Jump to content

En 61-årig man från Texas brygger eget öl i magen och blir full – endast genom att äta kolhydrater.


Gunilla_P

Recommended Posts

http://nyheter24.se/nyheter/udda/753365-61-aringens-mage-brygger-sitt-eget-ol-forbryllar-lakarna

 

En 61-årig man från Texas brygger eget öl i magen och blir full – endast genom att äta kolhydrater. Läkare är förbryllade av den ovanliga åkomman. I torsdags 11:27

 

TEXAS. Den 61-årige mannen blev plötsligt dåsig och kände sig berusad. Det inträffade på jobbet, framför teven och efter kyrkobesöket på söndagar. Tillfällen då han inte druckit en droppe alkohol.

När mannen till slut uppsökte sjukhus konstaterade läkarna att han hade över en promille alkohol i blodet. 61-åringen bedyrade att han inte druckit något – men läkarna var skeptiska.

Svamp hade letat sig in i magen

Efter att han nyktrat till lades mannen i ett isolerat sjukhusrum i 24 timmar med endast mat och vatten. De regelbundna blodproverna chockade läkarna. Blodet visade att 61-åringen blev fullare och fullare – till synes helt utan förklaring.

En grundlig undersökning resulterade i den extremt ovanliga diagnosen "autobryggeri-syndrom". Prover avslöjade nämligen att han drabbats av Saccharomyces, en jästsvamp som används vid brödbakning och ölbryggning, i magen, det skriver National Public Radio.

Antibiotika kan öppna vägar in

Enkelt förklarat så förvandlade svampen mannens kolhydrater till alkohol vilken gjorde honom berusad. Han hade ett eget bryggeri i magen. Händelsen har förbryllat läkare över hela USA och nu undersöker experter åkomman.

Saccharomyces kan växa i magtrakten. Men det är fortfarande inte bevisat om det kan kopplas till någon sjukdom – eller om det kan göra någon full, säger Joseph Heitman, mikrobiolog vid Duke University till National Public RadioNational Public Radio har hittat en handfull liknande fall. I de flesta av fallen misstänktes åkomman bero på att bakterier i magen tidigare slagits ut av en stark antibiotikakur – vilket banade väg för svampen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...