad 10 September, 2013 Här kommer ett recept jag fått av min italienskafröken - tänkt till antipasto: Hylva 2 zucchini med osthyvel på längden, salta och lägg i durkslag för att rinna av en bra stund (vattnar sig synligt). Koka 2dl vitvinsvinäger, 1dl vatten, 2 skivade vitlöksklyftor och ett par nypor torkad salvia i ett par minuter. Fritera zucchinin i olja, några remsor i taget, tills de börjar få färg (passa, det går fort). Lägg zucchinin i en glasburk och häll över lagen. Själv tar jag alltid mer vitlök för den blir vansinnigt god... 4 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Maskros 97 Postad 17 September, 2013 Share Postad 17 September, 2013 Min gräddstuvade pytt: Jag steker grovhackad lök, tärnad squash och champinjoner i smör, saltar och pepprar. Slår på grädde och låter det koka ihop. Serverar med stekt ägg. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lotte 470 Postad 17 September, 2013 Share Postad 17 September, 2013 Mjölksyra! Tvätta, ta bort blomfästen, riv grovt (släng bort kärnorna om de är större än 15 cm) blanda 2kg zucchinirasp med 30 g jodfritt salt. Packa en 2- liters glasburk (konserv-) stampa/pressa ihop så all luft försvinner, täck ytan med t ex en liten tvättad fryspåse som fylls med vatten, (luften sugs ut och försluts väl). Se till att raspet är väl täckt av saltlaken. Låt stå i rumstemperatur i 14 dagar. Se'n klar att äta. Förvaras då i kylskåp. Jättegott! Går bra att syra lök, tomater (både röda och gröna) och de flesta andra grönsaker! Hur enkelt som helst! Gott och gratis probiotika! Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.