lidokain Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Har nyligen varit på en kurs i Norge och som vanligt blev matad med superstora mackor till lunch varenda dag. Det är sjukt hur mycket bröd norrbaggar äter dagligen. Man ser folk springande överallt med "submarines". Jag tror på de 3 dagarna jag har käkat mer bröd än på ett år. Magen började krångla direkt! Nej, även om jag inte går ner i vikt med LCHF så lider man inte av IBS. Och det är helt fantastiskt att slippa springa 20 ggr på dass dagligen. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Ja, det är en av de fantastiska sakerna med LCHF, magproblemen försvinner som genom ett trollslag, och det är nog brödet och mjölmaten som i de flesta fall skapat problemen i magen. Det lustiga är att vissa inte ens märkt av att de har problem i magen innan LCHF, förrän problemen försvinner och man märker att magen känns lugnare, mindre uppblåst med färre toabesök. Jag fattar inte hur de kan ha skaffat sig den lunchkulturen med mackor i Norge, vi är ju liksom nästan samma land, fast med en gräns i mitten, man skulle tycka att våra matkulturer skulle vara ganska lika. Ur macksynpunkten till lunch är jag glad att jag bor på den här sidan gränsen 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pannaanna Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Ja det är obegripligt att det förekommer så mycket bröd där! Lustigt att du nämner det Syster - jag upplevde aldrig att jag hade problem med magen innan LCHF, men idag är min mage helt lugn och go , klart bättre än innan. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y62 Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Jag har också varit en del i Norge och kan bara hålla med. Ett riktigt brödland. I övrigt håller jag med Syster, jag tyckte jag mådde bra innan jag bytte kost men det gjorde jag uppenbarligen inte. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Ja, det är en av de fantastiska sakerna med LCHF, magproblemen försvinner som genom ett trollslag, och det är nog brödet och mjölmaten som i de flesta fall skapat problemen i magen. Det lustiga är att vissa inte ens märkt av att de har problem i magen innan LCHF, förrän problemen försvinner och man märker att magen känns lugnare, mindre uppblåst med färre toabesök. Jag fattar inte hur de kan ha skaffat sig den lunchkulturen med mackor i Norge, vi är ju liksom nästan samma land, fast med en gräns i mitten, man skulle tycka att våra matkulturer skulle vara ganska lika. Ur macksynpunkten till lunch är jag glad att jag bor på den här sidan gränsen Nog märkte jag att jag hade en krånglig mage. Men jag feldiagnosticerade mig helt uppåt väggarna. Det var stress, vet du. Och alkohol. Och nötkött. Och starka kryddor som jag inte tålde. Det var nog åldern som spökade? Och morfar åt ju bikarbonat varje dag för sin mage. Den där skinnflådda känslan i munnen berodde nog på hård skorpa på brödet och så socker. Fast jag fick det bara ibland, inte av allt sockrigt. Fisandet och rapandet, ja det var nog ärftligt (där hade jag rätt fast inte som jag trodde) för min mamma och flera i den delen av släkten kan släppa rökare så det hörs in till grannarna. Snarkar gör de också (något jag också slutat med b.t.w.). Ut med spannmålen och min mage blev som en lugn vik på sommaren till skillnad mot de upprörda uthaven innan. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lidokain Posted October 4, 2013 Author Share Posted October 4, 2013 Ja, det är en av de fantastiska sakerna med LCHF, magproblemen försvinner som genom ett trollslag, och det är nog brödet och mjölmaten som i de flesta fall skapat problemen i magen. Det lustiga är att vissa inte ens märkt av att de har problem i magen innan LCHF, förrän problemen försvinner och man märker att magen känns lugnare, mindre uppblåst med färre toabesök. Jag fattar inte hur de kan ha skaffat sig den lunchkulturen med mackor i Norge, vi är ju liksom nästan samma land, fast med en gräns i mitten, man skulle tycka att våra matkulturer skulle vara ganska lika. Ur macksynpunkten till lunch är jag glad att jag bor på den här sidan gränsen De har ingen matkultur. Äter sin gummiga ball och fårskalle. Inga kryddor och nästan inget salt. Det verkar så att de inte reser utomlands fast de gör ju det. Matutvecklingen har stannat där vid ungefär vikingatiden. Säger man att man inte äter bröd i Norge så tror de att du är galen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 I Norge är de brödberoende.. och fan den som ifrågasätter deras sätt att äta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Även mycket bröd i Danmark. ibland äts det en gryta, tillbehöret är bröd. Fast det är ju på sätt å vis samma sak som att ät pasta till. ofta bröd till varje måltid är den uppfattning jag fått när jag varit där. Men det kanske är ännu mer i Norge? Norge är ett fint land i övrigt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Om brödet äts till maten i Danmark så äts brödet i stället för maten i Norge! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lidokain Posted October 6, 2013 Author Share Posted October 6, 2013 Brunost också till allt, innehåller 65% socker den. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.