Jump to content

Strutfus
 Share

Recommended Posts

Men det är däremot inte tillåtet att påstå att växterolet förhindrar hjärt och kärlsjukdomar.  Läs mer om dett hos doc.. ;)  http://www.kostdoktorn.se/eu-becel-pro-activ-far-inte-pastas-minska-risk-for-hjartsjukdom/

 

 

Eftersom möjligheten nu finns så vill jag redigera och tillägga att frågan är ju mer idag.. varför ska man sänka kolesterolhalten ;)

 

Läs med tex. hos Annika   http://annikadahlqvist.com/2013/01/01/kolesterol-ar-extremt-viktigt/

 

Mvh. En frisk diabetiker typ 0

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Haha, att den där häxblandningen '(becel) ens skulle vara bra för hälsan när den innehåller reaktiva ämnen som natriummetylat och andra ämnen som bensinrester, blekningsmedel, nickelspån och lut är ju ett skämt! :D, om människan skulle vara en robot skulle kanske något av dessa ämnen vara bra! men vi är en biologisk varelse som åt det vi kom över i naturen under vår utveckling och det lär ju knappast ha varit bensin och nickelspån eller?.

 

Dessutom är fördelningen utav kolesterolvärden viktigare såsom triglyceridervärdena, HDL- värde etc. Totalkolesterolet säger rätt lite om en persons hälsa.

 

Har hört att man ska gå på något som kallas för APO-kvoten, vilket är ett bättre och kvalitativt mått står bland annat på www.kostdoktorn.se/kolesterol.

 

Vissa människor bryr sig inte om andras hälsa överhuvudtaget utan gör allt för att tjäna pengar!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tror det också handlar om pengar! Läste i LCHF magasinet: en man som hade 15 i kolestrol. dom sade grattis, du lever länge!

Lurar dom oss, skrämmer oss att kolestrol är farligt? så att vi skall köpa deras mediciner?? :angry:

Det har du helt rätt i Strutfus! absolut handlar det om pengar :( ... De som vill sälja becel och annat åker runt i butiker och kontrollerar folks kolesterolvärden,”gratis”.

Den majoritet friska som har över 5 i kolesterol får sen råd att köpa Becels kolesterolsänkande produkter. De består mest av vatten, billiga växtfetter och diverse tillsatser, såsom framrenat växtkolesterol. Det finns inga bevis för att någon blivit friskare av ”kolesterolsänkande” industrimat.

Det gränsar till en ren bluff. Uppenbarligen är den ekonomiska vinsten ofta viktigare än nyttan.

Här är problemet idag: läkemedelsindustrin vill inte sälja blodfettsmedicin bara till sådana som har bevisad nytta av den. De vill sälja så mycket som möjligt.

Då kan de, som på Pfizers websida kolesterol.nu, antyda att alla skall ha under 5 i kolesterolvärde. Annars har de medicin, Lipitor, att sälja. Och säljer gör de. Lipitor är världens mest sålda läkemedel, och sålde för ca 90,000,000,000 kr i hela världen år 2007. Du läste rätt: 90 miljarder kronor på ett år.

Den försäljningen blir förståelig när man undersöker hur vanligt det är med ett kolesterolvärde över 5. Varannan frisk trettioåring i Sverige har det. Och 95% av alla 60-åringar.

Det ser alltså ut som att kolesterol över 5 är helt normalt. Läkemedelsindustrin vill hävda att det inte är det. Det vore ok om det fanns bevis för att den stora majoritet av friska vuxna svenskar med kolesterol över 5 har nytta av medicin. Några sådana bevis finns inte.

 

Läkemedelsföretag vill inte ge upp stora delar av sin gigantiska marknad för mediciner på området. Och stora livsmedelsföretag vill inte få minskad försäljning av alla mycket lönsamma fettsnåla produkter. Resultatet är att denna nya kunskap naturligtvis inte är populär, och därmed motarbetas från alla möjliga håll. www.kostdoktorn.se/kolesterol

 

Det har visat sig att i runda tal 80% av det kolesterol kroppen behöver nybildas av kroppen själv, framförallt i levern. Äter man mindre kolesterol bildar kroppen mer själv. Äter man mer kolesterol bildar kroppen mindre. Kolesterolet i kosten spelar alltså en marginell roll, och troligen finns ingen anledning att bry sig om hur mycket man äter.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu handlade väl inte tråden om kasst Becel faktiskt är, utan om Becels påstående om dess kolesterolsänkande effekt.

Det är aldrig fel att vara supertydlig med hur dåligt margariner i allmänhet är ;) . I margarinframställningen använder man bland annat detta: Extraktionsbensin (hexan)

Fosforsyra

Lut

Blekmedel

Nickelkatalysator (vid härdning)

Natriummetylat (vid omestring)

Lösningsmedel från fraktionering

Föroreningar som får förekomma i margariner:

Bensin (hexan)

Nickelrester (vid härdning)

Metanol (vid omestring)

Lösningsmedel från fraktionering

Kemikalier från båttankar.

 

 

Så om det nu hade varit sant att lågt totalkolesterol är bra och becel sänker det, då hade man nog inte blivit annat än misstänksam över när man kollar på denna listan med olika ämnen som nu ska leda till ''bättre, bra hälsa''! hur skulle dessa ämnen någonsin kunna leda till bra hälsa?.

 

förnuftet och logiken går t o m emot det de säger.. (livsmedelsindustrierna)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...