Jump to content

[Tips] Surdegsbrödsersättning


AnnaBanana
 Share

Recommended Posts

Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Fröbröd på tex 3dl pumpakärnor och 2dl skalade sesamfrön, 4 ägg och 1 dl riven stark ost är också gott.

Blanda allt och bred ut med en stekspade på ett ugnspapper på en plåt. Grädda i 200 grader i ca 10- 15 min.

Ta ut och låt svalna lite. Klipp sedan brödet i ca 20 bitar och förvara i kylskåpet.

Värm gärna i 10 sek i micron när du ska äta. Njut med smör eller något annat gott!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Bröd som inte smakar mandel är bakat på ex. pofiber, detta bröd blir dessutom fluffigt!

 

2dl grädde + 2 ägg = blanda

1/2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver + 1 msk fiberhusk + 1,5 dl pofiber + salt = blanda

 

blanda ihop det torra och det blöta. Låt svälla i 10 min.

 

Det går att använda olika sorters formar och höjder på brödet, pröva olika.

 

Ca 200 grader i 10 min. färgen kan bli ganska mörk men ändå vara gott.

 

På LCHF butiken så säljer de Bakerix, har dock ej prövat själv, men det tycker en del är gott.

Link to comment
Share on other sites

Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... :huh:

Jag äter en skiva hembakt surdegsbröd, bakat på dinkel. Detta höjer inte mitt blodsocker. Jag har kollat många gånger! Till detta äter jag ägg, skinka, avokado och ost. Kaffe. För övrigt bakar jag  med mandelmjöl. Det går att hitta bra recept, provbaka! Jag bakar frallor som är helt OK:

Link to comment
Share on other sites

Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... :huh:

Man kan inte äta speciellt mycket mandelmjölsbröd på strikt LCHF  ;) och du kan inte äta vanligt bröd om du äter strikt LCHF.

 

..så om du äter LCHF för att gå ner i vikt så är det olämpligt att äta vanligt bröd.

 

...att äta två skivor surdegsbröd i en övrigt sund livsstil och om du är frisk för övrigt, är antagligen inga problem för sockermonstret och hälsan, för de flesta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Finns det någon som äter vanligt (surdegs-)bröd till frukost? Och i så fall; hur påverkar det sockermonstret och viktnedgången? Har kört strikt lchf sedan midsommar och är så sjukt trött på mandelmjöl-bröd!! Och ägg ska vi bara inte tala om... Fet yoghurt hatar jag vi det här laget och "vanlig" mat vill jag inte ha till frukost... :huh:

 

Ett alternativ till bröd kanske kan vara nötter och frön på vanlig yoghurt. Jag har sett bilder på hemgjord LCHF-myssli som ser smarrig ut och nötter och frön står man ju sig länge på.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...