AnnaBanana Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LottaJ Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Jag får halsbränna av allt bröd. Och blir mer sugen på socker. Skippa brödet och ät bara pålägget. Det är ju ändå bara det göttaste man vill åt? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Stek kesoplättar och vörvara i kylskåpet. Det går ha som macka och smakar inte mandel (vilket jag också ledsnar på fort). Själv föredrar jag att ha mer kokosmjöl om jag banar. Det smakar inte kaka hela tiden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evadal0708 Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Fröbröd på tex 3dl pumpakärnor och 2dl skalade sesamfrön, 4 ägg och 1 dl riven stark ost är också gott. Blanda allt och bred ut med en stekspade på ett ugnspapper på en plåt. Grädda i 200 grader i ca 10- 15 min. Ta ut och låt svalna lite. Klipp sedan brödet i ca 20 bitar och förvara i kylskåpet. Värm gärna i 10 sek i micron när du ska äta. Njut med smör eller något annat gott! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Bröd som inte smakar mandel är bakat på ex. pofiber, detta bröd blir dessutom fluffigt! 2dl grädde + 2 ägg = blanda 1/2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver + 1 msk fiberhusk + 1,5 dl pofiber + salt = blanda blanda ihop det torra och det blöta. Låt svälla i 10 min. Det går att använda olika sorters formar och höjder på brödet, pröva olika. Ca 200 grader i 10 min. färgen kan bli ganska mörk men ändå vara gott. På LCHF butiken så säljer de Bakerix, har dock ej prövat själv, men det tycker en del är gott. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnikaJ Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... Jag äter en skiva hembakt surdegsbröd, bakat på dinkel. Detta höjer inte mitt blodsocker. Jag har kollat många gånger! Till detta äter jag ägg, skinka, avokado och ost. Kaffe. För övrigt bakar jag med mandelmjöl. Det går att hitta bra recept, provbaka! Jag bakar frallor som är helt OK: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... Man kan inte äta speciellt mycket mandelmjölsbröd på strikt LCHF och du kan inte äta vanligt bröd om du äter strikt LCHF. ..så om du äter LCHF för att gå ner i vikt så är det olämpligt att äta vanligt bröd. ...att äta två skivor surdegsbröd i en övrigt sund livsstil och om du är frisk för övrigt, är antagligen inga problem för sockermonstret och hälsan, för de flesta. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaBanana Posted September 23, 2013 Author Share Posted September 23, 2013 Tack för alla synpunkter och tips! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... Ett alternativ till bröd kanske kan vara nötter och frön på vanlig yoghurt. Jag har sett bilder på hemgjord LCHF-myssli som ser smarrig ut och nötter och frön står man ju sig länge på. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyx-LCHF Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Bröd? Se, röra men inte äta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.