Cecilia34 Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Jag vill gärna ha lite mjölk i kaffet, men man ska ju akta dig för mjölksockret och så. Är fårmjölk bättre eller är det samma sak där? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gladan Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Mjölk 3% innehåller 4,8 g KH/dl. Fårmjölk lite mindre, 4,4 enligt den här sidan: http://world-population.net/food/sv/3117 Men fårmjölk är fetare. Men var får du fårmjölk ifrån? Jag kan tycka så här: hur mycket mjölk har du i kaffet per dag? Hur många koppar dricker du? är det väsentliga mängder på en dag? Vispgrädde har 3 g KH/dl och mer fett, så kanske du kan ha mindre grädde än mjölk i koppen och det får samma smakeffekt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Späd grädde till mjölk och du har reducerat ner kolhydraterna till spårämnen! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cecilia34 Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 Jag dricker kanske två koppar max om dan, ibland bara en. Då kanske det inte spelar så stor roll. Blir kanske inte så mycket. Hittade fårmjölken på Ica. hur späder jag grädden? Med vatten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gladan Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Jag dricker kanske två koppar max om dan, ibland bara en. Då kanske det inte spelar så stor roll. Blir kanske inte så mycket. Hittade fårmjölken på Ica. hur späder jag grädden? Med vatten? med kaffe.... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Ja med vatten.. eller så struntar du i det och tar mindre mängd grädde så att det motsvarar den mängd mjölk du brukar ta! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Ja med vatten.. eller så struntar du i det och tar mindre mängd grädde så att det motsvarar den mängd mjölk du brukar ta! Exakt hur ska man göra? Blir det inte en konstig blandning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Kaffe med grädde/mjölk.. ja, då missar man en stor del av kaffesmaken! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Kaffe med grädde/mjölk.. ja, då missar man en stor del av kaffesmaken! Ellet så blir det godare... Om man tar starkare kaffe (eller t o m espresso) och grädde i är det en höjdare 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cecilia34 Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 Tar nog lite mjölk i kaffet i alla fall då Utan mjölk eller grädde, inget gott kaffe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Tar nog lite mjölk i kaffet i alla fall då Utan mjölk eller grädde, inget gott kaffe. Kan säga att de nog för många är en vanesak. Trodde aldrig heller jag skulle tycka kaffe utan mjölk var gott, men efter att ha övat in mig (drack då och då utan mjölk) så till slut tyckte jag de blev godare utan. Dessutom håller sig kaffet varmare mkt längre! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.