Jump to content

Uppsala - Grattis till Primaten restaurang


Erik 2
 Share

Recommended Posts

En restaurang med God Filosofi.

 

http://primaten.org/

 

Vår filosofi

Vi tror att maten vi äter är enormt viktig för vår hälsa. Vi tror också att vi mår som allra bäst om vi får äta det vi ätit under vår långa evolution. Maten som gjort oss till de vi är.

Människan är väldigt bra på att anpassa sig till olika födoämnen. Olika grupper av människor har ätit mycket olika, och verkat kunna anpassa sig och må bra på det som funnits att jaga och samla just där den gruppen levt.

Men, vi har ätit ”vild” mat, oförädlad oprocessad obesprutad mat. Växter som växt där de växer på grund av att jorden så tillåter, och bytesdjur som ätit den mat som DE utvecklats med under SIN evolution.

Det är detta vi på PriMaten vill försöka åstadkomma med vår matsedel. Så gott det nu går utan vare sig jägarexamen eller egen kolonilott. Som tur är finns det fantastiskt många bra leverantörer i Sverige, som brinner för att producera råvaror av högsta kvalitet. Vi kommer skriva om de vi valt att samarbeta med och varför, när vi kommit igång ordentligt.

Generellt tror vi nog att många idag äter lite för mycket kolhydrater. Och ofta av fel sort dessutom. Socker, pasta och bröd. Mängden kolhydrater som var och en mår bäst av måste man prova sig fram till själv, men vi tycker att man, mot bakgrund av vad vi är designade för att äta, bör välja grönsaker, frukt och t ex frön och nötter istället. Och ekologiska (obesprutade) sådana så långt det är möjligt.

- Välkommen till PriMaten!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...