Jump to content

lite matteMATik


Tjoran
 Share

Recommended Posts

Okej, lite matematik på denna lördagskväll.

 

Förhöjs fetthalten till 80% om man blandar en yoghurt på 20 % med grädde som är 40%

 

Eller hur fungerar det?

Om du tar lika mycket av yoghurt och grädde blir fetthalten 30 %. (20+40)/2. Om du tar olika mycket av yoghurt och grädde måste man ta hänsyn till fördelningen mellan dem.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Om du lägger ihop fettet (20+40=60) måste du även dela med den ökade mängden (200 gr istället för 100 gr) så att du får resultatet per 100 gr, dvs 30%.

Sådan här gör mig gaaaalen  <_< . På morgonen tar jag  en 1 dl fullfet turisk youghurt 10% med 3 msk vispgrädde 40 %. Har jag då gjort min portion mindre fet :blink: ?

Link to comment
Share on other sites

Säg att du har en dl grädde. Då har du 40% fett = 40 gr. (Give or take)

Så pytsar du i en dl vatten. 0% fett.

Då har du 2 dl vätska. Med 40 gr fett i. Dvs. 20% fett, 20 gram i varje deciliter vätska.

 

Fast själv tycker jag du bara ska njuta av din turkiska yoghurt med grädde. Fett och gott och mättande. :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...