Athenasmatte Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Hej! När jag var på ICA Maxi igår så såg jag att de fått hem så kallade Shiritakinudlar. Dock innehöll dessa 3 gram kolhydrater/100 gram istället för 0 gram/100 gram som de i LCHF-butiken gör. Vad beror detta på`? Jag blev osäker på om de verkligen är bra. Ingrediensförteckningen lyder; vatten, konjakmjöl (glucomannan) och kalciumhydroxid E526. Någon som vet hur bra/dåligt dessa ingredienser är? Vad är konjakmjöl? Är det glutenfritt? Kanske dumma frågor, men jag vill gärna vara säker innan jag köper/äter av dem! Ha det gott! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Köp du dem o pröva det är mjöl från konjacplantan.. skall inte vara några kolhydrater.. förutom möjligen några fibrer. http://en.wikipedia.org/wiki/Shirataki_noodles http://en.wikipedia.org/wiki/Konjac De smakar inget och är rätt dyra.. funkar däremot om man vill bjuda någon på nudlar. Redix som används som redning i stället för mjöl är konjacmjöl. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Provade såna i stället för pasta, men föredrar stekt vitkål faktiskt. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Ja, de på maxi är inte speciellt goda faktiskt. Och dyra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotte Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 E526 =släkt kalk inga kända hälsorisker (ännu) Jag skulle välja de utan Enummer helst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.