Jump to content

webbstream Nu från de nya nordiska rekomendationerna


Jäderås
 Share

Recommended Posts

Jag hörde när de intervjuade någon från SLV imorse på svt morgon. Det enda hon pratade om var att äta rätt sorts fett, oliv och -fröoljor, och inte fett från grädde och bacon. Trots att de mig veterligen inte har någon enda nutida korrekt gjord studie som stöder att det skulle vara farligt med mättat fett.

 

Ännu konstigare blir det när det mättade fettet (enligt SBUs rapport) inte är farligt för feta, men att det skulle vara farligt för den del av den vuxna befolkningen som är normalviktig (49%). Den del av befolkningen som SLVs råd vänder sig till. Dessvärre serverar även skolor och kommuner mat enligt SLVs rekommendationer.

 

Är det någon annan som förstår?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...